Ο Ελίασον είναι το ισχυρό φαβορί, αλλά υπάρχει και... αουτσάιντερ

Ο Ελίασον είναι το ισχυρό φαβορί, αλλά υπάρχει και... αουτσάιντερ

Κώστας Τσίλης 10:25 - 09.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:57 - 14.08.2024

Η επικείμενη απουσία του Άμραμπατ από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, φέρνει φαβορί τον Ελίασον για επιστροφή στην ενδεκάδα της ΑΕΚ σε ντέρμπι, αλλά υπάρχει και ένα... αουτσάιντερ

Στα τρία ντέρμπι της ΑΕΚ του πρώτου γύρου με Ολυμπιακό, με Παναθηναϊκό και με ΠΑΟΚ, ο Νορντίν Άμραμπατ δεν ξεκίνησε σε κανένα στην βασική ενδεκάδα. Στα ντέρμπι στον δεύτερο γύρο, με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός ήταν και στα δυο στο αρχικό σχήμα. Τώρα στο τρίτο, απέναντι στον ΠΑΟΚ, όλα δείχνουν πως λόγω τραυματισμού δεν θα είναι ο Άμραμπατ καν στην αποστολή. Επομένως ο Ματίας Αλμέιδα θα πρέπει να πάει σε μια διαφορετική επιλογή για το δεξί άκρο της επίθεσης. 

Η ΑΕΚ κόβει το γήπεδο σ’ όσους επιχειρήσουν να βάλουν μαζί τους δεύτερο άτομο χωρίς εισιτήριο
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:40 - 08.02.2024

Η ΑΕΚ κόβει το γήπεδο σ’ όσους επιχειρήσουν να βάλουν μαζί τους δεύτερο άτομο χωρίς εισιτήριο

Αυστηρά μέτρα με την συνδρομή του συστήματος παρακολούθησης, προτίθεται να πάρει η ΑΕΚ, γι αυτούς που θα προσπαθήσουν να βάλουν μαζί τους στα τουρνικέ επιπλέον άτομο χωρίς εισιτήριο

Η προφανής και επικρατέστερη, είναι ο Νίκλας Ελίασον. Μπορεί άλλωστε ο Σουηδός μεσοεπιθετικός να μην ξεκίνησε βασικός στα δυο τελευταία ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και με τον Παναθηναϊκό. Όμως στο τελευταίο που βρέθηκε στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ, ήταν απέναντι στον ΠΑΟΚ και είχε κάνει... όργια. Μάλιστα είχε πετύχει και το δεύτερο γκολ, με το οποίο η Ένωση είχε σφραγίσει τη νίκη. 

Ο Ελίασον δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Την περασμένη Κυριακή με τον Αστέρα Τρίπολης έδωσε μια ασίσ, ενώ από το πόδι του ξεκίνησε και το αυτογκολ στο 3-0. Είναι φορμαρισμένος, είναι και πάντα συνεπής τακτικά σε τέτοιου είδους παιχνίδια, είναι και γρήγορος και στο παιχνίδι της Τούμπας θα χρειαστεί ταχύτητα. Είναι ισχυρό φαβορί για να ξεκινήσει βασικός την Κυριακή στο ματς της Τούμπας απέναντι στον ΠΑΟΚ. Βεβαίως σε τέτοιες περιπτώσεις, εκτός από φαβορί στο μυαλό του Αλμέιδα, υπάρχει και αουτσάιντερ. 

Στην προκειμένη περίπτωση το αουτσάιντερ είναι ο Πάολο Φερνάντες. Μάλιστα ο Αλμέιδα στις προπονήσεις έχει κάνει κάποιες δοκιμές με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό στο δεξί άκρο ενός σχήματος που θα μπορούσε να ξεκινήσει στην Τούμπα. Από ζήτημα ποιότητας, θέμα δεν τίθεται για τον Φερνάντες. Εαν ήταν πιο συνεπής στις βοήθειες που δίνει ανασταλτικά, ενδεχομένως θα κτυπούσε πιο... δυνατά την πόρτα της ενδεκάδας για την Κυριακή. Προς το παρόν πάντως, είναι αουτσάιντερ για την θέση.