Ο επιθετικός που θέλει ο Αλμέιδα

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Ο επιθετικός που θέλει ο Αλμέιδα

Κώστας Τσίλης 15:18 - 17.06.2024 / Ανανεώθηκε: 15:19 - 17.06.2024

Η πώληση του Πόνσε έγινε με την σύμφωνη γνώμη του Αργεντινού τεχνικού της ΑΕΚ, που έχει στο μυαλό του συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για τον φορ που ψάχνει στην μεταγραφική αγορά

Με δεδομένο πως οι Αμερικανοί έδιναν στον Έκι Πόνσε ένα συμβόλαιο που ξεπερνούσε τα δυο εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ήταν πολύ δύσκολο να μην γίνει αυτή η πώληση. Άλλωστε και το ποσό που πήρε η ΑΕΚ, το οποίο ήταν σχεδόν τριπλάσιο απ' αυτό που έδωσε για να αποκτήσει τον Αργεντινό φορ, δεν ήταν απ' αυτά που μια ομάδα αρνείται εύκολα. Παρόλα αυτά, υπάρχει και η γνώμη του Ματίας Αλμέιδα.

Ο Αργεντινός τεχνικός άναψε αμέσως το πράσινο φως για την πώληση του Πόνσε. Κάτι που δεν θα έκανε καθόλου εύκολα, για παράδειγμα με μια περίπτωση σαν αυτή του Ορμπελίν Πινέδα. Αυτό δεν έχει να κάνει με την εκτίμηση που δεδομένα είχε ο Αλμέιδα στον Πόνσε. Κυρίως αφορά τις σκέψεις που κάνει ο Αργεντινός τεχνικός για το αγωνιστικό προφίλ της νέας ΑΕΚ.

Αυτό που ο Αλμέιδα θα ήθελε, είναι έναν επιθετικό που θα μπορεί να παίξει εξίσου καλά και εντός και εκτός της μεγάλης περιοχής. Που να μπορεί να κινηθεί με ευκολία και ως περιφερειακός. Αλλά να έχει και εκτελεστική δεινότητα. Για παράδειγμα, τα χαρακτηριστικά που έχει ο Λούκας Μπογιέ, ίσως ταιριάζουν πολύ σ' αυτό που σκέφτεται η ΑΕΚ. Εξ ου και φαίνεται πως έχει κοιτάξει την περίπτωσή του η Ένωση, χωρίς φυσικά να είναι η μοναδική.

Ο Αλμέιδα θέλει έναν φορ που θα συμμετέχει πολύ ενεργά στην επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ. Και όχι να είναι αποκλειστικά ένα φορ περιοχής. Άλλωστε η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε και άργησε αρκετά να ρολάρει αγωνιστικά, για να κουμπώσει στο παιχνίδι της ο Πόνσε, που έκανε ακριβώς αυτό. Τώρα αυτό που αρχικά θέλει ο Αλμέιδα, είναι έναν επιθετικό με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Το δεδομένο είναι πως ο Αλμέιδα είχε ήδη σκεφτεί και εισηγηθεί τα χαρακτηριστικά του επιθετικού που πρέπει να ψάξει η ΑΕΚ στην αγορά. Ακόμα και πριν καν παραχωρηθεί ο Πόνσε. Και πάνω σ' αυτές τις εισηγήσεις του Αργεντινού τεχνικού, δουλεύει η ΑΕΚ προκειμένου να μπορέσει να κάνει την μεταγραφή του επιθετικού που θα αντικαταστήσει τον Πόνσε στο ρόστερ της ομάδας.