O Ευρωπαίος Άρης είναι εδώ, 2-1 τον Ατρόμητο
i

© Intime

O Ευρωπαίος Άρης είναι εδώ, 2-1 τον Ατρόμητο

Αλέξης Σαββόπουλος 21:28 - 26.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:42 - 20.08.2024

Ο Άρης κλείδωσε οριστικά τη θέση του στην εξάδα των playoffs, επικρατώντας στο Κλεάνθης Βικελίδης με 2-1 του Ατρόμητου, για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League

Λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό και της ήττας του Άρη από το γκολ του Παλάσιος, το «Κλεάνθης Βικελίδης» είχε ξεσπάσει κατά πάντων. Οι αποδοκιμασίες ήταν έντονες και ο Άρης ξαφνικά ένιωθε πως υπάρχει αμφισβήτηση ακόμα και για την είσοδό του στην πρώτη εξάδα που οδηγεί στα Play Offs. Δύο εβδομάδες αργότερα αυτός ο εφιάλτης έφυγε μια και καλή πάνω από το «Κλεάνθης Βικελίδης». Τι μεσολάβησε; Δύο εξαιρετικές εμφανίσεις και δύο νίκες.

Μετά το Ηράκλειο και το τελικό 3-0 απέναντι στον ΟΦΗ, ο Άρης ήθελε κόντρα στον Ατρόμητο να εξαργυρώσει αυτή την επιτυχία. Το έκανε. Πιο δύσκολα απ' ότι έδειχνε το ματς στο ξεκίνημά του και σε όλη του τη διάρκεια. Με περισσότερο άγχος απ' ότι θα περίμενε κανείς. Αλλά το τελικό 2-1 της ομάδας του Τερζή διώχνει μια και καλή την πίεση από πάνω της και τη στέλνει οριστικά στα Play Offs, όπως διαμορφώθηκε η βαθμολογία μετά το σημερινό ματς στο «Βικελίδης».

Ένας ματς που ξεκίνησε με τους Θεσσαλονικείς να είναι κυρίαρχοι. Πιεστικοί από το πρώτο λεπτό, έβαζαν την μπάλα με πολλούς τρόπους στην περιοχή και μέσα σε δύο λεπτά πέτυχαν δύο γκολ. Μέτρησε το ένα, το πρώτο με τον Νταρίντα στο 8', δε μέτρησε το δεύτερο του Ματέο Γκαρσία δύο λεπτά αργότερα, αφού νωρίτερα υπήρξε οφσάιντ. Ο ίδιος παίκτης, ο Ματέο, πήρε το αίμα του πίσω πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο.

 Σκόραρε στο 27' και έκανε το 2-0 για τους κιτρινόμαυρους, που ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι απέναντι σε έναν Ατρόμητο ο οποίος άργησε πολύ να ξυπνήσει. Για ένα ημίχρονο απλά παρακολουθούσε τον Άρη να κάνει το παιχνίδι του και να επιτίθεται από παντού, δημιουργώντας πολλές φάσεις.

Χωρίς ο Άρης να χάνει την επιθετικότητά του, αλλά σίγουρα να ρίχνει ένταση με αυτό το 2-0 στο... τσεπάκι, ο Ατρόμητος στο δεύτερο μέρος δειλά - δειλά ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο. Κέρδιζε περισσότερες προσωπικές μονομαχίες, έτρεχε περισσότερο, έβρισκε πιο εύκολα τον δρόμο προς τον αντίπαλη περιοχή. Σχεδόν... κοίμισε τον Άρη και έψαχνε το γκολ που θα τον έβαζε και πάλι στο ματς. 

Το βρήκε στο 80' με τον Ρομπάιγ να σκοράρει με σουτ μέσα από την περιοχή και με το ματς να γίνεται... ροντεό στα τελευταία λεπτά. Ο Άρης στην κόντρα επίθεση έχασε ανεπανάληπτες ευκαιρίες με Καμαρά και Χριστοδουλόπουλο, ο Ατρόμητος ήταν απειλητικός, αλλά όχι ουσιαστικός και το τελικό 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε. Στέλνοντας τον Άρη και μαθηματικά στην πρώτη εξάδα και αφήνοντας οριστικά εκτός αυτής τον Ατρόμητο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το παιχνίδι σε μεγάλο βαθμό κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο ο Αρης έβαλε τα θεμέλια της νίκης βάζοντας δυο γκολ και χάνοντας ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες να τελειώσει το ματς απο το πρώτο 45λεπτο. Ηταν το καλύτερο πρώτο ημίχρονο του Αρη εντός έδρας και συνέχεια του καλού πρώτου ημιχρόνου στο Ηράκλειο.

MVP: Ο Νταρίντα. Ο Τσέχος μαζί με τον Ματέο ήταν οι δυο καλύτεροι παίκτες του Αρη στο παιχνίδι. Όχι μόνο γιατί τα δικά τους γκολ χάρισαν τη νίκη στον Αρη αλλά γιατί ο ίδιος ήταν πανταχού παρών και μέσα σε όλες σχεδόν τις φάσεις που δημιούργησε ο Αρης.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ίδια ακριβώς διάταξη απο τον Απόστολο Τερζή με 4-3-3 και τον Γερμανό Ρουπ να κάνει το δεύτερο σερί ως βασικός σε ρόλο εσωτερικού μέσου μαζί με τον Νταρίντα και το Ετέμπο μοναδικό… κόφτη. Παραμένει στο βασικό σχήμα και ο Πίρσμαν που πήρε τη θέση του Μαζικού ενώ ο Ματέο αυτή του Ιτούρμπε. Ο Γιάννης Οικονομίδης στη θέση του τιμωρημένου Ερλινγκμαρκ είναι η μοναδική αλλαγή του Κρίς Κόουλμαν. Στην επανάληψη ο Κόουλμαν φρέσκαρε απο τη μέση και μπροστά την ομάδα του, μπήκε στο ματς αλλά δεν κατάφερε κάτι παραπάνω.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Την προηγούμενη αγωνιστική ήταν ο Ρουπ με τον Νταρίντα και τον Ιτούρμπε που άνοιξαν λογαριασμό στο πρωτάθλημα, σήμερα ήταν ο Ματέο που… έσπασε το ρόδι και βοήθησε τον Αρη να πάρει το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙKH: Την Λαμία εκτός έδρας αντιμετωπίζει ο Αρης την επόμενη αγωνιστική. Ο Ατρόμητος από την άλλη δίνει δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι αυτή τη φορά στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης