Ο Φορτούνης του «Γ. Καραϊσκάκης»: To 11o ευρωπαϊκό του γκολ ήταν το έργο τέχνης του (vids)

Κώστας Φορτούνης

i

Κώστας Φορτούνης/©Intime

Ο Φορτούνης του «Γ. Καραϊσκάκης»: To 11o ευρωπαϊκό του γκολ ήταν το έργο τέχνης του (vids)

Ελένη Ανδρικοπούλου 13:18 - 27.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:26 - 14.08.2024

Ο Κώστας Φορτούνης πέτυχε ένα γκολ απαράμιλλης ομορφιάς στο ματς με την Γουέστ Χαμ και έβαλε τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην αγγλική ομάδα. Αυτή είναι η ενδέκατη φορά που βρίσκει δίχτυα στην Ευρώπη ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» και πέμπτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Κώστας Φορτούνης έδωσε μία ακόμα παράσταση φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ήταν εξαιρετικός στο ματς με τη Γουέστ Χαμ και πέραν του γκολ που σημείωσε μετά από υπέροχη προσωπική ενέργεια αδειάζοντας πέντε αντιπάλους, «χάζεψε» τους ποδοσφαιριστές του Ντέιβιντ Μόγες με τις εμπνεύσεις του κατά τη διάρκεια του αγώνα. 

Ο αρχηγός των Πειραιωτών ήταν σε εξαιρετικό βράδυ και με το τέρμα που πέτυχε έβαλε τις βάσεις για την σπουδαία νίκη των «ερυθρόλευκων», την όγδοη εντός έδρας κόντρα σε αγγλικά κλαμπ. Ο «Φόρτου» απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι συγκαταλέγεται στους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές. «Ο Φορτούνης είναι ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής, ένας από τους καλύτερους συμπαίχτες που είχα και έχει φοβερή ποιότητα. Όταν παίζεις πίσω από έναν παίκτη με τόσο μεγάλη ποιότητα τότε είναι πολύ πιο εύκολη η δουλειά σου», είχε δηλώσει πριν από ένα μήνα ο Ροντινέι για τον Έλληνα «μάγο». 

Με το γκολ που σημείωσε ο Κώστας Φορτούνης κόντρα στα «σφυριά» έφθασε τα 11 στην Ευρώπη με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Τα τέρματα αυτά του χαρίζουν την πέμπτη θέση στη λίστα των ευρωπαίων σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου. 

Στην 63η του εμφάνιση με τα «ερυθρόλευκα» σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πέτυχε ένα γκολ απαράμιλλης ομορφιάς. Διαθέτει πλουραλισμό στο σκοράρισμα, καθώς όπως θα δείτε και στα παρακάτω βίντεο έχει βρει δίχτυα με σουτ, με κεφαλιά αλλά και με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Το γκολ κόντρα στη Γουέστ Χαμ είναι το καλύτερο από όσα έχει πετύχει. Όπως επίσης θα παρατηρήσετε όλα τα τέρματα τα έχει σημειώσει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». 

Τα γκολ του Φορτούνη στην Ευρώπη 

25/02/16: Ολυμπιακός-Άντερλεχτ 1-2 στην παράταση (Europa League)

24/11/16: Ολυμπιακός-Γιουνγκ Μπόις 1-1 (Europa League)

02/08/17: Ολυμπιακός-Παρτιζάν 2-2 (Προκρ. Champions League)

23/08/18: Ολυμπιακός-Μπέρνλι 3-1 δύο γκολ (Προκρ. Europa League)

08/11/18: Ολυμπιακός-Ντουντελάνζ 5-1 δύο γκολ (Europa League)

https://www.youtube.com/watch?v=N9EZ0z5bjoA

13/12/18: Ολυμπιακός-Μίλαν 3-1 (Europa League)

10/08/23: Ολυμπιακός-Γκενκ 1-0 (Προκρ. Europa League)

24/08/23: Ολυμπιακός-Τσουκαρίτσκι 3-1 (Προκρ. Europa League)