Ο Γκαρσία έγραψε στην Ανδόρρα, δική του σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας της ΑΕΚ

Ο Γκαρσία έγραψε στην Ανδόρρα, δική του σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 17:33 - 03.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:50 - 03.08.2024

Με τα τρία γκολ στο ματς με την Εσκάλδες, ο Λιβάι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Ένωσης, που πετυχαίνει χατ τρικ σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι

Φυσικά ο Λιβάι Γκαρσία φεύγοντας την Πέμπτη το βράδυ από το μικρό γηπεδάκι στην Ανδόρρα, πήρε μαζί του και την μπάλα του παιχνιδιού της ΑΕΚ με την Εσκάλδες. Έτσι ορίζει το εθιμοτυπικό για αυτόν που πετυχαίνει χατ τρικ. Πολλώ δε μάλλον, όταν είναι και το πρώτο στην καριέρα του ποδοσφαιριστή.

Ο Αλμέιδα φτιάχνει από την αρχή την λίστα της ΑΕΚ για το ματς με τη Νόα
CONFERENCE LEAGUE

20:08 - 02.08.2024

Ο Αλμέιδα φτιάχνει από την αρχή την λίστα της ΑΕΚ για το ματς με τη Νόα

Για τα δυο παιχνίδια με την ομάδα από την Αρμενία, η Ένωση θα στείλει καινούργια ευρωπαϊκή λίστα και σ' αυτήν θα υπάρξουν μια σειρά από αλλαγές σε σχέση μ' αυτήν για τα ματς με την Εσκάλδες

Όμως εκείνη την στιγμή, ο Γκαρσία δεν γνώριζε πως ήδη είχε γράψει μια δική του ξεχωριστή σελίδα, στο μεγάλο βιβλίο της ιστορίας της ΑΕΚ. Ποτέ ξανά σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της Ένωσης, δεν είχε πετύχει παίκτης χατ τρικ. Ο Λιβάι έγινε ο πρώτος στην ιστορία της ΑΕΚ.

Όπως ήδη είχατε διαβάσει στο Sportal.gr, είχαν έτσι κι αλλιώς περάσει 24 ολόκληρα χρόνια από την αμέσως προηγούμενη φορά που παίκτης της ΑΕΚ έβαζε τρία γκολ σε ευρωπαϊκό ματς. Ήταν όμως εντός έδρας το παιχνίδι με την Χέρφολγκε, στο οποίο μάλιστα ο Ντέμης Νικολαϊδης είχε πετύχει καρέ. Και είχε ξανακάνει χατ τρικ σε ευρωπαϊκό ματς, δυο χρόνια πριν. Πάλι όμως, εντός έδρας.

Σε παιχνίδι εκτός έδρας όμως, ο Γκαρσία έγινε ο πρώτος παίκτης της ΑΕΚ, που βάζει τρία γκολ, στα 60 χρόνια παρουσίας της Ένωσης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κάτι που προφανώς δεν είναι καθόλου μικρή υπόθεση. Είναι έτσι κι αλλιώς ένα ιστορικό επίτευγμα και δεν έχει να κάνει με την δυναμικότητα του αντιπάλου.