Ο Γκαρσία «ξετρέλανε» τους Άγγλους αλλά ο Πόνσε έκανε (ξανά) την δουλειά
i

Έκι Πόνσε/©intime

Ο Γκαρσία «ξετρέλανε» τους Άγγλους αλλά ο Πόνσε έκανε (ξανά) την δουλειά

Κώστας Τσίλης 08:15 - 23.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:17 - 14.08.2024

Έπαθαν πλάκα οι Άγγλοι μ' όσα έκανε ο Γκαρσία στο Amex Stadium, αλλά και ο Πόνσε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, έκανε την δουλειά που ήθελε η ΑΕΚ

Το περασμένο καλοκαίρι, είχε ακουστεί για λίγο το όνομα του Λιβάι Γκαρσία και στην Αγγλία. Όμως οι γαλλικές ομάδες ήταν αυτές που έδωσαν "μάχη" με την ΑΕΚ για να τον αποκτήσουν και κυρίως η Λανς. Μια μάχη που την έχασαν καθώς ο Γκαρσία όχι μόνο συνέχισε στην Ένωση, αλλά ανανέωσε και το συμβόλαιο του. Πάντως όλα όσα έκανε ο Λιβάι την Πέμπτη το βράδυ στο Amex Stadium απέναντι στην Μπράιτον, είναι δεδομένο πως έστρεψαν για τα καλά τα βλέμματα των Άγγλων πάνω του. 

Μπορεί να μην βρήκε δίχτυα ο Γκαρσία. Ωστόσο την άμυνα της Μπράιτον την έκανε φύλλο και φτερό. Δυο φορές πάτησε "γκάζι" σε κάθετη πάσα του Αραούχο και οι αντίπαλοι ούτε που πρόλαβαν να δουν για πότε έφτασε απέναντι από τον τερματοφύλακα τους. Ήταν αδύνατον να τον σταματήσουν και αποκορύφωμα ήταν η φάση στο ξεκίνημα του δευτέρου ημίχρονου, όταν ο Λιβάι άδειασε και τον Φαν Χέκε και τον Ιγκορ και ανάγκασε τον τελευταίο να τον τραβήξει από την φανέλα και να τον γκρεμίσει προκειμένου να τον σταματήσει. 

Ήδη από το ημίχρονο αλλά και μετά την λήξη του παιχνιδιού, οι Άγγλοι δημοσιογράφοι μιλούσαν συνεχώς για το "number 7" της ΑΕΚ. Τους έκανε τρομερή εντύπωση, ενώ ειδική μνεία έκαναν και τα αγγλικά ΜΜΕ. Και όλα αυτά, στο πρώτο ματς του Γκαρσία στην ενδεκάδα μετά την επιστροφή από τραυματισμό και χωρίς να βρει δίχτυα. Αντίθετα αυτό που έχει... συνδεθεί για τα καλά με τα αντίπαλα δίχτυα, είναι ο Έκι Πόνσε. Ο Αργεντινός φορ αυτή την φορά μπήκε ως αλλαγή. Σκόραρε όμως για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι. Είχε προηγηθεί το γκολ με τον Ολυμπιακό την Κυριακή. 

Ήδη από την Αγγλία, έδωσε ο Αλμέιδα το... σύνθημα για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ μετά το έπος του Μπράιτον
EUROPA LEAGUE

22:45 - 22.09.2023

Ήδη από την Αγγλία, έδωσε ο Αλμέιδα το... σύνθημα για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ μετά το έπος του Μπράιτον

Τεράστια είναι η ικανοποίηση στην ΑΕΚ από την ιστορική νίκη μέσα στην Αγγλία, αλλά ήδη από την προπόνηση στο Μπράιτον, ο Αλμέιδα έστρεψε το βλέμμα στην επόμενη μέρα

Μάλιστα ο Πόνσε όχι μόνο βρήκε δίχτυα για δεύτερο συνεχόμενο ματς, όχι μόνο πρόκειται για δυο παιχνίδι με ύψιστη σημασία, αλλά είναι και γκολ που έδωσαν στην ΑΕΚ αποτέλεσμα. Με τον Ολυμπιακό ήταν το γκολ που άνοιξε το σκορ, για να ισοφαρίσουν τελικά οι φιλοξενούμενοι και με την Μπράιτον πέτυχε το 3-2 και χάρισε τη νίκη. Και το πιο σημαντικό απ' όλα, είναι πως ο Πόνσε έχει ξαναβρεί και τον αγωνιστικό ρυθμό του αλλά και την αυτοπεποίθηση που πάντα για έναν φορ έρχεται με το σκοράρισμα.