Ο Γκαρσία θα το παλέψει, αλλά ο Τσούμπερ είναι πλέον σε ετοιμότητα για να πάρει θέση φορ

Ο Γκαρσία θα το παλέψει, αλλά ο Τσούμπερ είναι πλέον σε ετοιμότητα για να πάρει θέση φορ

Κώστας Τσίλης 20:45 - 12.08.2024 / Ανανεώθηκε: 20:49 - 12.08.2024

Για τον Αλμέιδα έχουν προκύψει νέα δεδομένα για την επίθεση της ΑΕΚ για την ρεβάνς με τη Νόα και θέλει να είναι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα

Εννοείται πως κάθε ζήτημα τραυματισμού που θα προέκυπτε λίγο πριν την κρίσιμη ρεβάνς της ΑΕΚ με τη Νόα, θα ήταν μεγάλο πρόβλημα για τον Ματίας Αλμέιδα. Πολλώ δε μάλλον, που αυτό που τελικά προέκυψε, αφορά τον πρώτο σκόρερ της Ένωσης και μοναδικό διαθέσιμο καθαρόαιμο φορ. Και ενόψει ενός ματς που η ΑΕΚ χρειάζεται πρωτίστως να σκοράρει. Βεβαίως η αλήθεια είναι πως ο Λιβάι Γκαρσία θα το παλέψει για να παίξει.

Από την στιγμή που εγκαίρως βγήκε από την προπόνηση και απέφυγε την θλάση, έχει πιθανότητες για να προλάβει να τεθεί στην διάθεση του Ματίας Αλμέιδα. Τουλάχιστον καθαρά ιατρικά. Όμως υπάρχει και το ζήτημα του ρίσκου που δεδομένα θα πρέπει να συνυπολογιστεί, όταν θα κληθεί ο Αργεντινός τεχνικός να πάρει οριστική απόφαση στην προπόνηση της Τετάρτης.

Πάντως έτσι κι αλλιώς, ο Αλμέιδα θα πρέπει να προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα. Είτε να μην έχει καθόλου στην διάθεσή του τον Γκαρσία, είτε να μην μπορεί να τον ξεκινήσει στην βασική ενδεκάδα. Ως εκ τούτου δεδομένα έχει ξεκινήσει να δουλεύει πάνω σε εναλλακτικές λύσεις. Και η επικρατούσε, είναι αυτή του Στίβεν Τσούμπερ. Ο Ελβετός έχει αγωνιστεί και πέρυσι αλλά πρόπερσι στα Play Offs σε ρόλο φορ. Δηλαδή στην κορυφή της επίθεσης.

Την ξέρει την θέση, την έχει υπηρετήσει ξανά στο αγωνιστικό μοντέλο του Αλμέιδα. Το ζήτημα είναι πως ο Τσούμπερ ακόμα δεν έχει πάρει καθόλου χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα. Ούτε στα φιλικά παιχνίδια. Επέστρεψε τελευταίος λόγω υποχρεώσεων με την εθνική του στο Euro και κατόπιν διακοπών. Βεβαίως τώρα είναι απολύτως έτοιμος. Ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει και άλλη εναλλακτική λύση, καθώς η σκέψη που είχε κάνει ο Αλμέιδα στο ματς με την Εσκάλδες, με τον Νορντίν Άμραμπατ, δεν προχωρούσε.