Ο Γκαρσία την Ανδόρρα θα την θυμάται για πάντα

Ο Γκαρσία την Ανδόρρα θα την θυμάται για πάντα

Κώστας Τσίλης 10:55 - 02.08.2024 / Ανανεώθηκε: 11:34 - 02.08.2024

Στο παιχνίδι απέναντι στην Εσκάλδες, ο Λιβάι έκανε το πρώτο χατ τρικ στην καριέρα του, ενώ έγινε και ο πρώτος παίκτης της ΑΕΚ που έκανε χατ τρικ σε ευρωπαϊκό ματς μετά τον Νικολαϊδη και μετά από 24 χρόνια

Η ΑΕΚ έφυγε με την πρόκριση από το γήπεδο της Εσκάλδες στην Ανδόρρα. Και ο Λιβάι Γκαρσία, έφυγε με την μπάλα του ματς, όπως συνηθίζεται γι αυτόν που πετυχαίνει χατ τρικ. Η αλήθεια είναι μάλιστα, πως ο επιθετικός της ΑΕΚ θα θυμάται για πάντα αυτό το πέρασμα από το μικρό γηπεδάκι της Ανδόρρας. Διότι έγραψε ιστορία και μάλιστα σε διπλό... ταμπλό.

Στην περυσινή σεζόν έφτασε τέσσερις φορές ο Λιβάι στο κατώφλι του... χατ τρικ, ωστόσο δεν το έπιασε καθώς έμεινε στα δυο γκολ. Την μια εξ αυτών σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Στην αμέσως προηγούμενη, το είχε πλησιάσει δυο φορές. Την μια σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Φέτος τη σεζόν ο Γκαρσία την ξεκινάει με το χατ τρικ που πάντα κυνηγούσε.

Στην ρεβάνς με την Εσκάλδες ο Λιβάι πέτυχε τρία γκολ για πρώτη φορά σε επίσημο ματς. Όχι μόνο με την φανέλα της ΑΕΚ αλλά συνολικά στην καριέρα του. Είχε γράψει ξανά ένα χατ τρικ στις 25 Μαρτίου του 2022 με την εθνική του Τρινιντάντ σε μια νίκη με 9-0 με αντίπαλο τα Μπαρμπέιντος. Όμως εκείνο ήταν φιλικό παιχνίδι.

Αυτό το πρώτο χατ τρικ στην καριέρα του, θα ήταν από μόνο του λόγος για να θυμάται για πάντα ο Γκαρσία την Ανδόρρα. Μόνο που εκτός απ' αυτό, έγραψε και ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι ιστορίας. Ο Λιβάι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ που πετυχαίνει τρία γκολ σε ευρωπαϊκό ματς, μετά τον Ντέμη Νικολαϊδη πριν από 24 ολόκληρα χρόνια.

Τότε ήταν η νίκη της ΑΕΚ επί της Χερφόλγκε από την Δανία με 5-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια για το ΟΥΕΦΑ. Με τον Ντέμη να πετυχαίνει τέσσερα γκολ. Με τον Νικολαϊδη μάλιστα, να το έχει ξανακάνει δυο χρόνια πριν, σε ρεβάνς με την Φερεντσβάρος, πάλι καλοκαίρι, στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε νίκη ανατροπή με 4-0. Ενώ τουλάχιστον σε επίπεδο επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ο Γκαρσία είναι ο πρώτος παίκτης της ΑΕΚ που πετυχαίνει χατ τρικ σε εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς.