«Eίσαι o αντάρτης της ΑΕΚ»: Γιατί ο Ηλιόπουλος αποκάλεσε έτσι τον Πιερό - Ποια η σχέση με την ομάδα «Cacos»

«Eίσαι o αντάρτης της ΑΕΚ»: Γιατί ο Ηλιόπουλος αποκάλεσε έτσι τον Πιερό - Ποια η σχέση με την ομάδα «Cacos»

Κώστας Τσίλης 21:30 - 11.09.2024 / Ανανεώθηκε: 09:36 - 12.09.2024

Δεν ήταν καθόλου τυχαία η ατάκα με την οποία ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Αϊτινό φορ στη Νέα Φιλαδέλφεια και το Sportal.gr έχει την απάντηση στο ερώτημα πως προέκυψε

Ο Μάριος Ηλιόπουλος ήταν παρών σ' όλες τις υπογραφές νέων αποκτημάτων της ΑΕΚ. Και για όλους είχε μια ατάκα για το καλωσόρισμα. Για τον Φραντζί Πιερό, ήταν «εσύ είσαι αντάρτης». Κάτι που προκάλεσε πολλές απορίες. Μάλιστα πήγε να γίνει και μια παρανόηση ανάμεσα στο «Guerilla» (αντάρτης), που είπε ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ και στο «Gorilla».

Ο Ηλιόπουλος αποκάλεσε τον Πιερό «αντάρτη». Κάτι που δεν ήταν καθόλου τυχαίο, ούτε μια ατάκα εντυπωσιασμού. Ήξερε πολύ καλά ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, σε τι αναφερόταν. Στο διάστημα της κατοχής της πατρίδας του Πιερό από τους Αμερικάνους, μεταξύ 1915 και 1934, φτιάχτηκε η ομάδα των Cacos. Ήταν μια ομάδα ανταρτών που εκπαιδεύτηκε προκειμένου να αντιμετωπίσει τους Αμερικάνους πεζοναύτες και έγινε ξακουστή για την μαχητικότητα και την γενναιότητά της. Εξ ου και ο Ηλιόπουλος χαρακτήρισε τον Αϊτινό Πιερό, «αντάρτη».

Σε φουλ πρόγραμμα από την πρώτη προπόνηση ο Πιερό

Ο Φραντζί Πιερό ήρθε στην ΑΕΚ έχοντας στις... αποσκευές του ήδη 400 αγωνιστικά λεπτά σε επίσημα ματς με την Μακάμπι Χάιφα. Όπως διαβάσατε ήδη από χθες στο Sportal.gr, θα μπορούσε ο Αϊτινός επιθετικός να μπει ακόμα και απόψε να παίξει παιχνίδι. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την εικόνα που έδειξε ο Πιερό, στην πρώτη του προπόνηση με τα κιτρινόμαυρα.

Ο Αϊτινός πήγε το πρωί στα Σπάτα, αφού γνώρισε τους νέους του συμπαίκτες και φυσικά πέρασε και από την μίνι τελετή... υποδοχής, έπιασε δουλειά με τον Ματίας Αλμέιδα. Έβγαλε κανονικά ολόκληρο το πρόγραμμα της προπόνησης. Και μπήκε και σχετικά γρήγορα στο κλίμα. Έδειξε πως είναι πανέτοιμος. Κάτι που σημαίνει πως το πιο πιθανό είναι, πως θα βρίσκεται στην αποστολή για το ματς της Δευτέρας με τον Βόλα στη Νέα Φιλαδέλφεια.