Ο Κάλενς είχε προτάσεις από Σαουδική Αραβία, αλλά η ΑΕΚ είχε «άσο» στο μανίκι της

Αλεξάντερ Κάλενς

i

Αλεξάντερ Κάλενς/ ©Photo by Mike Stobe/Getty Images

Ο Κάλενς είχε προτάσεις από Σαουδική Αραβία, αλλά η ΑΕΚ είχε «άσο» στο μανίκι της

Κώστας Τσίλης 23:01 - 09.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:36 - 14.08.2024

Οι Ισπανοί αποκάλυψαν πως ο Κάλενς είχε προτάσεις και από την Σαουδική Αραβία, αλλά ήταν ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που το πρότζεκτ της ΑΕΚ του Αλμέιδα, του φάνηκε πολύ πιο ελκυστικό

Φέτος το καλοκαίρι αποδείχθηκε πως δεν είναι και πολλοί οι ποδοσφαιριστές ανά τον κόσμο, που αρνήθηκαν τα δολάρια που έριξε στην μεταγραφική αγορά η Σαουδική Αραβία. 

Παρόλα αυτά ο Άλεξ Κάλενς, δεν ήταν απ' αυτούς που «ψήθηκαν» με μια τέτοιου είδους μετακόμιση. Παρόλο που ήδη ο χρόνος πίεζε πολύ τον Περουβιανό στόπερ, που ήθελε να φύγει από την Χιρόνα. Όπως όμως αποκάλυψε η έγκυρη «Marca», ο 31χρονος απέρριψε προτάσεις από ομάδες της Σαουδικής Αραβίας και προτίμησε να πάει στην ΑΕΚ. 

Είναι γεγονός πως ο Περουβιανός κεντρικός αμυντικός, παρά το γεγονός πως περπατάει στα 31 του χρόνια, δεν έβλεπε με καλό μάτι την προοπτική της Σαουδικής Αραβίας. 

Από την άλλη μεριά, οι άνθρωποι της ΑΕΚ όπως έθεσαν την περίπτωση του Κάλενς στον Ματίας Αλμέιδα για να την αξιολογήσει και να αποφασίσει, έτσι έθεσαν και στον παίκτη το πρότζεκτ του Αργεντινού τεχνικού. Και τα δυο έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην μεταγραφή. Ο Αλμέιδα ήξερε τον Κάλενς και άναψε το πράσινο φως για την απόκτηση του και ο Κάλενς ήξερε τον Αλμέιδα και τον «έψηνε» το πρότζεκτ του εδώ στην Ένωση. 

Δεν είναι άλλωστε ο Περουβιανός στόπερ ο μοναδικός που έκανε αυτή την επιλογή. Έχουν προηγηθεί και άλλοι παίκτες που επέλεξαν την ΑΕΚ του Αλμέιδα, έναντι άλλων προοπτικών για την καριέρα τους. Πρώτος σ' αυτή την λίστα φυσικά ο Πινέδα

Ο Κάλενς «κουμπώνει» και με τους τρεις βασικούς στόπερ της ΑΕΚ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:02 - 09.09.2023

Ο Κάλενς «κουμπώνει» και με τους τρεις βασικούς στόπερ της ΑΕΚ

Το στοιχείο που ξεχώρισε ο Αλμέιδα ως σημαντικό πλεονέκτημα στην περίπτωση του Κάλενς, είναι η δυνατότητα του Περουβιανού στόπερ να «ταιριάξει» μ’ όλους τους υπόλοιπους κεντρικού αμυντικούς

Όμως κάτι αντίστοιχο έγινε φέτος το καλοκαίρι και με τον Πισάρο, που για χάρη του Αλμέιδα αποφάσισε για πρώτη φορά στην καριέρα του να κάνει το βήμα στην Ευρώπη. Ενώ και ο Πόνσε είχε κάποιες κρούσεις από ομάδες, πριν προτιμήσει την ΑΕΚ και λόγω Αλμέιδα, αλλά κυρίως λόγω του περιβάλλοντος που το ήξερε καλά.