Ο καθοριστικός Πινέδα και το ενδεχόμενο μιας έκπληξης

Πινέδα

i

Ορμπελίν Πινέδα/©intime

Ο καθοριστικός Πινέδα και το ενδεχόμενο μιας έκπληξης

Κώστας Τσίλης 12:30 - 20.10.2024 / Ανανεώθηκε: 12:30 - 20.10.2024

Πάντα σε παιχνίδια της ΑΕΚ με τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι όπως αυτό με τον ΠΑΟΚ, ο Πινέδα είναι ένας πολύ καθοριστικός παράγοντας και ο Αλμέιδα ψάχνει έναν τρόπο να... αιφνιδιάσει τον αντίπαλο

Με δεδομένη και την εικόνα που υπήρχε στην τελευταία προπόνηση της ΑΕΚ, ο Ματίας Αλμέιδα έχει ένα εξαιρετικό και πρωτόγνωρο προνόμιο για το αποψινό ματς με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Λευκό απουσιολόγιο και όλες τις αγωνιστικές επιλογές στο τραπέζι του. Και φυσικά "σφαγή", όπως ήδη έχει διαβάσει στο Sportal.gr, για μια θέση ακόμα και στην ενδεκάδα.

Βεβαίως η αλήθεια είναι πως κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές, κουβαλάνε την κόπωση από τις υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες. Και το πιο σημαντικό για τον Αλμέιδα σ' αυτή την περίπτωση, είναι η κατάσταση του Ορμπελίν Πινέδα. Όχι μόνο διότι επί της ουσίας έχει προλάβει να κάνει μόλις μια προπόνηση πριν από το ματς με τον ΠΑΟΚ. Το ίδιο ισχύει και για τον Άλεξ Κάλενς και ήταν πολύ απλό για τον Αλμέιδα, να τον αφήσει στον πάγκο και να ετοιμάζει βασικό τον Μουκουντί.

Όμως ο Αργεντινός τεχνικός ξέρει, πως πάντα σε τέτοιου είδους ματς, ο Πινέδα είναι καθοριστικός παράγοντας. Για παράδειγμα πέρυσι τέτοια εποχή, στο αντίστοιχο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, πάλι στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Μεξικανός ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ. Είναι πολύ σπάνιο στις προηγούμενες δυο σεζόν, να βρεις ματς της ΑΕΚ με τα χαρακτηριστικά ντέρμπι, που να μην έχει παίξει καθοριστικό ρόλο ο Πινέδα.

Όταν η ΑΕΚ έβαλε τέσσερα στον ΠΑΟΚ πήρε πρωτάθλημα, όταν δέχθηκε δύο το έχασε
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

15:13 - 19.10.2024

Όταν η ΑΕΚ έβαλε τέσσερα στον ΠΑΟΚ πήρε πρωτάθλημα, όταν δέχθηκε δύο το έχασε

Για ένα ματς όπως το συγκεκριμένο με τον ΠΑΟΚ, μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια θα παίξουν ρόλο για την ΑΕΚ και ο ρυθμός και οι επιλογές αλλά ακόμα και οι προβολές στις δυο προηγούμενες σεζόν - Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Εξ ου και ο Αλμέιδα θα ήθελε πολύ να τον έχει στην βασική ενδεκάδα και του αποψινού παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ. Πολλά θα κριθούν από την εικόνα που έδειξε ο Μεξικανός στην χθεσινή τελευταία προπόνηση και μοναδική μετά την επιστροφή του από την πατρίδα του. Όπως και στη συζήτηση που θα κάνει ο Αλμέιδα με τον Πινέδα. Φυσικά και ο παίκτης θέλει πολύ να παίξει βασικός, το ίδιο και ο Αργεντινός τεχνικός. Αλλά θα πρέπει να είναι και 100% έτοιμος.

Όπως επίσης και πολύ θα ήθελε ο Αλμέιδα να μπορεί να κάνει μια επιλογή, που θα αιφνιδιάσει τον αντίπαλο προπονητή. Όσο και αν είναι αυτό εφικτό, για δυο προπονητές που ήδη πριν από αυτό το ματς έχουν συναντηθεί σε Νέα Φιλαδέλφεια, Τούμπα και... τελικό κυπέλλου, συνολικά εννέα φορές. Όμως ο Αργεντινός θα το ψάξει.

Με τα δεδομένα που υπάρχουν, αυτή η αναζήτηση μπορεί να οδηγήσει μόνο στις δυο θέσεις των χαφ. Σ' αυτή δηλαδή δίπλα στον Σιμάνσκι και σ' εκείνη πίσω από τον φορ. Φυσικά σ' αυτό θα παίξει ρόλο και το εαν θα ξεκινήσει ο Πινέδα, που δεδομένα θα "πιάσει" μια απ' αυτές τις δυο θέσεις. Όπως επίσης υπάρχει και ισχυρή υποψηφιότητα του Περέιρα, μετά τα καλά ματς κυρίως με τον Παναθηναϊκό. Όμως με τόσες επιλογές που έχει ο Αλμέιδα γι αυτές τις δυο θέσεις, όπως Γιόνσον, Λιούμπιτσιτς, ακόμα και Λαμέλα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει απολύτως τίποτα.