Ο Κονέ η πρώτη αποχώρηση από την ΑΕΚ

Ο Κονέ η πρώτη αποχώρηση από την ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 18:32 - 03.10.2024 / Ανανεώθηκε: 18:38 - 03.10.2024

Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, ο (πρώην πλέον) εκτελεστικός διευθυντής αποχωρεί από την Ένωση και πιθανόν να ακολουθήσουν και άλλες αλλαγές στο οργανόγραμμα

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή στο οργανόγραμμα της ΑΕΚ, από το καλοκαίρι που η ομάδα πέρασε στα χέρια του Μάριου Ηλιόπουλου, ήρθε σήμερα. Προς το παρόν όχι επισήμως, αλλά φαίνεται πως έχει υπάρξει ήδη χαρτί παραίτησης. Ο Παναγιώτης Κονέ, μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια και δυο διαφορετικά κομβικά πόστα στην ΠΑΕ, αποχωρεί από το διοικητικό σχήμα της Ένωσης. Και μάλιστα δεν φαίνεται πως θα ακολουθήσει καν την αποστολή στο Αγρίνιο.

Άνοιξε παράθυρο αλλαγών στο οργανόγραμμα της ΑΕΚ, η ομιλία Ηλιόπουλου στα αποδυτήρια
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:54 - 03.10.2024

Άνοιξε παράθυρο αλλαγών στο οργανόγραμμα της ΑΕΚ, η ομιλία Ηλιόπουλου στα αποδυτήρια

Δεν είχε μόνο συγχαρητήρια για τη νίκη στο ντέρμπι και ψήφο εμπιστοσύνης η ομιλία του ιδιοκτήτη της Ένωσης μέσα στα αποδυτήρια, αλλά και μια επί της ουσίας... προαναγγελία

Όπως έχετε ήδη διαβάσει στο Sportal.gr, η ομιλία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ στους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια των Σπάτων, επί της ουσίας άνοιξε παράθυρο αλλαγών και αποχωρήσεων. Δεδομένα είχε αυτή την εικόνα ο Ηλιόπουλος και την μετάφερε στους ποδοσφαιριστές, αφού πρώτα ίσως και να είχε ενημερώσει και τον Αλμέιδα στο τετ α τετ της περασμένης Τρίτης. Και μετά απ' αυτήν την ομιλία, "έτρεξαν" και οι εξελίξεις, παρότι όλα έδειχναν πως αυτές θα ξεκινούσαν μετά το ματς με τον Παναιτωλικό.

Φαίνεται όμως πως ο Κονέ ήδη από σήμερα γνωστοποίησε την παραίτηση του. Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής πήγε στην ΑΕΚ τον Δεκέμβρη του 2020 για τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Ενώ τον Ιούνιο του 2022, όταν υπήρξαν μια σειρά από αλλαγές στο οργανόγραμμα της Ένωσης, ο Κονέ μετακινήθηκε στην θέση του Εκτελεστικού διευθυντή, την οποία κράτησε εως σήμερα που αποχώρησε.

Υπάρχουν βεβαίως δυο ζητήματα αυτή την στιγμή ανοιχτά. Το πρώτο είναι εάν η αποχώρηση του Κονέ, θα είναι μοναδική ή θα προκύψει ένα... ντόμινο. Το πιθανότερο είναι πως θα ακολουθήσουν και άλλες. Αφού ξεκίνησαν οι αλλαγές, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ πλέον θα διαμορφώσει ένα οργανόγραμμα, με δικές του επιλογές. Κάτι που οδηγεί και στο δεύτερο ανοιχτό ζήτημα, που είναι η αντικατάσταση.

Ο Κονέ είχε τον ρόλο του εκτελεστικού διευθυντή. Το πιθανότερο είναι πως θα ολοκληρωθεί πρώτα ο κύκλος των αποχωρήσεων στην ΑΕΚ και κατόπιν θα γίνει η συζήτηση για το ποιες εκ των θέσεων που θα μείνουν κενές θα καλυφθούν και από ποια πρόσωπα. Δεδομένα πάντως, θα υπάρξει νέο ή και νέα στελέχη στην ΠΑΕ. Ενδεχομένως ακόμα και μέσα στις επόμενες μέρες.

Tags: