Ο ξεκούραστος Λιούμπιτσιτς, ο έμπειρος Περέιρα και ο ρυθμιστής Πινέδα

Ο ξεκούραστος Λιούμπιτσιτς, ο έμπειρος Περέιρα και ο ρυθμιστής Πινέδα

Κώστας Τσίλης 11:24 - 16.10.2024 / Ανανεώθηκε: 16:16 - 16.10.2024

Ο Αλμέιδα θα ψάξει δύσκολες απαντήσεις σε ζητήματα που αφορούν την μεσαία γραμμή της ΑΕΚ για το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ

Είναι έτσι κι αλλιώς πολύ νωρίς ακόμα για να "κλειδώσουν" αποφάσεις και θέσεις στην ενδεκάδα της ΑΕΚ για το παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν έχουν καν επιστρέψει όλοι οι διεθνείς στα Σπάτα, ενώ υπάρχουν ακόμα τρεις προπονήσεις, προκειμένου ο Ματίας Αλμέιδα να δει και να τσεκάρει πράγματα.

Ο Πιερό επιστρέφει στην Αθήνα με επιδόσεις που «δυσκολεύουν» πολύ την απόφαση του Αλμέιδα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:19 - 15.10.2024

Ο Πιερό επιστρέφει στην Αθήνα με επιδόσεις που «δυσκολεύουν» πολύ την απόφαση του Αλμέιδα

Με δυο γκολ στα δυο ματς με την Αϊτή, ο Πιερό έφτασε συνολικά στα 8 στην φετινή σεζόν και δεν θα είναι εύκολο να χάσει την θέση του στην βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ καταρχάς για το ματς με τον ΠΑΟΚ

Πάντως δεδομένα ο Αργεντινός τεχνικός, έχει να βρει απαντήσεις σε μια σειρά από αγωνιστικούς γρίφους. Για την κορυφή της επίθεσης, έχετε ήδη διαβάσει σχετικά στο Sportal.gr. Για τις θέσεις των χαφ, ίσως τα διλήμματα που έχει μπροστά του ο Αλμέιδα, να είναι πολύ μεγαλύτερα. Θεωρητικά η θέση του κόφτη μοιάζει "καπαρωμένη" από τον Σιμάνσκι, αλλά από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά. Και για το "οκτώ" και για το "δεκα", που επί της ουσίας συμπληρώνουν τον άξονα της ΑΕΚ.

Στα δυο τελευταία ματς, με τον Παναθηναϊκό και με τον Παναιτωλικό, ο Αλμέιδα έβαλε ως οχτάρι τον Τούκου Περέιρα και σε ρόλο πίσω από τον φορ, τον Ορμπελίν Πινέδα. Σχήμα που λειτούργησε πολύ καλά, ειδικά στο ντέρμπι που ήταν και πιο υψηλής πίεσης και απαιτήσεων. Επομένως η ποδοσφαιρική λογική λέει, πως αυτές οι δυο επιλογές έχουν προβάδισμα στο μυαλό του ο Αλμέιδα. Άλλωστε ο Περέιρα έχει εμπειρία από τέτοια παιχνίδια.

Το ζήτημα για τον Αλμέιδα, είναι το γεγονός πως ο Πινέδα θα επιστρέψει στην Αθήνα από τις υποχρεώσεις του με την εθνική Μεξικό την Πέμπτη. Και την πρώτη του προπόνηση στα Σπάτα, θα την κάνει την Παρασκευή. Στις περισσότερες αντίστοιχες περιστάσεις πέρυσι, ο Αλμέιδα άφηνε τον Μεξικανό στον πάγκο, στο παιχνίδι που ακολουθούσε για το πρωτάθλημα. Είναι άγνωστο αν και τώρα αποφασίσει να πράξει το ίδιο.

Βεβαίως ακόμα και αν ο Αλμέιδα ξεκινήσει τον Πινέδα στην ενδεκάδα, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, πως δεν θα αποφασίσει να του αλλάξει ρόλο. Να τον φέρει δηλαδή στα χαφ και στο "οχτώ", κάνοντας μια άλλη επιλογή για τον παίκτη που θα παίξει πίσω από τον φορ. Επομένως σε κάθε περίπτωση, όπως πάντα γίνεται σ' αυτές τις περιπτώσεις, ο Πινέδα θα είναι ο ρυθμιστής της σύνθεσης της ΑΕΚ στα χαφ.

Με το όνομα του Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς, να βρίσκεται έτσι κι αλλιώς πάνω στο τραπέζι. Είτε παίξει ο Πινέδα, είτε όχι. Είτε για την θέση του "οχταριού", είτε για του δεκαριού. Φυσικά θα παίξει πιο δυνατά το όνομα του φρέσκου και ξεκούραστου, καθώς δεν είχε υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα Κροάτη, αν ο Αλμέιδα κρίνει πως δεν πρέπει να ξεκινήσει βασικό τον Πινέδα.