Ο κυρίαρχος ΠΑΟΚ και το... άγχος για το φορ

Ο κυρίαρχος ΠΑΟΚ και το... άγχος για το φορ

Μάνος Τσαλγατίδης 08:41 - 16.09.2024 / Ανανεώθηκε: 08:42 - 16.09.2024

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για τα συμπεράσματα που έβγαλε από το ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό.

Αν σκεφτεί κάποιος σε πoιο σημείο της σεζόν βρισκόμαστε και την κατάσταση που βρίσκονται ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός το ντέρμπι της Τούμπας ήταν ένα αρκετά γεμάτο παιχνίδι, που μπορεί να μην είχε γκολ, αλλά είχε αρκετά πράγματα προς σχολιασμό.

Αρχικά ήταν ίσως το πιο ήσυχο ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ούτε ένταση στο χορτάρι, ούτε στους πάγκους. Αν θυμηθούμε τα περσινά ματς των δύο ομάδων θα έλεγε κανείς πως υπάρχει μια σχετική βελτίωση στο συγκεκριμένο κομμάτι. Βέβαια σε αυτό συντέλεσε ότι ο πάγκος του Παναθηναϊκού δεν προκάλεσε όπως με έκανε στην εποχή Τερίμ, αν και ο Τζαβέλλας έκανε προσπάθειες να ανοίξει κουβέντα με αυτόν του ΠΑΟΚ.

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, ο Δικέφαλος ήταν στα πρώτα 30 λεπτά η ομάδα που θέλει ο Λουτσέσκου να είναι. Ταχύτητα, κυριαρχικό ποδόσφαιρο, αυτοματισμοί και δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων στην αντίπαλη εστία, όμως το γκολ δεν ήρθε. Οκ υπάρχουν και αυτές οι βραδιές στο ποδόσφαιρο. Ειδικά στα ντέρμπι το... ρητό λέει αν βλέπεις πως δεν σου βγαίνει το ματς για να κερδίσεις, τουλάχιστον μη χάσεις. Το παιχνίδι στο ημίχρονο θα μπορούσε κάλλιστα να είναι 2-0, αλλά είτε οι «ασπρόμαυροι» δεν εκμεταλλεύτηκαν σωστά τις φάσεις τους, είτε τα σουτ σταματούσαν πάνω στον εξαιρετικό Ντραγκόφσκι.

Αναμφίβολα κάποια στιγμή και ο Παναθηναϊκός θα έδειχνε κάτι στο παιχνίδι. Οι «πράσινοι» έχουν ένα ποιοτικότατο ρόστερ, αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Όμως στην Τούμπα ήταν μια ομάδα... φοβική. Από διπλή ζώνη άμυνας μέχρι πλάνο για κόντρα επίθεση είχε το πλάνο του Ντιέγκο Αλόνσο, που παρουσίασε ένα φοβικό σύνολο. Ίσως αυτό να συνέβη διότι και ο ίδιος μπορεί να φοβόταν πως αν στράβωνε το ματς στην Τούμπα θα έπρεπε να κάνει βαλίτσες. Ποιος ξέρει...

Είναι λογικό πάντως στον κόσμο του ΠΑΟΚ να υπάρχει ένα άγχος για το θέμα του φορ. Τα τελευταία χρόνια οι «ασπρόμαυροι» δεν έχουν δει να τους βγαίνουν οι επιλογές τους στα φορ. Φέτος ο Δικέφαλος έκανε σοβαρή επένδυση στη θέση του στράικερ φέρνοντας στην Τούμπα τόσο τον Τσάλοφ, όσο και τον Τισουντάλι. Η αλήθεια είναι πως αν δεν είχε τις ενοχλήσεις ο Μαροκινός αυτός θα ξεκινούσε.

Λουτσέσκου: «Παίξαμε πολύ καλύτερα, είμαι τρελαμένος με δύο φάσεις που θα έπρεπε να είχαμε λειτουργήσει καλύτερα»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

00:04 - 16.09.2024

Λουτσέσκου: «Παίξαμε πολύ καλύτερα, είμαι τρελαμένος με δύο φάσεις που θα έπρεπε να είχαμε λειτουργήσει καλύτερα»

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου στάθηκε στην εικόνα του ΠΑΟΚ μετά την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, αλλά τόνισε πως σε κάποιες φάσεις θα μπορούσαν οι παίκτες του να λειτουργήσουν καλύτερα.

Ο Ρώσος είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, που όμως έχει πάνω αρκετή πίεση και άγχος για να σκοράρει. Μόλις βρει γκολ θα ξεμπλοκάρει. Μέχρι τότε όμως είναι θέμα της ομάδας να τον διαχειριστεί και να τον ηρεμήσει. Μπορεί η Ρωσία να είναι στην Ευρώπη, αλλά είναι διαφορετικό για τους ποδοσφαιριστές από την εν λόγω χώρα να βγαίνουν εκτός αυτής και να αγωνίζονται σε άλλες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.

Ο ΠΑΟΚ παραμένει πρώτος και το game by game του Λουτσέσκου έχει αρχίσει να γίνεται... τατουάζ στο μυαλό των παικτών του, καθώς ήδη έχουν ξεχάσει το ντέρμπι και στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα με τον Βόλο.