Ο Λουκ Σο από τον κίνδυνο... ακρωτηριασμού, γίνεται ηγέτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vid)

Λουκ Σο

i

Λουκ Σο/©IG:lukeshaw23

Ο Λουκ Σο από τον κίνδυνο... ακρωτηριασμού, γίνεται ηγέτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vid)

Κώστας Τόπας 13:46 - 20.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:50 - 20.08.2024

Από το τρομακτικό κάταγμα και τον κίνδυνο να χάσει το πόδι του ο Λουκ Σο, αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του Ερικ Τεν Χαχ.

Ο 27χρονος αμυντικός έχει καταγράψει 29 συμμετοχές υπό τον Έρικ τεν Χαχ αυτή τη σεζόν, χωρίς να χάσει ούτε ένα παιχνίδι στην Premier League, μετά τη νίκη με 3-1 επί της Άρσεναλ τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο Λουκ Σο είναι ένα από τα πιο συνεπή μπακ των «κόκκινων διαβόλων» και το πιο ευέλικτο, μιας κι εκτός από το αριστερό άκρο της άμυνας μπορεί να αγωνιστεί εξίσου καλά και ως στόπερ.

Τον περασμένο μήνα, οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμειναν έκπληκτοι από την εμφάνισή του στο ντέρμπι με την Μάντσεστερ Σίτι, καθώς κατάφερε σε σημαντικό βαθμό να περιορίσει το βαρύ «πυροβολικό» των Πολιτών, που ακούει στο όνομα Έρλινγκ Χάαλαντ. Μάλιστα, η ηγετική του εμφάνιση συνδυάστηκε με τη νίκη της ομάδας του Τεν Χαχ με 2-1.

Ο Άγγλος διεθνής μετακόμισε στο Μάντσεστερ από τη Σαουθάμπτον με μια συμφωνία 30 εκατομμυρίων ευρώ το 2014, η οποία τον έκανε τον πιο ακριβό έφηβο ποδοσφαιριστή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Κατάφερε να κερδίσει μια θέση στο βασικό σχήμα υπό τον Λούις φαν Χάαλ, ξεκινώντας τη σεζόν 15/16 σε καλή φόρμα. Ωστόσο, στις 15 Σεπτεμβρίου 2015, η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι.

Το κάταγμα που λίγο έλειψε να του «κόψει» την καριέρα

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2015, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντραρε τις δυνάμεις της με τον Αϊντχόφεν στο Champions League. Ενα παιχνίδι το οποίο θα ήθελε γρήγορα να ξεχάσει ο Λουκ Σο, καθώς κόντρα στους Ολλανδούς, υπέστη διπλό κάταγμα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει με φορείο και οξυγόνο. Τότε μάλιστα αποφασίστηκε να γίνει άμεσα η επέμβαση στο πόδι του επί ολλανδικού εδάφους. Διαφορετικά θα περίμεναν πρώτα να επιστρέψει με την αποστολή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Αγγλία και μετά να χειρουργηθεί. Ενα σενάριο που θα μπορούσε να χάσει το πόδι του.

«Σχεδόν έχασα το πόδι μου. Ήμουν πολύ κοντά. Δεν το ήξερα αυτό μέχρι έξι μήνες μετά τον τραυματισμό μου, όταν μου είπε ο γιατρός. Πιθανότατα θα έχανα το πόδι μου εξαιτίας των θρόμβων αίματος στο πόδι. Αλλά δεν με ενδιαφέρει πια αυτό. Νιώθω πολύ δυνατός και το δεξί μου πόδι είναι ακριβώς όπως ήταν πριν σπάσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λουκ Σο.

Στο πρόσφατο παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Λέστερ (3-0), οι οπαδοί των «κόκκινων διαβόλων» παρατήρησαν το πόδι του Λουκ Σο, που για πρώτη φορά φάνηκε η σοκαριστική ουλή του, η οποία καλύπτεται συνήθως από τις κάλτσες.

Το πρόβλημα με τα παραπανίσια κιλά

Βέβαια, στο παρελθόν ο Λουκ Σο είχε κατηγορηθεί για παραπανίσια κιλά έπειτα από φωτογραφίες που είχαν κυκλοφορήσει από καλοκαιρινές του διακοπές. Τότε, οι φίλοι της ομάδας είχαν αρχίσει να χάνουν την πίστη και την εκτίμησή τους στον Άγγλο διεθνή μπακ, ο οποίος αναγκάστηκε να μιλήσει δημόσια για το συγκεκριμένο θέμα.

«Δεν είναι παραπανίσια κιλά, είναι έτσι περίεργος ο σωματότυπός μου. Είναι σαν του Ρούνεϊ. Φαίνομαι πιο φουσκωμένος, γιατί είναι πιο χτισμένο το σώμα μου», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.