«Ο Λουτσέσκου θα χάριζε ένα χρόνο από τη ζωή του για αυτή τη νίκη!»

«Ο Λουτσέσκου θα χάριζε ένα χρόνο από τη ζωή του για αυτή τη νίκη!»

Μάνος Τσαλγατίδης 11:25 - 03.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:23 - 03.10.2024

Ο Ρουμάνος δημοσιογράφος, Έντουαρντ Αποστόλ σκιαγραφεί στο Sportal το background της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την FCSB

O ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τη Στεάουα Βουκουρεστίου σήμερα (3/10-22:00) στο γήπεδο της Τούμπας για την 2η αγωνιστική της League Phase του Europa League και ψάχνει τη νίκη προκειμένου να βρει τους πρώτους του βαθμούς στην εν λόγω διοργάνωση.

Οι «ασπρόμαυροι» ηττήθηκαν από τη Γαλατασαράι στην πρώτη αγωνιστική και κόντρα στη Στεάουα θέλουν τη νίκη, όμως θα έχουν απουσίες, καθώς Κόλεϊ, Μπράντον και Τσιφτσής είναι εκτός, λόγω τραυματισμών.

Από την άλλη παιχνίδι συνθηκών είναι και για τους Ράζβαν Λουτσέσκου και Ηλία Χαραλάμπους με τον πρώτο να θέλει να δείξει στην πατρίδα του πως είναι ο κορυφαίος Ρουμάνος προπονητής αυτή τη στιγμή και τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ και νυν τεχνικό της FCSB πως χαράζει τον δικό του πετυχημένο δρόμο στους πάγκους.

Για όλα αυτά και πολλά άλλα μίλησε στο Sportal, ο Ρουμάνος δημοσιογράφος του GSP.RO, Έντουαρντ Αποστόλ, αναλύοντας με κάθε λεπτομέρεια τα πάντα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πώς είναι το κλίμα πριν το ματς των δύο ομάδων:

«Nαι είναι ένα σημαντικό, ένα μεγάλο παιχνίδι. Ένα από τα πιο μεγάλα ονόματα στη Ρουμανία, ο Λουτσέσκου κοντράρεται με την FCSB. Υπάρχει και η αντιπαλότητα του Λουτσέσκου με την FCSB. Υπάρχει μεγάλη ιστορία ανάμεσα τους. Όλοι γνωρίζουν πως ο Μιρτσέα και ο Ραζβάν είναι πιο κοντά με τις Ντιναμό και Ραπίντ.

Ήταν πάντα αντίπαλοι με τον Μπεκάλι και όλους. Είναι ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών. Θα μπορούσε βέβαια, αυτό το παιχνίδι να έχει πραγματοποιηθεί σε άλλη διοργάνωση, στο Champions League, αλλά και οι δύο αποκλείστηκαν. Τα τελευταία χρόνια οι δύο ομάδες έχουν κοντραριστεί ανεπίσημα, αφού έχουν δώσει 2-3 φιλικά παιχνίδι στην Ολλανδία. Βέβαια, υπάρχει σε όλο αυτό και ο Ηλίας Χαραλάμπους, που έχει τον Λουτσέσκου ως μέντορα, τον έχει ψηλά ως άνθρωπο και προπονητή.

Επίσης ο Τζίτζι Μπεκάλι μετά από περίπου 18χρόνια ταξίδεψε με την ομάδα. Στα εντός έδρας ματς δίνει πάντα το παρόν, αλλά δεν έχει παρευρεθεί σε αγώνες όπως αυτοί με τους Άγιαξ-Τσέλσι και Σίτι! Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι για όλους και ιδιαίτερα για τη ρουμάνικη πλευρά! Για τον ΠΑΟΚ νομίζω είναι ένα σημαντικό παιχνίδι απλά».

Για το πώς βλέπει τον Λουτσέσκου ο Μπεκάλι έχοντας ως δεδομένο πως στο παρελθόν έχουν ανταλλάξει βαριές κουβέντες:

«Πλέον είναι καλά. Όντως έχουν μαλώσει αρκετές φορές στο παρελθόν και κυρίως όταν ο Ραζβάν ήταν στη Ραπίντ. Από τη μέρα όμως που έφυγε από τη Ρουμανία ο Ραζβάν ο Μπεκάλι έχει μιλήσει με ωραία λόγια για αυτόν. Μην ξεχνάμε πως ο Λουτσέσκου ως νεαρός ήταν... τρελός, αλλά και αυτός με τα χρόνια να έχουν περάσει μιλά όμορφα για την FCSB. Όταν τον συνάντησα στην Ολλαδία και κάναμε συνέντευξη θυμάμαι πως τον ρώτησα αν θέλει να παίξει μαζί της στα προκριματικά. Η απάντηση του ήταν πως όχι, τους σέβομαι, αλλά δεν θέλω παίξω με Ρουμάνους.

Ο Λουτσέσκου είναι ένας συναισθηματικός άνθρωπος και μέσα του θα γίνεται μάχη. Ξέρει πως όλα τα μάτια θα είναι σε αυτόν και όχι τόσο στον Χαραλάμπους ή τον Μπεκάλι. Ξέρει πως αυτό το ματς πρέπει να το κερδίσει. Για αυτόν είναι πιο σημαντικό ματς και από τους αγώνες με Ολυμπιακό-Άρη-ΑΕΚ-Παναθηναϊκό. Θέλει να το κερδίσει, ακόμα και η ισοπαλία δεν θα τον ηρεμήσει. Είναι τόσο... τρελός που θα έδινε ακόμα και ένα χρόνο από τη ζωή για τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι! Πιστεύω πως είναι ο κορυφαίος Ρουμάνος προπονητής. Πήρε τίτλους με τον ΠΑΟΚ, αλλά και στην Αραβία.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν τον συμπαθούν και μιλούν για το επίπεδο της ελληνικής λίγκας, αλλά δεν καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο είναι να δουλεύεις στο εξωτερικό. Μόνο οι... χαζοί δεν βλέπουν πως το ελληνικό πρωτάθλημα είναι δυνατό με ιδιοκτήτες που δεν θέλουν να χάνουν, με ακριβούς παίκτες και σημαντικές δυναμικές. Ο ΠΑΟΚ πέρσι έφτασε στους του Conference και ο Ολυμπιακός το κατέκτησε. Δεν είναι η ομάδα του χασάπικου και της μπυραρίας αντίπαλοι του, είναι δυνατές-κανονικές ομάδες».

Για το πώς θεωρεί ότι βιώνει ο Ηλίας Χαραλάμπους αυτό το ματς;

Ο Ηλίας θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει αυτό το παιχνίδι. Θέλει να αποδείξει σε όλους πως ο μαθητής μπορεί να νικήσει τον δάσκαλο. Βέβαια εφόσον η FCSB νικήσει, ο Μπεκάλι θα πει πως η νίκη είναι δική του και όχι του προπονητή. Είναι αυτή η ειρωνεία πως αν νικήσει όλοι θα πουν πως ο Μπεκάλι νίκησε γιατί αυτός έκανε την ομάδα, αυτός έφερε τους παίκτες τον προπονητή κλπ. Είναι μια... ειδική περίπτωση ιδιοκτήτη.

Ποιος ή ποιοι παίκτες θεωρείς πως μπορούν να κάνουν ζημία στον ΠΑΟΚ;

«Ο Ολάρου θέλει να κάνει ένα μεγάλο παιχνίδι. Θέλει να δείξει πως είναι ο αρχηγός, ο κορυφαίος όλων, ο ηγέτης, αλλά θα είναι δύσκολο. Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει δύο σερί αγώνες, η FCSB από την άλλη νίκησε σε δύο σερί. Αυτό που βλέπω όμως είναι πως ο ΠΑΟΚ μοιάζει να είναι πιο δυνατός και αν η FCSB δεχθεί γκολ νωρίς θα είναι κακό, διότι η πίεση μπορεί να φέρει κατάρρευση στην άμυνα της. Ο Ολάρου είναι ο κορυφαίος παίκτης της και μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Θα μπορούσαν να υπάρξουν και παίκτες έκπληξη όπως ο Μπιρλίτζα, ο νέος επιθετικός που απέκτησαν και ο Μπαλούτα θα μπορουσε, το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο! Θέλω να δω την άμυνα του ΠΑΟΚ, διότι ναι κόντρα στη Γαλατασαράι έπαιξαν απέναντι σε μεγάλα ονόματα, αλλά νομίζω μπορεί να τα πάει και καλύτερα. Επίσης, θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ χρειάζετα φορ»