Ο Μαρσιάλ έτσι κι αλλιώς έχει «σπάσει» τα κοντέρ στην ΑΕΚ

Μαρσιάλ

i

Αντονί Μαρσιάλ/©intime

Ο Μαρσιάλ έτσι κι αλλιώς έχει «σπάσει» τα κοντέρ στην ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 20:01 - 02.10.2024

Ανεξάρτητα από το πότε θα μπει στην αποστολή για ματς της Ένωσης ο Γάλλος σούπερ σταρ, το γεγονός πως ήδη μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης και ετοιμάζεται να μπει στην αγωνιστική εξίσωση, είναι κάτι πέρα από κάθε πρόβλεψη

Όταν ο Αντονί Μαρσιάλ έβαζε την υπογραφή του σε τριετίες συμβόλαιο, στην ΑΕΚ είχαν απόλυτη την συνείδηση πως στην σπουδαιότητα αυτής της μεταγραφής, δεν ρίχνει την παραμικρή σκιά το γεγονός πως είναι εκτός αγωνιστικής δράσης από τον περασμένο Δεκέμβρη. Ωστόσο καθαρά πρακτικά και ποδοσφαιρικά, αυτό το γεγονός δημιουργούσε κάποια δεδομένα αλλά και κάποιες προβλέψεις ως προς το χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του Γάλλου σταρ στην αγωνιστική δράση.

Αυτό το χρονοδιάγραμμα πήγε... περίπατο ήδη από τις πρώτες μετρήσεις που έκανε ο Μαρσιάλ, αλλά και από την πρώτη εικόνα που είχε στα Σπάτα. Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαίο το γεγονός, πως ο ίδιος ο Ματίας Αλμέιδα σε δημόσια τοποθέτηση του, προανήγγειλε την παρουσία του Γάλλου στο κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης σε ορίζοντα όχι εβδομάδων, αλλά ημερών. Όπως και έγινε.

Για τον Μαρσιάλ πλέον το μοναδικό ζήτημα, είναι η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού. Αλλά αυτό είναι κάτι που έρχεται μέσα από τις προπονήσεις και μέσα ακόμα και από τα παιχνίδια. Στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, δείχνει έτοιμος σχεδόν σε απόλυτο βαθμό. Και ήδη επί της ουσίας αυτό που έχει κάνει ο Μαρσιάλ και με την διάθεση που δείχνει αλλά και με την γενική του εικόνα, είναι να έχει σπάσει τα... κοντέρ ως προς τον χρόνο που χρειάστηκε για να φτάσει σ' αυτόν τον βαθμό ετοιμότητας.

Το να μπει στην αποστολή της ΑΕΚ για το ματς με τον Παναιτωλικό το Σάββατο στο Αγρίνιο, είναι πιθανό. Για πολλούς λόγους. Αλλά ούτε για τον Αλμέιδα, ούτε για τον Μαρσιάλ είναι αυτό το μείζον ή και το κριτήριο για την κατάσταση του. Έτσι κι αλλιώς ο Γάλλος σταρ δείχνει πως θα μπει στην αγωνιστική εξίσωση της ΑΕΚ συγκλονιστικά πιο γρήγορα, από την αρχική εκτίμηση που υπήρχε.