Ο Μαρσιάλ και οι μεταγραφές που «έριξαν» τα αεροδρόμια στην Ελλάδα

Ριβάλντο - Αντονί Μαρσιάλ - Τζιμπρίλ Σισέ

Ο Μαρσιάλ και οι μεταγραφές που «έριξαν» τα αεροδρόμια στην Ελλάδα

Κώστας Τόπας 15:41 - 18.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:07 - 18.09.2024

Με αφορμή την άφιξη του Αντονί Μαρσιάλ στην Ελλάδα, για λογαριασμό της ΑΕΚ, το Sportal θυμάται τις μεταγραφές που... έριξαν το αεροδρόμιο.

Η ΑΕΚ το πάλεψε πολύ, το πίεσε πολύ και τελικά το πέτυχε να κλείσει ίσως την μεγαλύτερη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού. Η Ένωση τα βρήκε σ' όλα με τον πρώην επιθετικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άντονι Μαρσιάλ και έρχεται στην Ελλάδα για να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τους «κιτρινόμαυρους».

Οι ετήσιες απολαβές του Γάλλου επιθετικού, μαζί με τα μπόνους, θα ξεπεράσουν τα τρία εκατομμύρια ευρώ και θα φτάσουν στα 3,5. Κάτι που προφανώς κάνει τον Μαρσιάλ, τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της ΑΕΚ. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως σε βάθος τριετίας, το κόστος θα φτάσει περίπου στα 10,5 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτός είναι ο Αντονί Μαρσιάλ: Η μεταγραφή ρεκόρ στη Γιουνάιτεντ, οι έπαινοι από Σερ Άλεξ και Ανρί και η ΑΕΚ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:46 - 18.09.2024

Αυτός είναι ο Αντονί Μαρσιάλ: Η μεταγραφή ρεκόρ στη Γιουνάιτεντ, οι έπαινοι από Σερ Άλεξ και Ανρί και η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ κατάφερε να πυροδοτήσει τη βόμβα με τον Αντονί Μαρσιάλ, ο οποίος αναμένεται το βράδυ της Τετάρτης (18/09) στο «Ελ. Βενιζέλος» για να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με τους «κιτρινόμαυρους» και να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία της Ένωσης.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ φτάνει απόψε στην Αθήνα (20:40) και η ΑΕΚ έδωσε ραντεβού με τον κόσμο για υποδοχή στο αεροδρόμιο.

Πριν από μερικές εβδομάδες, η ΑΕΚ είχε ενεργοποιήσει μία ακόμη «βόμβα». Αυτή του Έρικ Λαμέλα. Στις 19 Ιουλίου, ο Αργεντινός αστέρας προσγειώθηκε στην Αθήνα ενώ ο κόσμος της Ένωσης με συνθήματα και καπνογόνα έχει δημιουργήσει φοβερή ατμόσφαιρα στο αεροδρόμιο περιμένοντας με… τρέλα τον Λαμέλα.

Περισσότεροι από 2.000 φίλοι της ΑΕΚ συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο αεροδρόμιο από νωρίς περιμένοντας καρτερικά τον Αργεντινό σούπερ σταρ. Και μόλις έκανε την εμφάνισή του το τζιπ, στο οποίο βρισκόταν έγινε χαμός.

Από εκεί και πέρα, δεν είναι λίγα τα παραδείγματα ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αγωνίστηκαν στη χώρα μας και νωρίτερα είχαν... ρίξει το αεροδρόμιο. Μία από τις πιο χαρακτηριστικές αποδόσεις είναι αυτή του Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος αγωνίστηκε με τα χρώματα του Ολυμπιακού.

Για τους φίλους του Ολυμπιακού, το καλοκαίρι το 2022 ήταν έντονο, καθώς νωρίτερα οι Πειραιώτες είχαν κάνει την μεγάλη έκπληξη με την απόκτηση του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης, Μαρσέλο.

Ο 34χρονος άσος έφτασε στην Ελλάδα, με τον Κριστιάν Καρεμπέ να τον υποδέχεται στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και να αναχωρούν μαζί για το φαληρικό γήπεδο. Εκεί 20.000 κόσμου υποδέχτηκαν το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των Ερυθρόλευκων με τον Μαρσέλο να βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο στο πλάι του ισχυρού άνδρα της ομάδας και ν’ αποθεώνονται αμφότεροι.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε το μικρόφωνο για να καλωσορίσει τον παίκτη στην ομάδα του Πειραιά, λέγοντας σχετικά «Έχουμε μαζί μας έναν πραγματικό Θρύλο, που ήρθε σε έναν Θρύλο. Του εύχομαι να είναι δυνατός και να είναι μαζί μας για πολλά χρόνια. Όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε μεγάλες νίκες».

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω, μπορεί εύκολα κανείς να θυμηθεί την άφιξη του Εστέμπαν Καμπιάσο στον Ολυμπιακό. Ο Αργεντινός ήρθε στην Ελλάδα για τους Πειραιώτες στις 7 Αυγούστου 2015 και έμεινε για δυο χρόνια, κατακτώντας ισάριθμα πρωταθλήματα με τους Πειραιώτες, έχοντας προηγουμένως απολαύσει μία πλούσια καριέρα που τον έφερε από την Αργεντινή στην Ισπανία, την Ιταλία, την Αγγλία. Σήμερα έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ο Καμπιάσο με τον Μαρινάκη. ©intime

Εκείνο το καλοκαίρι ήταν πολυάσχολο και για τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες. Οπως για τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε ενεργοποιήσει την βόμβα με τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Το μεγάλο μεταγραφικό τότε απόκτημα των «ασπρόμαυρων» αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για τη ζεστή υποδοχή που του επιφύλαξε στην Τούμπα, υποσχέθηκε να ανταποδώσει την αγάπη τους προς το πρόσωπό του, μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ντιμιτάρ Μπερμπάτοφ στην παρουσίασή του στον ΠΑΟΚ/©Intime

«Σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας εδώ. Ντιμίταρ, καλώς ήρθες στο σπίτι σου. Εδώ θα βιώσεις την ενέργεια και το πάθος των υπέροχων οπαδών μας. Αυτή τη σεζόν ο ΠΑΟΚ θα γιορτάσει τα 90 χρόνια ιστορίας του. Εκ μέρους του ιδιοκτήτη σε καλωσορίζουμε στην Τούμπα. Από σήμερα είσαι μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Σου ευχόμαστε να έχεις αξιομνημόνευτη πορεία στον ΠΑΟΚ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βούλγαρος παλαίμαχος επιθετικός.

Την ίδια χρονιά, ο Παναθηναϊκός είχε ενεργοποιήσει κι εκείνος τη βόμβα με αστέρα του ποδοσφαίρου, καθώς είχε αποκτήσει τον Μάικλ Εσιέν, ο οποίος κατά την άφιξή του στην Ελλάδα, είχε γνωρίσει την αποθέωση από περίπου 1000 οπαδούς του Παναθηναϊκού. Ο Γκανέζος χαφ προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο λίγο μετά τα μεσάνυχτα και έγινε δεκτός με έντονες επευφημίες και συνθήματα.

Μάικλ Εσιέν/©Intime

«Ήταν πολύ εύκολη απόφαση για μένα να έρθω στον Παναθηναϊκό. Γνωρίζω καλά την ομάδα, είχα και κάποιο φίλο που με ενημέρωσε για τον Παναθηναϊκό», είχε δηλώσει τότε ο Εσιέν.

Φυσικά, οι παραπάνω μεταγραφές δεν αποτέλεσαν οι μοναδικές για τις ελληνικές ομάδες, οι οποίες στο παρελθόν είχαν... ρίξει ξανά το αεροδρόμιο, φέρνοντας στην Ελλάδα, παίκτες και προσωπικότητες με τρομερές εμπειρίες από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Παίκτες όπως ο Βέλιμιρ Ζάετς, ο Ντέταρι, ο Ζάχοβιτς, ο Ζιοβάνι, ο Καρεμπέ, ο Ριβάλντο, ο Πάολο Σόουζα, ο Ρεκόμπα, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο Τζιμπρίλ Σισέ και πολλοί άλλοι ακόμα.

Αναλυτικά οι παίκτες που «έριξαν» το αεροδρόμιο:

1984 - Βέλιμιρ Ζάετς (Παναθηναϊκός)

1988 - Ντέταρι (Ολυμπιακός)

1990 - Προτάσοφ (Ολυμπιακός)

1998 - Τζιοβάνι (Ολυμπιακός)

1998 - Ζάχοβιτς (Ολυμπιακός)

1999 - Ντράγκαν Τσίριτς (ΑΕΚ)

2000 - Πάολο Σόουζα (Παναθηναϊκός)

2001 - Καρεμπέ (Ολυμπιακός)

2004 - Ριβάλντο (Ολυμπιακός)

2004 - Σινιόρι (Ηρακλής)

2004 - Εκι Γκονζάλες (Παναθηναϊκός)

2005 - Έμερσον (Ξάνθη)

2007 - Αμορόζο (Άρης)

2008 - Ρεκόμπα (Πανιώνιος)

2008 - Ζιλμπέρτο Σίλβα (Παναθηναϊκός)

2008 - Πάμπλο Γκαρσία (ΠΑΟΚ)

2009 - Σισέ (Παναθηναϊκός)

2010 - Ντενίλσον (Καβάλα)

2010 - Άλμπερτ Ριέρα (Ολυμπιακός)

2010 - Πάπα Μπούμπα Ντιόπ (ΑΕΚ)

2010 - Γκέρεμι (Λάρισα)

2011 - Έιντουρ Γκούντιονσεν (ΑΕΚ)

2013 - Σαβιόλα (Ολυμπιακός)

2014 - Ερίκ Αμπιντάλ (Ολυμπιακός)

2014 - Ιμπραήμ Αφελάι (Ολυμπιακός)

2015 - Εσιέν (Παναθηναϊκός)

2015 - Μπερμπάτοφ (ΠΑΟΚ)

2015 - Καμπιάσο (Ολυμπιακός)

2022 - Μαρσέλο (Ολυμπιακός)

2022 - Χάμες Ροντρίγκες (Ολυμπιακός)