Ο Μεντιλίμπαρ μιλάει για βελτίωση!

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

©Intime

Ο Μεντιλίμπαρ μιλάει για βελτίωση!

Διονύσης Βερβελές 12:27 - 05.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:26 - 05.10.2024

Από τον Ατρόμητο στην Μπράγκα και στο… βάθος ντέρμπι αιωνίων.

Δύο σερί νίκες έχει πλέον ο Ολυμπιακός σε Ελλάδα και Ευρώπη, καταφέρνοντας να νικήσει τον Ατρόμητο με 2-0 εντός έδρας, ενώ επίσης στο Καραϊσκάκη νίκησε με 3-0 την Μπράγκα για το Europa League. Στα δύο αυτά ματς οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ότι έχουν βελτιωθεί σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια.

Βέβαια έδειξε και η ομάδα πως άλλαξε τη φιλοσοφία της και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους αγώνες που έχει μπροστά της, ενώ και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και στα δύο αυτά παιχνίδια άλλαξε και αρκετά πρόσωπα στην ενδεκάδα του. Παρά τις νίκες και τις εμφανίσεις που πραγματοποίησαν οι «ερυθρόλευκοι», από την πλευρά του ο Μεντιλίμπαρ δεν έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος!

Βέβαια περισσότερο με τακτική του μοιάζει, τι παράπονο να ‘χει από το 3-0 με την Μπράγκα. Και οι δηλώσεις που έκανε επί της ουσίας ήταν για να μην επαναπαυτεί κανείς από την ομάδα ενόψει της συνέχειας και μάλιστα για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ο έμπειρος τεχνικός δήλωσε: «Ήταν ένα παιχνίδι μόνο, δεν μπορούμε να βγάζουμε συμπεράσματα από έναν αγώνα. Τώρα πήγαν τα πράγματα όπως θέλαμε, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι τα επόμενα ματς θα είναι ακόμη καλύτερα επειδή τώρα παίξαμε καλά». Λέγοντας ότι δεν μπορούν οι «ερυθρόλευκοι» να μείνουν στην καλή εμφάνιση επί της Μπράγκα, αλλά θα πρέπει να έχουν και συνέχεια στον αγωνιστικό τους ρυθμό.

Επίσης και με τον Ατρόμητο παρά τη νίκη τόνισε ότι η ομάδα του δεν έπαιξε τόσο καλά. Χαρακτηριστικά μάλιστα είχε δηλώσει στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα: «Δε θα πρέπει να ξεγελαστούμε από το αποτέλεσμα. Το 2-0 δε δείχνει ότι κάναμε καλή δουλειά. Αν συγκρίνουμε το ματς με τον Παναιτωλικό και το σημερινό, με τον Παναιτωλικό κάναμε καλύτερη δουλειά. Μας ξεγελάει το αποτέλεσμα, χάσαμε πολλές μπαλιές και θα πρέπει να είμαστε πιο σταθεροί στην άμυνα και πιο δυνατοί στην επίθεση. Οπότε δε θα πρέπει να ξεγελαστούμε από το αποτέλεσμα».

Συνεχώς ο Μεντιλίμπαρ ζητάει πράγματα από τους παίκτες του και καλά κάνει, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ξέρει ότι μπορεί να πάρει παραπάνω απ' αυτούς. Είναι όμως κάτι που δεν το κάνει μόνο τώρα ο Βάσκος κόουτς που δεν ήταν οι προηγούμενες εμφανίσεις όπως θα έπρεπε, αλλά την ίδια τακτική είχε και πέρσι ακόμη και όταν η ομάδα προχωρούσε ολοταχώς για τον τελικό του Conference League.

Αυτός είναι ο Μουζακίτης που έλαμψε και στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό
EUROPA LEAGUE

14:21 - 04.10.2024

Αυτός είναι ο Μουζακίτης που έλαμψε και στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό

Ο Κερκυραίος Χρήστος Μουζακίτης συνέβαλε τα μέγιστα στη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπράγκα με 3-0, πραγματοποιώντας... ηγετική εμφάνιση. Ποιος είναι ο «Ινιέστα» των Πειραιωτών που έδωσε σόου στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο.

Γενικά ο Μεντιλίμπαρ προσπαθεί να ωθεί τους παίκτες του στα… άκρα αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι, έτσι ώστε να παίρνει απ' αυτούς ό,τι καλύτερο γίνεται μέσα στο γήπεδο. Και αν κρίνουμε από το ματς της Πέμπτης, του βγήκε. Τώρα, πρέπει να πάρει κι ένα ντέρμπι αιωνίων… Το ξέρει, το θέλει.