Ο μεγάλος στόχος για τον Πόνσε, είναι να αλλάξει το... τσιπάκι παιχνιδιού μετά την Έλτσε
i

Έκι Πόνσε/©intime

Ο μεγάλος στόχος για τον Πόνσε, είναι να αλλάξει το... τσιπάκι παιχνιδιού μετά την Έλτσε

Κώστας Τσίλης 22:01 - 10.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:35 - 14.08.2024

Το μεγαλύτερο στοίχημα για τον Πόνσε, είναι η ταχύτητα που θα μπορέσει να προσαρμοστεί στην αλλαγή φιλοσοφίας παιχνιδιού από την Έλτσε στην ΑΕΚ

Προφανώς και για τον Ματίας Αλμέιδα έχει τεράστια σημασία να μπορέσει να επιστρέψει δυνατός από τον τραυματισμό του ο Λιβάι Γκαρσία, για να πάρει ξανά θέση στην κορυφή της επίθεσης. Είναι όμως εξίσου σημαντικό για τον Αργεντινό τεχνικό, να ξαναβρεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τον καλό αγωνιστικό του εαυτό ο Έκι Πόνσε. Φυσικά ο Αλμέιδα ξέρει πως αυτό είναι θέμα προσαρμογής για τον Πόνσε, καθώς πρόκειται για έναν πολύ ποιοτικό σέντερ φορ. 

Μάλιστα ο Αργεντινός τεχνικός ξέρει ακριβώς και τι πρέπει να γίνει, προκειμένου ο Πόνσε να προσαρμοστεί γρήγορα στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Ο Αργεντινός σέντερ φορ έχει κληθεί να αλλάξει εντελώς το...τσιπάκι που λειτουργεί μέσα στο γήπεδο, σε σχέση με το αγωνιστικό μοντέλο που έπρεπε να εφαρμόσει στην Έλτσε. "Ο Πόνσε ήταν μέχρι το μισό του γηπέδου, οπότε θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής σε ένα διαφορετικό σύστημα" είπε την Παρασκευή ο Αλμέιδα. 

Ο Κάλενς είχε προτάσεις από Σαουδική Αραβία, αλλά η ΑΕΚ είχε «άσο» στο μανίκι της
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:01 - 09.09.2023

Ο Κάλενς είχε προτάσεις από Σαουδική Αραβία, αλλά η ΑΕΚ είχε «άσο» στο μανίκι της

Οι Ισπανοί αποκάλυψαν πως ο Κάλενς είχε προτάσεις και από την Σαουδική Αραβία, αλλά ήταν ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που το πρότζεκτ της ΑΕΚ του Αλμέιδα, του φάνηκε πολύ πιο ελκυστικό

Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως ο Πόνσε όσο αγωνιζόταν στην Έλτσε, είχε προσαρμόσει το παιχνίδι του στα δεδομένα μιας ομάδας που κυρίως έπαιζε μαζική άμυνα. Ήταν στο δικό της μισό του γηπέδου και προσπαθούσε να μην δεχθεί γκολ. Και φυσικά δεν έπαιζε κυριαρχικό ποδόσφαιρο, καθότι ήταν μια ομάδα που στόχο είχε να αποφύγει τον υποβιβασμό από την Primera Division. Στην ΑΕΚ όμως, ο Πόνσε θα πρέπει να προσαρμόσει το παιχνίδι του, σ' έναν εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό. 

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα παίζει ένα κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Στα περισσότερα ματς της, η ΑΕΚ παίζει κυρίως στο μισό γήπεδο του αντιπάλου. Μ' ένα επιθετικό και κυριαρχικό ποδόσφαιρο, πιέζει για το γκολ. Αυτό είναι ένα εντελώς διαφορετικό αγωνιστικό μοντέλο απ' αυτό που υπηρετούσε στην Έλτσε ο Πόνσε και για τον ίδιο ο ρόλος του σέντερ φορ έχει εντελώς διαφορετικές απαιτήσεις και συνθήκες. Έχει φυσικά την ποιότητα για να ανταποκριθεί. Αλλά χρειάζεται και τον χρόνο για να μπορέσει να αλλάξει αυτό... τσιπάκι.