Ο... μεταγραφικός χάρτης του ΠΑΟΚ έως τώρα

Ράζβαν Λουτσέσκου

i

© Intime

Ο... μεταγραφικός χάρτης του ΠΑΟΚ έως τώρα

Μάνος Τσαλγατίδης 20:19 - 02.06.2024 / Ανανεώθηκε: 20:21 - 02.06.2024

Πώς έχουν διαμορφωθεί τα ανοικτά θέματα του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε μια φάση που προσπαθεί να κλείσει τα ανοιχτά του θέματα, προκειμένου στην πορεία να προχωρήσει σε ενίσχυση αναφορικά με θέσεις στις οποίες η ομάδα παρά το γεγονός πως αναδείχθηκε πρωταθλήτρια... πονούσε όλη τη σεζόν!

Πώς όμως έχει δομηθεί ο... μεταγραφικός χάρτης του ΠΑΟΚ έως τώρα; Για την ώρα οι Κωνσταντίνος Θυμιάνης του Πανσερραϊκού και Αντώνης Τσιφτσής από τον Αστέρα Τρίπολης είναι μια ανάσα από το να φορέσουν την ασπρόμαυρη φανέλα. Όσον αφορά τους Ζουγλή του Αστέρα και Λιάβα του Παναιτωλικού και αυτοί είναι κοντά, αλλά ένα κλικ πιο πίσω από τους προαναφερθέντες.

Ο ΠΑΟΚ θέλει να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του και για αυτό τον λόγο έχει βάλει στο μάτι τους παραπάνω ποδοσφαιριστές, που βρίσκονται σε καλή ποδοσφαιρική ηλικία, ενώ έχουν και εμπειρία από το πρωτάθλημα της Super League.

Όσον αφορά τους Σβαμπ, Κεντζιόρα και Μεϊτέ το πράγμα προχωράει εξαιρετικά. Ο Αυστριακός και ο Δικέφαλος έχουν σύγκλιση απόψεων και σύντομα αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές μεταξύ τους για συνεργασία ακόμα ενός έτους. Ο έμπειρος αριστεροπόδαρος ποδοσφαιριστής με τις εμφανίσεις του στα Play Off κέρδισε με το σπαθί του αυτό το συμβόλαιο.

Ακόμα ένα θέμα που προχωρά καλά για τον Δικέφαλο και δεν θα αργήσει να έχει θετική εξέλιξη είναι το θέμα του Τόμας Κεντζιόρα. Ο ΠΑΟΚ και ο Πολωνός κεντρικός αμυντικός έχουν σύγκλιση απόψεων και όπως όλα δείχνουν ο… γάμος δεν θα αργήσει να υπάρξει από τη στιγμή δε που η Ντιναμό Κιέβου δεν δείχνει να θέλει να σταθεί εμπόδιο στην παραμονή του παίκτη στη Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά του Σουαλιό Μεϊτέ, τα πράγματα είναι πιο σύνθετα, καθώς ο Δικέφαλος πρέπει να τον αγοράσει από την Μπενφίκα. Το περσινό καλοκαίρι, όταν ο υψηλόσωμος Γάλλος αποκτήθηκε από τους «ασπρόμαυρους» με τη μορφή δανεισμού υπήρχε ρήτρα τεσσάρων εκατομμυρίων. Ο ΠΑΟΚ πλέον είναι σε συζητήσεις με την Μπενφίκα, προκειμένου να τη ρίξει στα 2-2.5 εκατομμύρια με τους «αετούς» της Λισαβόνας να δείχνουν θετικοί.

Όσον αφορά τις επαφές του Δικεφάλου με τον Μεϊτέ για το συμβόλαιο του υπάρχει μια μικρή διαφορά, αλλά δεν δείχνει αυτή τη στιγμή να χαλάσει τη θετική διάθεση των δύο πλευρών για εκ νέου συνεργασία, εφόσον οι δύο ομάδες τα βρουν στα ποσά.

Όσον αφορά την τριάδα Κοτάρσκι, Κουλιεράκη και Κωνσταντέλια, για την ώρα πρόταση υπάρχει μόνο για τον τελευταίο. Η Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ κάνει τα πάντα για να αποκτήσει τον μικρό μάγο του Δικεφάλου. Μάλιστα, δείχνει να έχει δελεάσει τον παίκτη, την ώρα που ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να αυξήσει το ποσοστό μεταπώλησης. Πάντως, αυτή τη βδομάδα όλα δείχνουν πως ο Κωνσταντέλιας θα αποχωρήσει από την Ελλάδα με προορισμό την Αυστρία. Για να αλλάξει αυτό θα πρέπει ο Ιβάν Σαββίδης αρχικά να πείσει τον παίκτη να μείνει στην Τούμπα και να αρνηθεί την πρόταση της Σάλτσμπουργκ.

Όσον αφορά τον Κουλιεράκη, υπάρχει ενδιαφέρον τόσο από Γερμανία, όσο και από Ιταλία, ενώ υπάρχει μια πληροφορία πως ομάδα της Premier League τον τσεκάρει έντονα, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει κάτι απτό στα χέρια του ΠΑΟΚ. Από την άλλη η μανατζερική ομάδα του Κοτάρσκι δουλεύει το θέμα με υπομονή χωρίς να βιάζεται.

Πάντως, πρέπει να τονιστεί ότι στόχος του ΠΑΟΚ είναι τουλάχιστον δύο από τους τρεις να βοηθήσουν την ομάδα στα καλοκαιρινά προκριματικά. Όλα αυτά την ώρα που στον Δικέφαλο κάνουν επαφές με φορ, χαφ και κεντρικόμ αμυντικό.