Ο Παναθηναϊκός δεν θα αποδυναμώσει τον «κορμό» του

Άνταμ Τσέριν και Φώτης Ιωαννίδης

i

Intime

Ο Παναθηναϊκός δεν θα αποδυναμώσει τον «κορμό» του

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:36 - 07.06.2024 / Ανανεώθηκε: 13:44 - 07.06.2024

Παρά τα μεταγραφικά σενάρια με πρωταγωνιστές τον Φώτη Ιωαννίδη και τον Άνταμ Τσέριν, ο Παναθηναϊκός δεν έχει καμία πρόθεση να πουλήσει τους βασικούς παίκτες του. Μόνο με εξωφρενικά νούμερα θα προκύψει πώληση...

Θέρος... για το ποδόσφαιρο σημαίνει μεταγραφές, φήμες και ανακατατάξεις. Ο Παναθηναϊκός δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, πόσο μάλλον τώρα που στο ρόστερ του ανήκουν ποδοσφαιριστές με μεγάλη αξία στο χρηματιστήριο του αθλήματος. Όπως ο Φώτης Ιωαννίδης και ο Άνταμ Τσέριν, οι οποίοι έχουν τεθεί στο επίκεντρο μεταγραφικών σεναρίων στην Πορτογαλία και στην Κροατία.

Για τον Ιωαννίδη, οι πορτογαλικές εφημερίδες «A Bola», «O Jogo» και «Record» γράφουν καθημερινά ρεπορτάζ για το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Συχνά με αντικρουόμενες πληροφορίες για την αντίδραση του Παναθηναϊκού και τη στάση του 24χρονου επιθετικού.

Ο Τσέριν αρέσει πολύ στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με τον επικεφαλής της διοίκησης και μύθο του Τριφυλλιού, Βέλιμιρ Ζάετς να τον παρακολουθεί στο προ ημερών φιλικό της Σλοβενίας με την Αρμενία. Μάλιστα, ο «λαγός» φέρεται να έχει επικοινωνήσει ήδη με τους «πράσινους» και ρώτησε για το καθεστώς του Τσέριν.

Πάντως, η κεντρική γραμμή από τον Παναθηναϊκό είναι πως ο βασικός κορμός του έμψυχου δυναμικού δεν πρόκειται να αποδυναμωθεί. Αντιθέτως, η εντολή του Γιάννη Αλαφούζου είναι η ενίσχυση του ρόστερ με πρωτοκλασάτους παίκτες, στο στυλ του Νεμάνια Μαξίμοβιτς. Ούτως ώστε να δημιουργηθεί μία πιο ισχυρή ομάδα, με περισσότερες προσωπικότητες και μεγαλύτερη ποιότητα.

Αυτό σημαίνει πως οι παίκτες που υπολογίζονται για την ενδεκάδα και συνάμα συνιστούν τα πιο ακριβά περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στο club, δεν συμπεριλαμβάνονται στην λίστα των υπό παραχώρηση. Πρωτίστως ο Φώτης Ιωαννίδης, αλλά και ο Άνταμ Τσέριν θα φύγουν μόνο με εξωφρενικές για τα ελληνικά δεδομένα προσφορές και όχι με... μικροποσά, όπως τα θεωρούν στον πράσινο οργανισμό.

Επίσης, η πρόθεση του Παναθηναϊκού είναι να επεκτείνει τη συνεργασία του με τους Ιωαννίδη και Τσέριν, ανταμείβοντας τους με αυξημένες αποδοχές. Η διοίκηση έχει προχωρήσει την προεργασία με την πλευρά του Ιωαννίδη, ενώ είναι γεγονός ότι έχει δυσκολέψει η επικοινωνία με τον μάνατζερ του Τσέριν, Αμίρ Ρούζνιτς. Ο οποίος έχει λειτουργήσει και με αντιεπαγγελματισμό στην ιστορία με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ...