«Ο Παναθηναϊκός επανήρθε για τον Έντσο Ντίας, η Ρίβερ βρήκε αντικαταστάτη»

Έντσο Ντίας

i

cariverplate.com.ar

«Ο Παναθηναϊκός επανήρθε για τον Έντσο Ντίας, η Ρίβερ βρήκε αντικαταστάτη»

Μπάμπης Τσιμπίδας 03:01 - 09.07.2024 / Ανανεώθηκε: 03:41 - 09.07.2024

Σύμφωνα με Αργεντινό δημοσιογράφο, ο Παναθηναϊκός επανήρθε δριμύτερος για τον Έντσο Ντίας και έχει καλές πιθανότητες για τη μεταγραφή, ενώ η Ρίβερ Πλέιτ έχει εντοπίσει ήδη τον αντικαταστάτη του 28χρονου αριστερού μπακ.

Ο αργεντινικός Τύπος παρουσιάζει τον Παναθηναϊκό να διεκδικεί δυναμικά τον βασικό αριστερό μπακ της Ρίβερ Πλέιτ, Έντσο Ντίας. Μετά την ακύρωση της προφορικής συμφωνίας με τον Πέδρο Ρεμπότσο, από το Τριφύλλι κινούνται για έναν πρωτοκλασάτο αριστερό μπακ και κατά τα φαινόμενα, ο 28χρονος Αργεντινός απασχολεί σοβαρά.

Ο Αργεντινός ρεπόρτερ του Radio Continental, Σεμπαστιάν Σρουρ, έγραψε τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) στην πλατφόρμα «Χ» ότι στην υπόθεση προέκυψαν εξελίξεις. Γιατί σύμφωνα με τις πληροφορίες του, ο Παναθηναϊκός επανήρθε δριμύτερος στη διεκδίκηση του Ντίας.

Ο Σρουρ δεν αναφέρει νέα πρόταση, όμως την αφήνει να εννοηθεί. Διότι συμπληρώνει στην ανάρτηση του, πως αν οι «πράσινοι» αυξήσουν την προσφορά τους πάνω από τα δύο εκατομμύρια δολάρια, τότε οι «μιλιονάριος» θα απαντήσουν θετικά για την πώληση του Έντσο Ντίας. Επίσης, με βάση το ρεπορτάζ του Σρουρ, το Τριφύλλι διαπραγματεύεται την αγορά ενός ποσοστού του Αργεντινού αριστερού μπακ και όχι το σύνολο των δικαιωμάτων του. Μία διαδεδομένη πρακτική, ειδικά για τους συλλόγους της Λατινικής Αμερικής.

Ο Σρουρ προχωρά ακόμα περισσότερο την ιστορία, ισχυριζόμενος πως η Ρίβερ Πλέιτ έχει εντοπίσει τον αντικαταστάτη του Έντσο Ντίας, στο πρόσωπο του 20χρονου Ρομάν Βέγκα, της Αρχεντίνος Τζούνιορς. Στον οποίο θα στραφεί αμέσως, εφόσον ο Ντίας αναχωρήσει για την Ελλάδα.

Αναμφίβολλα, ο δημοσιογράφος παραθέτει πάρα πολλές λεπτομέρειες για τη μεταγραφή του Έντσο Ντίας, για να μην υπάρχει υπόβαθρο στο θέμα του. Το βέβαιο είναι ότι ο Παναθηναϊκός επείγεται να πάρει αριστερό μπακ, αφού πλησιάζουν οι επίσημες υποχρεώσεις στα προκριματικά του Europa League και προς το παρόν υπάρχει μόνο ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς.

Ο Έντσο Ντίας μετακόμισε στο Μονουμεντάλ τον Ιανουάριο του 2023 και έκτοτε είναι βασικός στην ενδεκάδα της «μπάντα», έχοντας καταγράψει 66 συμμετοχές με 1 γκολ και 7 ασίστ. Προηγουμένως, ο 28χρονος αμυντικός αγωνιζόταν στην Ταγέρες και με τη φανέλα της είχε 128 ματς, 7 γκολ και 10 ασίστ. Το συμβόλαιο του λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2026.