Είναι επίσημο: Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο ΟΑΚΑ

Το ΟΑΚΑ γεμάτο με οπαδούς του Παναθηναϊκού στο ματς με τη Μπράγκα

i

Intime

Είναι επίσημο: Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο ΟΑΚΑ

Μπάμπης Τσιμπίδας 15:05 - 01.07.2024 / Ανανεώθηκε: 15:32 - 01.07.2024

Η UEFA γνωστοποίησε τον ακριβή προγραμματισμό για τις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού στον Β' προκριματικό γύρο του Europa League και το «Σπύρος Λούης» έχει δηλωθεί ως η έδρα του Τριφυλλιού.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού είχε λάβει την απόφαση της επιστροφής της ποδοσφαιρικής ομάδας στο ΟΑΚΑ, μετά από μία τετραετία παραμονής στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Πάντως, μέχρι σήμερα δεν υπήρχε ανακοίνωση ή άλλη επίσημη πράξη που να πιστοποιεί τη μετακόμιση στο Μαρούσι από τους Αμπελόκηπους, εν όψει της σεζόν 2024-2025.

Πλέον, ήρθε η UEFA να γνωστοποιήσει την αλλαγή έδρας του Τριφυλλιού, αρχής γενομένης για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία εξέδωσε το πρόγραμμα των αγώνων του Β' προκριματικού γύρου του Europa League και... πρόδωσε την επάνοδο στο «Σπύρος Λούης».

Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο «Σπύρος Λούης», την Πέμπτη 25 Ιουλίου με ώρα έναρξης στις 21:00. Η ρεβάνς δεν έχει αναρτηθεί, αφού προέχει να αναμετρηθούν οι Μάριμπορ και Μπότεφ Πλόντβιβ, για να αναδειχτεί ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού από τον Α' προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Έστω και έτσι, όμως, οι οπαδοί του Τριφυλλιού έμαθαν επισήμως ότι θα ανηφορίσουν ξανά στο Μαρούσι, για να βλέπουν τα παιχνίδια της Ευρώπης. Αρκεί φυσικά, οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο να πετύχουν το αυτονόητο με την πρόκριση στους ομίλους του Europa League ή τουλάχιστον, του Conference League.

Από την περασμένη σεζόν, ο Παναθηναϊκός χρησιμοποίησε το ΟΑΚΑ ως έδρα για τα Play Off του Champions League και των ομίλων του Europa League, επειδή το «Απόστολος Νικολαΐδης»δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Κατ' εξαίρεση, η UEFA επέτρεψε τη χρήση της ιστορικής έδρας του Τριφυλλιού, όταν προέκυψε το πρόβλημα στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα.

Ωστόσο, στον Β' και στον Γ' προκριματικό γύρο του Champions League, απέναντι σε Ντνίπρο και Μαρσέιγ, ο Παναθηναϊκός είχε παίξει στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Άρα, μπορούσε να το επαναλάβει και φέτος και να μετακομίσει αργότερα στο «Σπύρος Λούης».

Όμως, οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού εκτιμούν πως πλέον η μικρή χωρητικότητα του «Απόστολος Νικολαΐδης» δεν εξυπηρετεί μία ομάδα που πρωταγωνιστεί και η επιστροφή στην Καλογρέζα είναι οριστική. Σύντομα, θα επισημοποιηθεί πως η μετακόμιση θα αφορά και τις εν Ελλάδι υποχρεώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και τρεις εβδομάδες, συνεργεία πραγματοποιούν εντατικές εργασίες στον χλοοτάπητα του «Σπύρος Λούης», καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο, προκειμένου η εγκατάσταση να είναι έτοιμη για τους «πράσινους» του Αλόνσο, αλλά και να συμμορφωθεί με τις διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου.