«Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με τον Παβόν, εκκρεμεί η Γκρέμιο»

Κριστιάν Παβόν

i

mlssoccer.com

«Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με τον Παβόν, εκκρεμεί η Γκρέμιο»

Μπάμπης Τσιμπίδας 16:58 - 11.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:10 - 11.07.2024

Βραζιλιάνικη ιστοσελίδα υποστηρίζει πως ο Παναθηναϊκός και ο Κριστιάν Παβόν τα βρήκαν για το συμβόλαιο του Αργεντινού εξτρέμ και τώρα συνεχίζονται οι συζητήσεις με τη Γκρέμιο για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη σύνδεση του Παναθηναϊκού με τον Κριστιάν Παβόν, σύμφωνα με τη βραζιλιάνικη ιστοσελίδα «rtiesporte.com.br». Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η διοίκηση του Τριφυλλιού έχει εξουσιοδοτήσει δύο ατζέντηδες να ολοκληρώσουν τη μεταγραφή του Αργεντινού εξτρέμ και ήδη συντελέστηκε η πρώτη πράξη.

Οι «πράσινοι» φέρονται να συμφώνησαν με την πλευρά του 28χρονου επιθετικού για τη δική τους συνεργασία. Τώρα, η προσοχή μετατοπίζεται στη Γκρέμιο, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για το αντίτιμο. Η βραζιλιάνικη ομάδα έχει εξαρχής γνώση των επαφών και επέτρεψε στο Τριφύλλι να μιλήσει με τον παίκτη.

Η Γκρέμιο έχει άμεση ανάγκη από χρήματα, γιατί οι εγκαταστάσεις της υπέστησαν σαρωτικές ζημιές μετά από πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν το Ρίο Ντε Τζανέιρο. Η πώληση του Παβόν είναι η ενδεδειγμένη κίνηση για την εξασφάλιση εσόδων… Το ρεπορτάζ για τον Αργεντινό άσο αναφέρει:

«Πριν απ' όλα τα άλλα, ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει επαφές για τον Κρίστιαν Παβόν της Γκρέμιο. Εκπρόσωποι του ελληνικού συλλόγου έφτασαν στην Βραζιλία την Τετάρτη, 10 Ιουλίου. Θα χρησιμοποιήσουν το Ρίο Ντε Τζανέιρο ως βάση για τις ενέργειές τους στο μεταγραφικό παζάρι.

Το RTI Esporte έμαθε ότι ο Παναθηναϊκός έχει εξουσιοδοτήσει δύο ατζέντηδες για να εκπροσωπήσουν τον σύλλογο σε συναλλαγές στο παζάρι της Νότιας Αμερικής. Η ομάδα έχει ήδη επικοινωνήσει με τον μάνατζερ του παίκτη, Κρίστιαν Μπράγκαρνικ, σε μια προσπάθεια να τον υπογράψει.

Κατ' αρχήν οι συζητήσεις οδεύουν προς θετικό αποτέλεσμα, αλλά το "ναι" της Γκρέμιο εκκρεμεί. Υπάρχει ελπίδα ότι ο 28χρονος παίκτης θα έρθει μόνιμα στο μεταγραφικό παζάρι. Οι διαπραγματεύσεις πάντως θα προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες.

Ο εκπρόσωπός του βρίσκεται στο Πόρτο Αλέγκρε, όπου θα μιλήσει με την διοίκηση των τρικολόρ για να υλοποιηθεί αυτή η πιθανότητα. Παρ' ότι χρησιμοποιείται από τον προπονητή Ρενάτο Πορταλούπι, ο Αργεντινός θα διαπραγματευτεί στην διάρκεια του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τις αναφορές, το ποδοσφαιρικό τμήμα της Γκρέμιο δεν αντιτίθεται στην πιθανή αποχώρηση του Παβόν, αλλά θέλει να λάβει μια καλή χρηματική αποζημίωση, ειδικά λαμβάνοντας υπόψιν την οικονομική κατάσταση του Παναθηναϊκού, που έχει μεγάλο επενδυτή.

Το χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του Φώτη Ιωαννίδη
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:31 - 10.07.2024

Το χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του Φώτη Ιωαννίδη

O Φώτης Ιωαννίδης έχει ορίζοντα να βοηθήσει τον Παναθηναϊκός στη ρεβάνς του Β' προκριματικού του Europa League, μόνο εάν κριθεί απαραίτητο γιατί από την ομάδα δεν πρόκειται να ρισκάρουν το παραμικρό με τον τραυματισμό του.

Η πιθανότητα να παίξει για πρώτη φορά στην Ευρώπη είναι αυτή που έκανε τον Παβόν να αποδεχθεί την μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Ο παίκτης, που είχε κληθεί από τον Σαμπάολι στην Εθνική για το Μουντιάλ του 2018, θέλει να υπερασπιστεί ξανά την πατρίδα του. Αντιλαμβάνεται λοιπόν πως μια μετακίνηση στην Ευρώπη θα τον βάλει ξανά στα... ραντάρ της Ομοσπονδίας.

Το 2024, έχει παίξει 20 παιχνίδια, με 17 εξ' αυτών ως βασικός. Στο διάστημα αυτό σκόραρε 4 γκολ, μοίρασε 5 ασίστ και έπαιξε συνολικά 1.231 λεπτά. Το συμβόλαιό του με την Γκρέμιο εκπνέει τον Δεκέμβριο του 2026. Η συμφωνία πάντως προβλέπει την δυνατότητα επέκτασης για άλλη μια σεζόν. Πριν λίγους μήνες, η Γκρέμιο ζήτησε περίπου 4 εκατ. ευρώ για να τον παραχωρήσει μόνιμα στην Σινσινάτι, στην Αμερική».