«Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει πρόταση στον Μπαρμπόσα της Φλαμένγκο»

Γκάμπριελ Γκαμπιγκόλ Μπαρμπόσα

i

flamengo.com.br

«Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει πρόταση στον Μπαρμπόσα της Φλαμένγκο»

Μπάμπης Τσιμπίδας 18:12 - 26.06.2024 / Ανανεώθηκε: 21:29 - 26.06.2024

Ο Παναθηναϊκός συνδέεται μεταγραφικά με τον μύθο της Φλαμένγκο Γκάμπριελ Μπαρμπόσα, με τον ποδοσφαιριστή όμως να αγωνίζεται με ειδική άδεια από το CAS μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση ντόπινγκ που εμπλέκεται.

Τα μεταγραφικά σενάρια, ακόμα και τα πλέον τραβηγμένα, δεν σπανίζουν το καλοκαίρι. Σε ένα αυτά με προέλευση από τη Βραζιλία, ο Παναθηναϊκός συνδέεται με τον φημισμένο επιθετικό της Φλαμένγκο, Γκάμπριελ Μπαρμπόσα, ο οποίος έχει το παρατσούκλι «Γκάμπιγκολ». Λόγως της συχνότητας με την οποία σκοράρει.

Ο Μπαρμπόσα είναι ένας εμβληματικός παίκτης για τη «Φογκάο», με 145 γκολ σε 274 εμφανίσεις και με 12 τίτλους στο παλμαρέ του. Επιπλέον, στην ηλικία μόλις των 27 ετών, απέχει παρασάγγες από το να χαρακτηριστεί... τελειωμένος. Επομένως, το βιογραφικό του είναι από τα πιο δελεαστικά που θα μπορούσε να διαθέτει ένα «9άρι».

Παρά τα εξαιρετικά στατιστικά του και τη σημασία που έχει για τη Φλαμένγκο, η παραμονή του στο Ρίο Ντε Τζανέιρο δεν θεωρείται δεδομένη. Γιατί εδώ και μερικούς μήνες, ο Γκάμπιγκολ έχει εμπλακεί σε υπόθεση ντόπινγκ και ίσως να αναγκαστεί να εκτίσει ποινή αποκλεισμού από τους αγωνιστικούς χώρους.

Ο Μπαρμπόσα είχε κατηγορηθεί πως προσπάθησε να εξαπατήσει την αρχή που είναι αρμόδια για τον έλεγχο ντόπινγκ στη Βραζιλία και τιμωρήθηκε με διετή απαγόρευση συμμετοχής στο άθλημα. Η τιμωρία τέθηκε αναδρομικά σε ισχύ από την 1η Απριλίου του 2023, μέχρι την Πρωταπριλία του 2025.

Η Μπολόνια «ξεχνά» τον Ιωαννίδη και στρέφεται στον Στραντ Λάρσεν
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:29 - 26.06.2024

Η Μπολόνια «ξεχνά» τον Ιωαννίδη και στρέφεται στον Στραντ Λάρσεν

H Μπολόνια και άλλες ομάδες του εξωτερικού διαπιστώνουν ότι η απόκτηση του Φώτη Ιωαννίδη από τον Παναθηναϊκό συνιστά μία ανέφτικη υπόθεση και ενεργοποιούν τις εναλλακτικές για την επίθεση τους.

Ο Μπαρμπόσα προσέφυγε στο CAS για να εκπέσει η ποινή, ενώ κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα για να παίζει προσωρινά, μέχρι την ανακοίνωση της απόφασης. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός κέρδισε τα μέτρα και προς το παρόν, αγωνίζεται και αναμένει τις οριστικές εξελίξεις με την προσφυγή του.

Σε ότι αφορά τον Παναθηναϊκό, ο Πορτογάλος δημοσιογράφος Μπρούνο Αντράντε, έγραψε σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα «Χ»: «Η Παλμέιρας ρώτησε ξανά για τον Μπαρμπόσα, που μιλάει και με τον Παναθηναϊκό από την Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός εξερευνά το τοπίο γύρω από τον 27χρονο επιθετικό τελευταία. Ο σύλλογος από την Ελλάδα ψάχνει τον αντικαταστάτη του κορυφαίου σκόρερ του, Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος αναμένεται να πουληθεί τις επόμενες ημέρες».

Το συμβόλαιο του Γκάμπιγκολ με τη Φλαμένγκο λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2024 και τυπικά από τη Δευτέρα, ο 27χρονος στράικερ θα έχει το δικαίωμα να υπογράψει σε όποια ομάδα επιθυμεί. Αναμφίβολα, πρόκειται για έναν επιθετικό εγνωσμένης αξίας, όμως έχει πολύ σοβαρή κατηγορία σε εκκρεμότητα.

Επίσης, είναι ξεκάθαρο πως σε αυτό το τάιμινγκ, ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να πουλήσει τον Ιωαννίδη. Άρα, εφόσον υφίσταται ενδιαφέρον για τον Μπαρμπόσα, είναι ξεχωριστή ιστορία και δεν σχετίζεται με τον αρχηγό του Τριφυλλιού. Ο οποίος συνεχίζει την αποθεραπεία για το χτύπημα στον ώμο.