Ο Παναθηναϊκός τα «σκάει» για αριστερό εξτρέμ - Τι ισχύει με Αλέξις Σάντσες

Ο Παναθηναϊκός τα «σκάει» για αριστερό εξτρέμ - Τι ισχύει με Αλέξις Σάντσες

Μπάμπης Τσιμπίδας 22:14 - 11.06.2024 / Ανανεώθηκε: 10:41 - 12.06.2024

Ο Παναθηναϊκός θα πληρώσει αδρά για να αντικαταστήσει τον Μπερνάρ με έναν ισάξιο ποδοσφαιριστή. Ιταλικό μεταγραφικό σενάριο για τον Αλέξις Σάντσες της Ίντερ, ενώ οι «πράσινοι» έχουν ενοχληθεί με τους χειρισμούς του ατζέντη του Τσέριν και της Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Η επιστροφή του Μπερνάρ στο Μπέλο Οριζόντε, έχει προκαλέσει ένα σοβαρό κενό στο αριστερό «φτερό» της επίθεσης του Παναθηναϊκού. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ειδικά μετά την Πρωτοχρονιά, ήταν το σημείο αναφοράς της ομάδας και δεν είναι τυχαίο πως η απουσία του λόγω τραυματισμού στο φινάλε των Play Offs, εκτροχίασε το Τριφύλλι από τη μάχη του τίτλου.

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει δώσει το ελεύθερο στον Γιάννη Παπαδημητρίου για να φέρει στο «Γεώργιος Καλαφάτης», έναν ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή, για να αναπληρώσει την απώλεια του Μπερνάρ. Όχι απαραίτητα με τα ίδια χαρακτηριστικά που είχε ο 32χρονος άσος, αφού αυτά θα τα καθορίσει ο νέος προπονητής Ντιέγκο Αλόνσο.

Ωστίσι, η πρόθεση της διοίκησης είναι να ξοδέψει χρήματα και να αποκτήσει έναν πρωτοκλασάτο εξτρέμ, που θα προσφέρει τα νούμερα και την επιρροή που είχε πέρυσι ο «Μπέρνι». Μία κίνηση απαραίτητη, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του έμψυχου δυναμικού του Παναθηναϊκού που θα συντελεστεί το καλοκαίρι.

Πάντως, κατά τα φαινόμενα, αυτός ο παίκτης δεν θα είναι ο Αλέξις Σάντσες. Για τον οποίο, ο ρεπόρτερ της ιστοσελίδας «Relevo», Ματέο Μορέτο, έγραψε πως αποτελεί μία ιδέα για τους «πράσινους». Χωρίς να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες για την υπόθεση και εάν εξελίσσεται διαπραγμάτευση.

Αναμφίβολα, ο Σάντσες είναι ένας ποδοσφαιριστής εγνωσμένης αξίας, αλλά ακολουθεί καθοδική πορεία. Φέτος έμεινε ελεύθερος από την πρωταθλήτρια Ιταλίας Ίντερ και παρά τις φήμες για ενδιαφέρον από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή άλλες μεγάλες ιταλικές ομάδες, τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ο 35χρονος Χιλιανός στράικερ σκόραρε φέτος μόλις 4 γκολ σε 33 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 1.100 λεπτά.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει πως στο Τριφύλλι δεν έχουν ασχοληθεί με τον Σάντσες και μάλλον πρόκειται για μανατζερικά τερτίπια του ατζέντη του. Άλλωστε, με την υπόθεση Σάρι ο Παναθηναϊκός διαφημίστηκε στην Ιταλία λόγω των χρημάτων που ήταν πρόθυμος να δαπανήσει. Οπότε, το όνομα του θα χρησιμοποιηθεί στις... μεταγραφικές φήμες.

Επίσης, στη διοίκηση έχουν ενοχληθεί με τη στάση του ατζέντη του Άνταμ Τσέριν. Ο Αμίρ Ρούζνιτς έχει λειτουργήσει παράνομα στην επαφή με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ, αφού δεν έχει δικαίωμα να διαπραγματευτεί και πολύ περισσότερο να συμφωνήσει. Μία παράμετρο που οι ιθύνοντες της ΠΑΕ την επισήμαν στον επικεφαλής της πρωταθλήτριας Κροατίας, Βέλιμιρ Ζάετς.

Όπως έχει εξηγήσει το Sportal από την προηγούμενη εβδομάδα, η Ντινάμο προτίθεται να καταβάλλει μέχρι 2 εκατομμύρια ευρώ για τα δικαιώματα του Τσέριν. Ποσό που απορρίφθηκε ασυζητί από τον Παναθηναϊκό, διότι κρίθηκε μικρό και οι χειρισμοί των Κροατών ήταν ολότελα λανθασμένοι.