«Ο Παναθηναϊκός θέλει τον εξτρέμ της Γιουνάιτεντ, Φακούντο Πελίστρι»

Φακούντο Πελίστρι

i

manutd.com

«Ο Παναθηναϊκός θέλει τον εξτρέμ της Γιουνάιτεντ, Φακούντο Πελίστρι»

Μπάμπης Τσιμπίδας 20:18 - 23.06.2024 / Ανανεώθηκε: 20:45 - 23.06.2024

Έναν ποδοσφαιριστή τον οποίο γνωρίζει από την Εθνική Ουρουγουάης εξετάζει ο Ντιέγκο Αλόνσο για τα άκρα της επίθεσης του Παναθηναϊκού: τον 22χρονο εξτρέμ της Μάντεστερ Γιουνάιτεντ Φακούντο Πελίστρι.

Ένα είναι σίγουρο: ο Παναθηναϊκός θα δαπανήσει πολλά χρήματα για την ενίσχυση στα άκρα της επίθεσης του! Στη λίστα των Γιάννη Παπαδημητρίου και Ντιέγκο Αλόνσο περιέχονται πρωτοκλασάτοι εξτρέμ, όμως ο 28χρονος Αργεντινός της Γκρέμιο, Κριστιάν Παβόν. Για τον οποίο το Τριφύλλι προσφέρει 3,7 εκατομμύρια ευρώ και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Ο Παβόν δεν είναι ο μόνος παίκτης με τον οποίο ασχολούνται οι «πράσινοι». Σύμφωνα με τον Ουρουγουανό ρεπόρτερ, Φαμπιάν Μπερτολίνι, στα υπόψιν έχει τεθεί ένας άλλος ποδοσφαιριστής τον οποίο είχε υπό τις οδηγίες του ο Αλόνσο στην Ουρουγουάη: ο 22χρονος Φακούντο Πελίστρι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Πελίστρι ανήκει στους «κόκκινους διαβόλους» μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2025, όμως ο Ερίκ Τεν Χαγκ τον υπολόγιζε ως δεύτερη λύση. Μέχρι τον Ιανουάριο, ο Ουρουγουανός άσος είχε 9 συμμετοχές στην Premier League, 3 στους ομίλους του Champions League και άλλη μία στο FA Cup.

Αυτός ήταν ο λόγος που ο Πελίστρι μετέβη στην έξοδο του Ολντ Τράφορντ και μετακόμισε για ένα εξάμηνο στην Ισπανία με τη μορφή δανεισμού. Ο προορισμός του ήταν η Γρανάδα, με την οποία ο 22χρονος επιθετικός μέτρησε 15 ματς στην Primera Division (1.222') με δύο γκολ και δύο ασίστ, αλλά και ένα παιχνίδι στο Copa Del Rey

Ο Πελίστρι δεν θα μείνει στην Ισπανία και τυπικά, θα γυρίσει στο Νησί. Αργότερα, γιατί προς το παρόν αποτελεί μέλος της Ουρουγουάης στο Copa America 2024 και τα ξημερώματα της Δευτέρας θα αντιμετωπίσει τον Παναμά στην πρεμιέρα της στο τουρνουά. Οπότε, το μέλλον του νεαρού στράικερ θα περιμένει για λίγο...

Αυτή την παράμετρο σκοπεύει να εκμεταλλευτεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με την ανάρτηση του Μπερτολίνι στην πλατφόρμα «Χ». Γιατί με εξαιρετική απόδοση και καλά στατιστικά στο Copa America 2024, η αξία του Πελίστρι θα αυξηθεί.

Ο Αλόνσο δεν είναι ο μόνος Ουρουγουανός κόουτς που παρακολουθεί τον Πελίστρι. Το ίδιο ισχύει με τον συμπατριώτη του, προπονητή της Βαγιαδολίδ, Πάολο Πεζολάνο. Ο οποίος θα ήθελε να κρατήσει τον 22χρονο εξτρέμ στο ισπανικό πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν.

Το αβαντάζ του Αλόνσο είναι πως έχει συνεργαστεί με επιτυχία με τον Πελίστρι, όταν δούλεψε ως ομοσπονδιακός τεχνικός. Γιατί επί Αλόνσο, ο Πελίστρι έπαιξε σε 10 αγώνες στην «αλμπισελέστε», συνολικά τις μισές στην καριέρα του. Επιπλέον, ο head coach του Παναθηναϊκού είχε εμπιστευτεί τον νεαρό άσο και στα τρία ματς στον όμιλο του Μουντιάλ του 2022, άρα τον πιστεύει πάρα πολύ.