Ο ΠΑΟΚ Β κέρδισε σε φιλικό με τρία ημίχρονα!
i

ΠΑΟΚ Β/ ©intime

Ο ΠΑΟΚ Β κέρδισε σε φιλικό με τρία ημίχρονα!

Μάνος Τσαλγατίδης 17:49 - 18.02.2023 / Ανανεώθηκε: 09:53 - 20.08.2024

Το σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία επικράτησε με 4-1 επί του Μακεδονικού

Φιλική δράση για τον ΠΑΟΚ Β είχε το Σάββατο 18/2, με τους «ασπρόμαυρους» να επικρατούν με 4-1 του Μακεδονικού στην Ευκαρπία, σε μια αναμέτρηση που διήρκησε 120 λεπτά, χωρισμένη σε τρία 40λεπτα.

Με τον Μακεδονικό να προσπαθεί να απειλήσει κυρίως από στημένες φάσεις, ξεκίνησε το πρώτο 40λεπτο της, δεύτερης, φιλικής αναμέτρησης του ΠΑΟΚ Β, λόγω της διακοπής, στο γήπεδο της Ευκαρπίας.

Οι πρώτες πραγματικά μεγάλες ευκαιρίες ήρθαν μετά από τη συμπλήρωση του πρώτο του τετάρτου.

Στο 16′ ο Ταλιχμανίδης έκανε μεγάλη επέμβαση σε κεφαλιά του Λισγάρα, μετά από εκτέλεση στημένης μπάλας από τα δεξιά, για να κρατήσει το μηδέν.

Ένα λεπτό μετά ήρθε η σειρά του ΠΑΟΚ Β βγει στην επίθεση και να σκοράρει κιόλας!

Πιο συγκεκριμένα, ο Κιτσάκης έτρεξε όλα τα διαθέσιμα μέτρα που βρήκε από τη δεξιά πλευρά, και την κατάλληλη στιγμή γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, με τον Δαρέλα να πιάνει το δυνατό σουτ και να νικά τον Γουναρίδη για το 1-0.

Στη συνέχεια το παιχνίδι άρχισε να ισορροπεί εκ νέου και να επιστρέφει στο χαμηλό τέμπο του προηγούμενου διαστήματος, με τη μόνη αξιομνημόνευτη στιγμή να έρχεται στο 34′, όταν ο Κιτσάκης ανέβηκε ξανά τη δεξιά πτέρυγα και σκόραρε, με τη φάση ωστόσο να σταματά νωρίτερα για επιθετικό φάουλ του Γκορτεζιάνι.

Όσο για τους γηπεδούχους, προσπάθησαν με διαδοχικά κόρνερ να απειλήσουν τον ΠΑΟΚ Β, που ωστόσο αντιμετώπισε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα αυτές τις καταστάσεις.

Μάλιστα στο 40′ ο ΠΑΟΚ Β έφυγε στην κόντρα από τα δεξιά, ο Γκορντεζιάνι γύρισε στο ύψος του πέναλτι, με τον Χατζηστραβό ωστόσο να μην βρίσκει καλά τη μπάλα, στην προσπάθεια του για πλασέ, και το 1-0 να μένει μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο 40λεπτο ξεκίνησε με τους ίδιους έντεκα για τη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ . Μάλιστα η ομάδα του Γκαρσία μπήκε με διάθεση στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα, αλλά δεν κατάφερε στην τελική προσπάθεια να βρει δεύτερο γκολ με το «καλησπέρα» του 40λεπτου.

Στο 51′ ο Γκορντεζιάνι έπιασε το σουτ λίγο πίσω από το ημικύκλιο της περιοχής, με τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γουναρίδη, ενώ δύο λεπτά αργότερα ήρθε και η πρώτη ευκαιρία για τους «πράσινους» στο δεύτερο μέρος, με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Πάμπλο Γκαρσία αποφάσισε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε διαφορετική ενδεκάδα αφού προχώρησε σε δέκα αλλαγές, διατηρώντας μόνο τον Παναγιώτη Παναγιώτου από τη βασική ενδεκάδα.

Πιο συγκεκριμένα, η ενδεκάδα του Δικεφάλου διαμορφώθηκε μετά τις δέκα αλλαγές με τους: Τσιόπτση, Τασιούρα Παναγιώτου, Τσοπούρογλου, Σαλαμούρα, Γρόσδη Μελετίδη, Σπυρίδη, Μπράντονιτς και Πανίδη.

Ο ΠΑΟΚ Β, μετά την αλλαγή ενδεκάδας ήθελε μερικά λεπτά για να βρει εκ νέου τα πατήματα του, αλλά γρήγορα κατάφερε να βρει και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα, με ακόμα ένα όμορφο γκολ.

Στο 71′ ο Σπυρίδης βρήκε το χώρο από τα αριστερά της περιοχής του Μακεδονικού και με το δυνατό του σουτ «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Γρηγοριάδη, πριν η μπάλα περάσει την γραμμή στην κάθοδο της.

Αυτό ήταν και το σκορ του δεύτερου μέρους, με τον ΠΑΟΚ Β να «κλείνει» με έντεκα αλλαγές, περνώντας τον Ραούλ Μορικέλι στην αρχή του τρίτου 40λεπτου, αντί του Παναγιώτου, που ήταν και ο μόνος που πήρε 80 λεπτά αγώνα.

Στο τρίτο μέρος, το παιχνίδι έδειχνε να «σβήνει» σταδιακά, με τον ρυθμό να πέφτει, ωστόσο η επιμονή του Βλάντιμιρ Μπράντονιτς να πιέσει ψηλά και να κλέψει τη μπάλα από τον αντίπαλο ποριτέρο. Ο Βόσνιος άλλαξε τη μπάλα με τον Πανίδη, και σε κενή εστία για το 3-0.

Μετά το τρίτο γκολ, ο Μακεδονικός έβγαλε αντίδραση, με τον Τσιόπτση να υποχρεώνεται σε μεγάλη επέμβαση σε τετ α τετ με του Ντούα, στο 108′.

Ένα λεπτό αργότερα ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου νικήθηκε από ένα μακρινό σουτ του Κραγιόπουλου, που μείωσε σε 3-1 για τον Μακεδονικό.

Ο ΠΑΟΚ Β έχασε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Βλάντιμιρ Μπράντονιτς στο 116′, ενώ στο 119′, ο Τασιούρας έκανε ακόμα μια επέλαση, γύρισε στον Σπυρίδη που πέτυχε το δεύτερο του γκολ και έγραψε το τελικό 4-1.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ Β:

Ταλιχμανίδης, Σελιμάι, Παναγιώτου, Κωττάς, Κιτσάκης, Ουεντραόγκο, Νινούα, Δαρέλας, Βασιλειάδης, Χατζηστραβός, Γκορντεζιάνι

Έπαιξαν και οι:

Τσιόπτσης, Τσοπούρογλου, Γαξής, Μορικέλι,Τασιούρας, Σαλαμούρας, Γρόσδης, Μελετίδης, Σπυρίδης, Μπράντονιτς, Πανίδης