Ο ΠΑΟΚ είναι ο πιο... νέος από όλους!

Λουτσέσκου-Κωνσταντέλιας

i

©intime

Ο ΠΑΟΚ είναι ο πιο... νέος από όλους!

Μάνος Τσαλγατίδης 12:29 - 19.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:29 - 19.09.2024

Το στατιστικό που απαντά στις... κατηγορίες κατά του Λουτσέσκου για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

Μια νέα έρευνα από το Διεθνές Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου που εδρεύει στην Ελβετία (CIES Football Observatory) έφερε τον ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση μιας εξαιρετικά σημαντικής κατηγορίας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Πιο συγκεκριμένα, η δημοσίευση αφορά στον χρόνο συμμετοχής των παικτών που δεν έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και χρησιμοποιήθηκαν στο διάστημα 9/9/2021 – 9/9/2024.

Έτσι, σε βάθος τριετίας στη Super League, οι Πρωταθλητές Ελλάδας είναι αυτοί που έχουν τα πρωτεία με ποσοστό 7,3%, και περιλαμβάνει περιπτώσεις όπως ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, ο Γιώργος Κούτσιας, ο Στέφανος Τζίμας, ο Ερμής Σελιμάι αλλά και ο Σόλα Σορετίρε.

Να σημειωθεί ότι ο Δικέφαλος δεν είναι η ομάδα με τους περισσότερους σε αριθμό, καθώς Αστέρας Τρίπολης (12), Ολυμπιακός (10), Βόλος (9) και Πανσερραϊκό (8) έχουν παραπάνω, ωστόσο προηγείται στον χρόνο συμμετοχής που έχει δώσεις σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές.

Όλα αυτά την ώρα που ο Λουτσέσκου κατηγορείται από αρκετούς πως δεν χρησιμοποιεί νεαρούς ποδοσφαιριστές!

Τέλος, στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, την πρωτιά κατέχει η Μπαρτσελόνα με ποσοστό 22,6% και την τριάδα συμπληρώνουν η Λυών και η Χάβρη με 20,7 και 16,8% αντίστοιχα, ποσοστά που απέχουν πάρα πολύ από τα αντίστοιχα στη Stoiximan Super League, της οποίας ο μέσος όρος είναι μόλις 2,54%.