Ο Πέδρο Μαρτίνς μένει στο Κατάρ - Τι λένε στον Παναθηναϊκό

Πέδρο Μαρτίνς

i

Intime

Ο Πέδρο Μαρτίνς μένει στο Κατάρ - Τι λένε στον Παναθηναϊκό

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:53 - 28.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:24 - 29.05.2024

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδειξε ξεκάθαρα πως σκέφτεται ότι θα συνεχίσει στον πάγκο της καταριανής Αλ Γκαράφα, ενώ στον Παναθηναϊκό παρότι έχουν θετική γνώμη για την αξία του, δεν ασχολούνται μαζί του σε αυτό το τάιμινγκ.

Είναι απολύτως φυσιολογικό, όσο εντείνεται η αναζήτηση των ιθυνόντων του Παναθηναϊκού για την πρόσληψη προπονητή, να δημοσιεύονται όλο και περισσότερα ονόματα στον ευρωπαϊκό Τύπο. Η πορτογαλική εφημερίδα «Α Bola» έγραψε το βράδυ της Δευτέρας (27/5) ότι ο Πέδρο Μαρτίνς, είναι ένας από τους υποψήφιους που απασχολούν τον Γιάννη Αλαφούζο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πράγματι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ έχει εξαιρετική άποψη για τις ικανότητες του Μαρτίνς, από την περίοδο που δούλεψε στον Ολυμπιακό. Αλλά η γνώμη για την αξία ενός επαγγελματία, δεν συνεπάγεται αυτόματα πρόταση για συνεργασία. Ούτε προκύπτει από το Τριφύλλι, πως ο Μαρτίνς συγκαταλέγεται στα βιογραφικά που εξετάζει ο Γιάννης Παπαδημητρίου.

Σπριντ για τον προπονητή στον Παναθηναϊκό - Τι ισχύει με Σαμπαόλι, Μαρτίνς
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

08:36 - 27.05.2024

Σπριντ για τον προπονητή στον Παναθηναϊκό - Τι ισχύει με Σαμπαόλι, Μαρτίνς

Ο Γιάννης Αλαφούζος και η διοίκηση του Παναθηναϊκού ξεκουράστηκαν την Κυριακή και ηρέμησαν μετά τα επινίκια για την κατάκτηση του Κυπέλλου, όμως από τη Δευτέρα πιάνουν εντατική δουλειά για την πρόσληψη του νέου προπονητή.

Κυρίως, ο Πέδρο Μαρτίνς φαίνεται πως έχει πάρει την απόφαση να παραμείνει στο Κατάρ. Αυτό το συμπέρασμα εξάγεται από τις δηλώσεις του την Κυριακή 26 Μαΐου, μετά τη βράβευση του ως κορυφαίου προπονητή στο Καταριανό πρωτάθλημα. 

Ο Μαρτίνς τόνισε ότι «ήταν μία πολύ ιδιαίτερη σεζόν. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες και τους συνεργάτες του για τις κοπιαστικές προσπάθειες τους μέχρι και τα τελευταία μέτρα της σεζόν. Δώσαμε ότι είχαμε για να στεφθούμε πρωταθλητές. Την επόμενη σεζόν θα είμαστε πιο δυνατοί και θα παλέψουμε για να κατακτήσουμε τίτλους».

Το συμβόλαιο του 53χρονου τεχνικού με την Αλ Γκαράφα λήγει στο τέλος της σεζόν, με τους Καταριανούς να προσπαθούν να το ανανεώσουν. «Το διοικητικό συμβούλιο έχει λάβει ενθαρρυντικά μηνύματα» τονίζει σημερινό ρεπορτάζ από το Κατάρ. Η Αλ Γκαράφα τερμάτισε τρίτη στο πρωτάθλημα και είχε την πιο παραγωγική επίθεση, ενώ αποκλείστηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου. 

Όπως αναφέρει η «Α Bola» στο ίδιο δημοσίευμα, η προσφορά προς τον Μαρτίνς περιλαμβάνει υψηλές αποδοχές. Ο ίδιος παρουσιάζεται από sites του Κατάρ έτοιμος να απαντήσει θετικά στην Αλ Γκαράφα και ήδη ενέκρινε το πρόγραμμα της καλοκαιρινής προετοιμασίας, με μετάβαση της ομάδας στην Σλοβακία στα μέσα Ιουλίου.

Επιπλέον, βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης έγραψαν πως η Κορίνθιανς και η Σάο Πάολο προσέγγισαν πριν λίγες μέρες τον Πορτογάλο, με πλουσιοπάροχες προσφορές για να τον δελεάσουν. Όμως, ο Μαρτίνς φέρεται να απάντησε αρνητικά, εξηγώντας πως θα συνεχίσει στην Αλ Γκαράφα. 

Κατά συνέπεια, το πορτογαλικό ρεπορτάζ για τον Μαρτίνς παραπέμπει περισσότερο σε φήμες και εγκώμια που έχουν ακουστεί κατά καιρούς από το Τριφύλλι για το έργο του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, παρά σε επαφές που όντως έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτό το τάιμινγκ.