Ο Πιερό επιστρέφει στην Αθήνα με επιδόσεις που «δυσκολεύουν» πολύ την απόφαση του Αλμέιδα

Πιερό

i

Φραντζί Πιερό/intime

Ο Πιερό επιστρέφει στην Αθήνα με επιδόσεις που «δυσκολεύουν» πολύ την απόφαση του Αλμέιδα

Κώστας Τσίλης 11:19 - 15.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:08 - 15.10.2024

Με δυο γκολ στα δυο ματς με την Αϊτή, ο Πιερό έφτασε συνολικά στα 8 στην φετινή σεζόν και δεν θα είναι εύκολο να χάσει την θέση του στην βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ καταρχάς για το ματς με τον ΠΑΟΚ

Η πραγματικότητα που υπήρχε πέρυσι (αλλά και την σεζόν του νταμπλ) στην επίθεση της ΑΕΚ, ήταν πως ο Ματίας Αλμέιδα υπολόγιζε πάντα ως πρώτη επιλογή για την θέση του φορ, τον Λιβάι Γκαρσία. Ακόμα και όταν ο Έκι Πόνσε είχε "συνδεθεί" με τα καλά με τα αντίπαλα δίχτυα. Είχε να κάνει όλο αυτό και με τον συνολικό τρόπο παιχνιδιού της ΑΕΚ.

Μέχρι τώρα στην φετινή σεζόν, όταν ο Γκαρσία έπαιζε βασικός η ΑΕΚ δεν είχε ακόμα αποκτήσει άλλο φορ. Και όταν απέκτησε τον Πιερό, αυτό συνέπεσε χρονικά με τον τραυματισμό και την απουσία του Λιβάι. Επομένως τώρα φαίνεται να είναι η πρώτη φορά που θα είναι και οι δυο ετοιμοπόλεμοι και ο Αλμέιδα θα κληθεί να επιλέξει έναν εκ των δυο για την βασική ενδεκάδα του ματς με τον ΠΑΟΚ.

Η απόφαση δεν είναι εύκολη και την κάνει ακόμα πιο δύσκολη, η αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Φραντζί Πιερό. Ο Αϊτινός φορ ολοκλήρωσε τα ξημερώματα τις υποχρεώσεις του με την εθνική του ομάδα και επιστρέφει στην Αθήνα έχοντας σκοράρει δυο φορές σε ισάριθμα ματς. Έχει φτάσει τα τρία γκολ σε τρία παιχνίδια με την Αϊτή από τον Σεπτέμβρη μέχρι και τώρα.

Σε φουλ ρυθμούς Γκαρσία και Μαρσιάλ αλλά δύσκολη η απόφαση για αποστολή με τρεις φορ με ΠΑΟΚ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:27 - 14.10.2024

Σε φουλ ρυθμούς Γκαρσία και Μαρσιάλ αλλά δύσκολη η απόφαση για αποστολή με τρεις φορ με ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις προπονήσεις μετά το διήμερο ρεπό, Γκαρσία και Μαρσιάλ συνεχίζουν να προπονούνται σε φουλ ρυθμούς όμως δεν θα είναι εύκολο για τον Αλμέιδα να πάρει τρεις σέντερ φορ στην αποστολή για το ματς με τον ΠΑΟΚ

Επίσης ο Πιερό στην φετινή σεζόν, με την Μακάμπι, την ΑΕΚ και την εθνική του ομάδα, έχει φτάσει συνολικά στα 8 γκολ σε 11 παιχνίδια. Επίδοση φυσικά διόλου ευκαταφρόνητη. Και βεβαίως ως προς την ΑΕΚ, ο Πιερό ήταν και ο σκόρερ του ένα από τα δυο γκολ της νίκης στο ντέρμπι επί του Παναθηναϊκού, πριν από περίπου δυο εβδομάδες. Πιθανόν να μετρήσει και αυτό στην απόφαση του Αλμέιδα.

Όπως πιθανότατα να μετρήσει και ο αγωνιστικός ρυθμός που έχει ο Πιερό, σε αντίθεση με τον Γκαρσία, που έχει προλάβει να μπει ως αλλαγή στο τελευταίο ματς με τον Παναιτωλικό. Από την άλλη μεριά, πάντα όταν ο Λιβάι είναι ετοιμοπόλεμος, μπορεί να δώσει πολύ σημαντικά πράγματα στο παιχνίδι της ΑΕΚ, ειδικά σε παιχνίδι με χαρακτηριστικά ντέρμπι. Επομένως η απόφαση του Αλμέιδα, δεν θα είναι καθόλου εύκολη.