Ο Πιερό θα έπαιζε και... απόψε σε ματς της ΑΕΚ

Πιερό

i

Φραντζί Πιερό/intime

Ο Πιερό θα έπαιζε και... απόψε σε ματς της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 11:38 - 10.09.2024 / Ανανεώθηκε: 11:46 - 10.09.2024

Πιθανότατα από αύριο ξεκινά προπονήσεις με τα κιτρινόμαυρα ο Αϊτινός φορ, όμως ήρθε στην Ελλάδα έχοντας στα πόδια του 400 αγωνιστικά λεπτά από τις 25 Ιούλη

Τυπικά ο Φραντζί Πιερό ακόμα δεν είναι ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Αυτή την ώρα έχει ξεκινήσει την διαδικασία με τις ιατρικές εξετάσεις και τα εργομετρικά. Ενώ αν όλα εξελιχθούν γρήγορα, ακόμα και το απόγευμα θα πάει στα γραφεία για υπογραφές και ανακοινώσεις. Όπερ σημαίνει πως ήδη από την αυριανή προπόνηση στα Σπάτα, θα μπορεί να πιάσει δουλειά με τον Ματίας Αλμέιδα. Ή την Πέμπτη αν κάτι σήμερα καθυστερήσει με τα διαδικαστικά.

Όταν «ψωνίζεις» γκολ είναι πάντα το ορθό, αλλά η ΑΕΚ πληγώθηκε μέχρι να το κάνει
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

23:11 - 09.09.2024

Όταν «ψωνίζεις» γκολ είναι πάντα το ορθό, αλλά η ΑΕΚ πληγώθηκε μέχρι να το κάνει

Για περισσότερους από έναν λόγους συνιστά ποδοσφαιρικά σωστή επιλογή για την Ένωση να κλείσει το θέμα του φορ πηγαίνοντας στην επιλογή του Πιερό, μόνο που η διαδρομή εως εκεί είχε ακριβά... διόδια - Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Θεωρητικά ο Αργεντινός τεχνικός θα περιμένει τις μετρήσεις του Πιερό για να διαπιστώσει την αγωνιστική του κατάσταση. Και τον βαθμό ετοιμότητας. Πρακτικά όμως, στην περίπτωση του Αϊτινού σέντερ φορ, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και πιο ξεκάθαρα. Ο Πιερό έχει προλάβει να... μπαρουτοκαπνιστεί ήδη στην φετινή σεζόν, πριν έρθει στην Αθήνα.

Φυσικά έχει κάνει κανονικά καλοκαιρινή προετοιμασία με την Μακάμπι Χάιφα και μπήκε στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, στις 25 του περασμένου Ιούλη. Από τότε έπαιξε σε τέσσερα ματς, συνολικά 400 αγωνιστικά λεπτά, καθώς στο ευρωπαϊκό της παιχνίδι η Μακάμπι πήγε στην παράταση. Ενώ το περασμένο Σάββατο. έπαιξε βασικός στο ματς της εθνικής ομάδας της Αϊτής.

Ο Πιερό επί της ουσίας δεν έχει χάσει ούτε αγωνιστικό λεπτό, στα ματς που πρόλαβε να παίξει με την Μακάμπι μέχρι να γίνει η μεταγραφή του. Και μάλιστα πέτυχε και τρία γκολ και έδωσε και δυο ασίστ. Κάτι που σημαίνει πως καθαρά με βάση τον βαθμό ετοιμότητάς του, θα μπορούσε να παίξει σε ματς της ΑΕΚ, ακόμα και απόψε το βράδυ. Ακόμα και 90άλεπτο.

Εξάλλου η αλήθεια είναι πως ο Πιερό γενικώς είναι ένας ποδοσφαιριστής που κάνει φορτωμένος σεζόν με παιχνίδια. Πέρυσι μόνο, ο Αϊτινός επιθετικός έκλεισε την χρονιά συνολικά με 50 παιχνίδια και 3390 αγωνιστικά λεπτά. Εντυπωσιακοί αριθμοί, όπως άλλωστε και τα γκολ του που ήταν 26 αλλά και οι ασίστ του που ήταν 8. Ημερολογιακά δηλαδή, μέσα σ' έναν χρόνο, ο Πιερό πρόλαβε με την Μακάμπι να κάνει 54 ματς, να πετύχει 29 γκολ και να δώσει δέκα ασίστ.