Ο Πήλιος έγινε στην Τούμπα, το αριστερό μπακ της ΑΕΚ

Πήλιος

i

Σταύρος Πήλιος/©intime

Ο Πήλιος έγινε στην Τούμπα, το αριστερό μπακ της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 21:30 - 12.02.2024 / Ανανεώθηκε: 09:52 - 14.08.2024

Η εμπιστοσύνη που έδειξε ο Αλμέιδα στον Πήλιο στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ και ανταπόκριση του ποδοσφαιριστή, "σφραγίζουν" τα δεδομένα στο αριστερό άκρο της άμυνας της Ένωσης

Είναι αλήθεια πως οι αποφάσεις για την ενδεκάδα του χθεσινού παιχνιδιού της ΑΕΚ στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ, «βασάνισαν» πολύ τον Ματίας Αλμέιδα. Και κάποιες εξ αυτών, δεν ήταν καθόλου εύκολες και το παραδέχθηκε και ο ίδιος. Σ' αυτή την κατηγορία των δύσκολων αποφάσεων, ήταν και η επιλογή του Σταύρου Πήλιου για την θέση του βασικού αριστερού μπακ. 

Κανείς δεν δείχνει ικανός, να «σκοτώσει» το λιοντάρι
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

00:11 - 12.02.2024

Κανείς δεν δείχνει ικανός, να «σκοτώσει» το λιοντάρι

Η ΑΕΚ έχασε μόλις για έξι λεπτά στην Τούμπα, την ευκαιρία να γίνει το απόλυτο φαβορί για το πρωτάθλημα, αλλά αυτό που και πάλι έδειξε και έχει τεράστια αξία, είναι πως κανείς ανταγωνιστής δεν έχει βρει τρόπο να την κερδίσει. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Αλμέιδα έβαλε στο αρχικό σχήμα τον 23χρονο ακραίο μπακ σε ματς πρωταθλήματος. Μετρούσε ήδη άλλα τέσσερα παιχνίδια ως βασικός. Τα τρία συνεχόμενα. Μόνο που ο Αλμέιδα στα δυο προηγούμενα ντέρμπι που έδωσε η ΑΕΚ και δεν υπήρχε η επιλογή του Χατζισαφί, προτίμησε να ξεκινήσει με τον Πήλιο στην ενδεκάδα. Είχε βάλει τον Λάζαρο Ρότα με ανάποδο πόδι. Το ίδιο είχε κάνει και στην ρεβάνς του κυπέλλου με τον Άρη στο Χαριλάου. 

Τότε ο Αλμέιδα είχε κρίνει πως το καλύτερο για την ομάδα, αλλά και για τον Πήλιο, ήταν να μην πάρει το ρίσκο να του δώσει φανέλα βασικού, σε τέτοιων απαιτήσεων και έντασης ματς. Τώρα τα πράγματα ήταν αλλιώς. Ο Αργεντινός τεχνικός αξιολόγησε την εικόνα του Πήλιου και στα προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος αλλά και στις προπονήσεις και έκρινε πως είχε φτάσει το πλήρωμα του χρόνου να παίξει βασικός και σε ματς με χαρακτηριστικά ντέρμπι. 

Όταν το αποφάσισε, δεν είχε καμία αμφιβολία. Και ο Πήλιος τον δικαίωσε σε απόλυτο βαθμό. Απέναντι σε ποιοτικούς αντιπάλους όπως ο Ζίφκοβιτς και ο Ντεσπότοφ, ο 23χρονος μπακ πήρε σχεδόν άριστα στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Ενώ έβγαλε και σ' όλο το παιχνίδι, μεγάλη σιγουριά και αυτοπεποίθηση στις κινήσεις του. Αυτό το ματς στην Τούμπα, το πρώτο του Πήλιου ως βασικός σε ντέρμπι, είναι ίσως και αυτό που πλέον τον καθιερώνει. 

Παρόλο που έχει επιστρέψει ο Χατζισαφί και πλέον θα είναι και ετοιμοπόλεμος, θα είναι πολύ δύσκολο να χάνει την θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Πήλιος. Φυσικά και θα υπάρξουν παιχνίδια που θα ξεκινήσει ο Αλμέιδα με τον Ιρανό στο αριστερό άκρο. Αλλά η εικόνα του Πήλιου στην Τούμπα, πιθανότατα τον έφερε πρώτο στην ιεραρχία για την θέση. Τουλάχιστον για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν.