Ο Πήλιος που κρατάει (μετ' επαίνων) την θέση του βασικού και τα εντατικά Αλμέιδα στο build up (Vid)

Ο Πήλιος που κρατάει (μετ' επαίνων) την θέση του βασικού και τα εντατικά Αλμέιδα στο build up (Vid)

Κώστας Τσίλης 12:56 - 21.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:01 - 21.08.2024

Ο Αργεντινός τεχνικός δούλεψε πολύ στη σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ στην ανάπτυξη από τα μετόπισθεν και έδειξε πως στην τετράδα της άμυνας και στα δυο χαφ δεν θα κάνει αλλαγές, με τον Πήλιο να είναι σε εξαιρετική κατάσταση

Ο Ματίας Αλμέιδα και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ θα πρέπει να προσαρμοστούν πλέον στη νέα πραγματικότητα, η οποία έχει μόλις μια αγωνιστική υποχρέωση μέσα στην εβδομάδα. Εν προκειμένω από Κυριακή σε Σάββατο βράδυ. Επομένως υπάρχει η δυνατότητα στην... μεσοβδόμαδη προπόνηση, για φουλ ένταση. Αλλά και δουλειά σε επί μέρους κομμάτια της τακτικής.

Η ΑΕΚ θέλει να αγοράσει και όχι να πουλήσει σέντερ φορ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:15 - 20.08.2024

Η ΑΕΚ θέλει να αγοράσει και όχι να πουλήσει σέντερ φορ

Για την Ένωση είναι επιτακτική η ανάγκη να καλυφθεί με μεταγραφή η θέση του επιθετικού και ως εκ τούτου την δεδομένη χρονική στιγμή πολύ δύσκολα θα έμπαινε στην διαδικασία να παραχωρήσει τον Γκαρσία

Στην σημερινή προπόνηση, η οποία άργησε να ξεκινήσει περισσότερο από 20 λεπτά λόγω προβολής βίντεο και ανάλυσης, ο Αλμέιδα δούλεψε πολύ στο κομμάτι της ανάπτυξης του παιχνιδιού από τα μετόπισθεν. Με την μπάλα από τον τερματοφύλακα, στα στόπερ ή στα χαφ και κατόπιν στα άκρα, αλλά με φουλ της πίεσης. Μάλιστα στην άσκηση αυτή ο Αλμέιδα χρησιμοποίησε τετράδα άμυνας και δυο χαφ.

Η σύνθεση της μιας από τις δυο ομάδες με τους αμυντικούς και τους μεσοαμυντικούς, ήταν και ενδεικτική για τις προθέσεις του Αργεντινού τεχνικού για την ενδεκάδα του παιχνιδιού του Σαββάτου στη Νέα Φιλαδέλφεια με την Λαμία. Με τον Σταύρο Πήλιο να κρατάει, όπως φάνηκε, την θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι και τους Μουκουντί, Βίντα και Ρότα να συμπληρώνουν την τετράδα.

Μάλιστα ο 24χρονος Έλληνας μπακ έδειξε και στη σημερινή προπόνηση πως είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Και ήταν αυτός που άκουσε τα περισσότερα μπράβο για όσα έκανε στο γήπεδο και από τον Αλμέιδα, αλλά και από τους συμπαίκτες του. Δείχνοντας όχι μόνο ότι βρίσκεται σε φόρμα, αλλά και τρομερή αυτοπεποίθηση στις κινήσεις του.