Ο Πινέδα είναι ο πιο ζορισμένος παίκτης της ΑΕΚ και ο Αλμέιδα (τον) προσέχει για να (τον) έχει
i

Ορμπελίν Πινέδα/©intime

Ο Πινέδα είναι ο πιο ζορισμένος παίκτης της ΑΕΚ και ο Αλμέιδα (τον) προσέχει για να (τον) έχει

Κώστας Τσίλης 08:32 - 28.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:10 - 14.08.2024

Εκτός αποστολής από το ματς με τον Ατρόμητο άφησε ο Αλμέιδα τον Πινέδα, στο πλαίσιο της διαχείρισης του μακράν πιο καταπονημένου και ταλαιπωρημένου ποδοσφαιριστή στο ρόστερ της ΑΕΚ

Μ' όλα αυτά που έκανε ο Ορμπελίν Πινέδα στο ντέρμπι της περασμένης Δευτέρας αλλά και γενικώς με βάση το πόσο σημαντικός είναι για το παιχνίδι της ΑΕΚ, θεωρητικά ο Ματίας Αλμέιδα δεν θα τον έβγαζε από την ενδεκάδα ούτε και στα φιλικά. Από την άλλη μεριά η φιλοσοφία του Αργεντινού τεχνικού δεν αυτή έτσι κι αλλιώς. Πολλώ δε μάλλον για έναν ποδοσφαιριστή που δεδομένα αυτή την στιγμή είναι μακράν ο πιο ταλαιπωρημένος του ρόστερ της ΑΕΚ. 

Με Χατζισαφί και Μουκουντί η αποστολή της ΑΕΚ για το ματς με τον Ατρόμητο, εκτός ο Πινέδα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:31 - 27.09.2023

Με Χατζισαφί και Μουκουντί η αποστολή της ΑΕΚ για το ματς με τον Ατρόμητο, εκτός ο Πινέδα

Δυο επιστροφές και μάλιστα σημαντικές μετρά ο Αλμέιδα στην αποστολή για το αυριανό παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια με αντίπαλο τον Ατρόμητο, έμεινε εκτός για ξεκούραση ο Πινέδα

Ο Αλμέιδα άφησε τον Πινέδα όχι απλώς εκτός πλάνου ενδεκάδας από το αυριανό ματς με τον Ατρόμητο, αλλά εκτός αποστολής. Όχι φυσικά επειδή υποτιμά τον αντίπαλο. Κάθε άλλο. Ούτε μόνο επειδή θέλει τον Μεξικανό χαφ φρέσκο για το ματς με τον ΟΦΗ την Δευτέρα αλλά πολύ περισσότερο γι αυτό της Πέμπτης με τον Άγιαξ. Το σκεπτικό του Αλμέιδα βασίζεται κυρίως στην ανάγκη να βρεθεί τρόπος να πάρει ανάσες, ο ήδη πολύ καταπονημένος Πινέδα. 

Ο Μεξικανός είναι ο μοναδικός από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, που δεν έκανε σχεδόν καθόλου καλοκαιρινές διακοπές. Μετά τον τελικό του κυπέλλου, ξεκουράστηκε περίπου δέκα μέρες και κατόπιν ενσωματώθηκε στην αποστολή της εθνικής του Μεξικό για την προετοιμασία για το Gold Cup. Μια διοργάνωση στην οποία ο Πινέδα πήγε μέχρι τέλους, παίζοντας βασικός και κατακτώντας το τρόπαιο. Στις 18 Ιούλη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του και μόλις μετά από μια εβδομάδα, ήταν στα Σπάτα και ξεκινούσε προπονήσεις. Από τότε πηγαίνει ασταμάτητα και με την ΑΕΚ και με την εθνική του. 

Σκεφτείτε πως ο Αλμέιδα υποχρεώθηκε να αφήσει στον πάγκο τον Πινέδα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, καθώς ο παίκτης είχε επιστρέψει στην Αθήνα τρεις μέρες πριν το ματς, μετά από υπερατλαντικό ταξίδι, καθώς είχε φιλικό με το Μεξικό στην Ατλάντα των ΗΠΑ. Δεν είναι δηλαδή μόνο η ταλαιπωρία από τα συνεχόμενα παιχνίδια, αλλά και από τα πολλά και τις περισσότερες φορές υπερατλαντικά ταξίδια που πρέπει να κάνει. 

Τώρα το πιθανότερο είναι πως το πλάνο που έχει στο μυαλό του ο Αλμέιδα, είναι να αφήσει τώρα τον Πινέδα να πάρει ανάσες, για να τον έχει στα ματς με τον ΟΦΗ και τον Άγιαξ. Και πιθανότατα να κάνει κάτι αντίστοιχο και να τον αφήσει εκτός από το ματς το εξ αναβολής με τον Παναιτωλικό στις 8 του Οκτώβρη, προκειμένου ο Μεξικανός να προλάβει λίγο να ξεκουραστεί, πριν ταξιδέψει για την πατρίδα του για τα ματς της εθνικής του στις 14 και 18 Οκτώβρη με Γκάνα και Γερμανία.