Ο Πισάρο ετοιμάζεται για επίσημο ντεμπούτο στη βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ

Ο Πισάρο ετοιμάζεται για επίσημο ντεμπούτο στη βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 18:50 - 24.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:01 - 14.08.2024

Ευρύ θα είναι το rotation που θα κάνει ο Αλμέιδα στο ματς του Σαββάτου με τον Πανσερραϊκό και ο Πισάρο φλερτάρει με την πρώτη του παρουσία σε ενδεκάδα σε επίσημο ματς

Με δεδομένο πως το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Πανσερραϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια θα είναι το τέταρτο για την ΑΕΚ μέσα σε διάστημα δέκα ημερών και αυτό που θα προηγηθεί της "μάχης" με την Αντβέρπ την Τετάρτη, ήταν βέβαιο πως ο Ματίας Αλμέιδα θα έκανε αλλαγές. Απλώς τώρα που έχουν προκύψει και απουσίες, αυτές οι αλλαγές θα είναι ακόμα περισσότερες και απ' αυτές που είχε σχεδιάσει ο Αργεντινός τεχνικός. 

Χωρίς ακόμα ο Αλμέιδα να έχει φανερώσει στις προπονήσεις τίποτε από τα σχέδια του για το αγωνιστικό πλάνο του Σαββάτου, μια ισχυρή υποψηφιότητα για να μπει στο αρχικό σχήμα, είναι ο Ροντόλφο Πισάρο. Είτε για το αριστερό άκρο της επίθεσης, είτε ακόμα και για την θέση πίσω από τον φορ, την οποία ο Μεξικανός ξέρει πολύ καλά. Άλλωστε ο Στίβεν Τσούμπερ μετά το τρία συνεχόμενα ματς ως βασικός, σίγουρα έχει ανάγκη από ανάσες. 

Ο Πισάρο δεν έχει παίξει ακόμα βασικός με την κιτρινόμαυρη φανέλα σε επίσημο ματς. Στο πρώτο παιχνίδι με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ μπήκε ως αλλαγή στο 83'. Ενώ στην ρεβάνς της Αθήνας και στο ματς με την Αντβέρπ στην Αμβέρσα, δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό. Βεβαίως στο διάστημα που έπαιξε στο Ζάγκρεμπ, πρόλαβε να "γράψει" την ασίστ για το νικητήριο γκολ του Γαλανόπουλου. 

Ο Πισάρο δεδομένα χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί και στη νέα του ομάδα, αλλά και στο γεγονός πως για πρώτη φορά στην καριέρα του παίζει στην Ευρώπη. Όμως σ' ένα παιχνίδι όπως αυτό με τον Πανσερραϊκό το Σάββατο, όλα όσα μπορεί να κάνει ο Μεξικανός με την μπάλα στα πόδια, μπορεί να φανούν εξαιρετικά χρήσιμα στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού της ΑΕΚ απέναντι σε μια πολύ κλειστή άμυνα. Εξ ου και η προοπτική για να ξεκινήσει ο Πισάρο στο βασικό σχήμα του σαββατιάτικου ματς.