Ο Πόνσε το... ένιωθε και το έκανε

Έκι Πόνσε

i

©intime

Ο Πόνσε το... ένιωθε και το έκανε

Κώστας Τσίλης 19:15 - 18.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:24 - 14.08.2024

Ένιωθε πολύ καλά αγωνιστικά ο Πόνσε πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και αυτό που έβγαζε στους συμπαίκτες του ήταν μια σιγουριά πως είχε φτάσει το πλήρωμα του χρόνου να ανοίξει λογαριασμό στο σκοράρισμα.

Από την στιγμή που ο Έκι Πόνσε ήρθε στις αρχές του Αυγούστου στην ΑΕΚ και δεν πρόλαβε την καλοκαιρινή προετοιμασία, ήταν δεδομένο πως θα χρειαζόταν χρόνο για να ενσωματωθεί σ' ένα ήδη πολύ καλά κουρδισμένο αγωνιστικό μοντέλο. 

Μάλιστα πρόσφατα ο Ματίας Αλμέιδα είχε εξηγήσει με όρους καθαρά τακτικούς, την προσαρμογή που χρειαζόταν να κάνει ο Αργεντινός φορ. Όμως ήδη πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Πόνσε δήλωνε μπροστά στην κάμερα, πως πλέον έχει μπει στο παιχνίδι της ΑΕΚ. 

Η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία για νίκη, όταν έβγαλε το πόδι από το γκάζι
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

01:10 - 18.09.2023

Η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία για νίκη, όταν έβγαλε το πόδι από το γκάζι

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για το πιο κομβικό σημείο του ντέρμπι που έκρινε και το αποτέλεσμά, για την εικόνα της ΑΕΚ που πρώτη φορά φέτος ήταν τόσο κοντά στην περυσινή, που όμως ακόμα έχει δρόμο μπροστά της για να την πιάσει αλλά και για τον Ζίνι

Δεν ήταν απλώς μια κλισέ δήλωση. Είχε ουσία. Ο Πόνσε έδειχνε πολύ καλά στις προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα. Και ακριβώς γι αυτό, αισθανόταν και μια σιγουριά πως είχε φτάσει και το πλήρωμα του χρόνου για να ανοίξει λογαριασμό στο σκοράρισμα. Όπως το ένιωθε, το είχε μεταφέρει και στους συμπαίκτες του. Ακριβώς όπως το ένιωθε, του βγήκε και μέσα στο γήπεδο, καθώς βρήκε το πρώτο του γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα σ' αυτή την δεύτερη θητεία του

Μάλιστα δείγμα και του βαθμού προσαρμογής που έχει πλέον ο Πόνσε, αλλά και της αυτοπεποίθησης που αισθάνεται, είναι το γεγονός πως όταν υποδείχθηκε το πέναλτι πάνω στο μαρκάρισμα του Ρότα, ήταν αυτός που πήρε την μπάλα για να το εκτελέσει

Χωρίς καν να περιμένει νεύμα από τον πάγκο, ο Αργεντινός πήγε κατευθείαν στην άσπρη βούλα. Κάτι που σημαίνει πως ήταν κάτι που είχε συζητηθεί με τον Αλμέιδα, όπως γίνεται με τους εκτελεστές των πέναλτι. 

Και αυτό δείχνει πως πλέον και ο Πόνσε αισθάνεται πολύ καλά αλλά και ο Αργεντινός βλέπει πως ο ποδοσφαιριστής του έχει μπει στον ρυθμό της ομάδας και έχει πάρει αυτοπεποίθηση. Άλλωστε για την ποιότητα του, δεν υπήρχε ποτέ ζήτημα αμφισβήτησης.