Ο Ριμπάλτα έχει μια σειρά από προτεραιότητες, πριν φτάσει στην κουβέντα με Αλμέιδα για μεταγραφές

Ριμπάλτα - Φωτ. IMAGO

i

Χαβιέ Ριμπάλτα

Ο Ριμπάλτα έχει μια σειρά από προτεραιότητες, πριν φτάσει στην κουβέντα με Αλμέιδα για μεταγραφές

Κώστας Τσίλης 13:12 - 18.10.2024 / Ανανεώθηκε: 13:13 - 18.10.2024

Μόλις μια εβδομάδα έχει συμπληρώσει ο Ριμπάλτα στην θέση του ποδοσφαιρικού διευθυντή της ΑΕΚ και υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνει, πριν βάλει μαζί με τον Αλμέιδα στο τραπέζι τον μεταγραφικό σχεδιασμό

Έχει προλάβει ήδη ο Χαβιέ Ριμπάλτα να γράψει μπόλικες εργατοώρες, κυρίως στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων, από την θέση του ποδοσφαιρικού διευθυντή της ΑΕΚ. Ωστόσο πρακτικά ο Ισπανός έχει μόλις τώρα συμπληρώσει μια εβδομάδα στο καινούργιο του πόστο. Ένα πόστο επιτελικό, με πολλές και διευρυμένες αρμοδιότητες. Ως εκ τούτου και πολλά που πρέπει να γίνουν.

Είναι δεδομένο πως ο Ριμπάλτα θα πάρει πάνω και τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Γενάρη, μαζί με τον Ματίας Αλμέιδα αλλά κυρίως την υλοποίηση του. Και ο Ισπανός δεν είναι απ' αυτούς που αφήνουν τον χρόνο να κυλάει. Τουλάχιστον αυτό έχει δείξει στις πρώτες του μέρες στην ΑΕΚ. Όμως ο ποδοσφαιρικός διευθυντής της Ένωσης έχει σημαντικές προτεραιότητες και ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν άμεσα, πριν καθίσει στο τραπέζι με τον προπονητή για να σχεδιάσει το πως θα κινηθεί η ομάδα στην χειμερινή μεταγραφική αγορά.

Ο Ριμπάλτα είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει πολύ μεθοδικά. Και κυρίως θέλει πρώτα να αποκτά μια πολύ ξεκάθαρη και αναλυτική εικόνα για τα ζητήματα, πριν καταπιαστεί μ' αυτά. Ως εκ τούτου αυτή την στιγμή, ο Ισπανός διευθυντής ποδοσφαίρου της ΑΕΚ, δεν έχει μπει ακόμα σε μεταγραφικά ζητήματα. Ενημερώνεται, παίρνει αναλυτική εικόνα και φτιάχνει την (κιτρινόμαυρη) τράπεζα πληροφοριών του.

Φυσικά και ο Ριμπάλτα ξέρει πως ο μεταγραφικός σχεδιασμός για τον Γενάρη, δεν γίνεται τον... Δεκέμβρη. Επίσης έχει στο μυαλό του, πως θα γίνει και με προβολή στο προσεχές καλοκαίρι. Υπό αυτή την έννοια μάλιστα, μπαίνει και το θέμα απόκτησης αριστερού μπακ τον Γενάρη, καθότι το συμβόλαιο του Χατζισαφί λήγει το καλοκαίρι και είναι απίθανο να ανανεωθεί. Όμως πριν καθίσει ο Ριμπάλτα στο τραπέζι με τον Αλμέιδα, για την μεταγραφική κουβέντα, θέλει να έχει διευθετήσει πρώτα ζητήματα που έχει βάλει ως άμεση προτεραιότητα. Ζητήματα που αφορούν και το υλικό το οποίο διαθέτει η ΑΕΚ και τα δεδομένα για κάθε περίπτωση ποδοσφαιριστή ξεχωριστά.