Ο Ρόι Κιν επικρίνει τις «αλαζονικές» δηλώσεις του Φαν Ντάικ: «Μιλάνε αυτοί που κέρδισαν ένα πρωτάθλημα τα τελευταία 33 χρόνια;» (vid)

Ρόι Κιν & Βέρτζιλ Φαν Ντάικ

i

PRtScr

Ο Ρόι Κιν επικρίνει τις «αλαζονικές» δηλώσεις του Φαν Ντάικ: «Μιλάνε αυτοί που κέρδισαν ένα πρωτάθλημα τα τελευταία 33 χρόνια;» (vid)

Κώστας Τόπας 12:36 - 18.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:11 - 14.08.2024

Ο παλαίμαχος μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόι Κιν επιτέθηκε στον Βέρτζιν Φαν Ντάικ, καθώς θεώρησε ότι ο αρχηγός της Λίβερπουλ έχασε το νόημα με τις δηλώσεις του μετά το ισόπαλο, δίχως τέρματα, ντέρμπι στο «Άνφιλντ».

Ο Βέρτζιλ Φαν Ντάικ δήλωσε μετά το τέλος του ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Sky Sports ότι υπήρχε μόνο μία ομάδα που ήθελε να κερδίσει και ήταν απογοητευμένος που η Λίβερπουλ δεν πήρε τη νίκη. Τα στατιστικά υποστηρίζουν το συναίσθημα του Ολλανδού διεθνή, αλλά ο Κιν θεώρησε ότι έδειχνε έλλειψη σεβασμού προς τον αντίπαλο. 

«Είναι πολύ αλαζονικό εκ μέρους του, να αποδοκιμάζει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έτσι. Δεν πρέπει να ξεχνά ότι παίζει για έναν σύλλογο που έχει κερδίσει έναν εθνικό τίτλο τα τελευταία τριάντα χρόνια», απάντησε ο πάντα ειλικρινής Ιρλανδός στην ανάλυσή του για το Sky Sports.

Ο Κιν πιστεύει ότι ο Φαν Ντάικ θα έπρεπε να ήταν ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και ότι θα έπρεπε επίσης να λάβει υπόψη τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Γιουνάιτεντ. «Πρέπει να ξέρει τη θέση του. Ένα πρωτάθλημα σε 33 χρόνια;», τόνισε ο πρώην μέσος την πολύχρονη ξηρασία στο «Άνφιλντ», μέχρι την κατάκτηση της Premier League το 2020. 

«Είπε ότι η Γιουνάιτεντ έτρεμε και μόνο μία ομάδα ήθελε να κερδίσει. Ήρθα επίσης στο Άνφιλντ πολλές φορές με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν η Λίβερπουλ δυσκολευόταν. Τότε χαρήκαμε και με ισοπαλία».

Η σφοδρή κριτική του Κιν για τον Φαν Ντάικ γίνεται πλέον μαζική στα αγγλικά Μέσα ενημέρωσης. Ο 52χρονος αναλυτής πιστεύει ότι η Λίβερπουλ φταίει που δεν κέρδισε τη Γιουνάιτεντ. «Μερικές φορές επικρατεί αλαζονεία, αυτό μπορεί να συμβεί. Είσαι απογοητευμένος με την ισοπαλία, αλλά πρέπει να αρκεστείς σε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν μπορείς πάντα να κερδίζεις, ακόμα κι όταν έχεις τόσες πολλές ευκαιρίες. Τελικά, το πιο σημαντικό στατιστικό είναι το αποτέλεσμα. Η Λίβερπουλ είχε τις ευκαιρίες της και δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Αυτό είναι δικό τους λάθος. Αυτό δεν έχει να κάνει με το πώς έπαιξε η Γιουνάιτεντ».

🔴Baladeros LIVE: Ο Μπρινιόλι στον... τάκο, ο ΠΑΟΚ κορυφή και η ευκαιρία για ΑΕΚ & Ολυμπιακό

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο