Ο Ρότα έδειξε στο Γουέμπλεϊ τι μπακ έχει γίνει στα 2,5 χρόνια δουλειάς με τον Αλμέιδα

Ο Ρότα έδειξε στο Γουέμπλεϊ τι μπακ έχει γίνει στα 2,5 χρόνια δουλειάς με τον Αλμέιδα

Κώστας Τσίλης 16:45 - 11.10.2024 / Ανανεώθηκε: 16:56 - 11.10.2024

Η αγωνιστική εικόνα που είχε ο Ρότα στο ματς της εθνικής με την Αγγλία, είναι η συνέχεια στο εξαιρετικό ξεκίνημα που έχει κάνει στη σεζόν με την ΑΕΚ και στην τρομερή πρόοδο που έχει δείξει στην θέση του δεξιού μπακ

Όταν τον περασμένο Ιούνιο άνοιξε σχεδόν υποχρεωτικά μεταγραφική κουβέντα στην ΑΕΚ για την θέση του δεξιού μπακ (καθότι αποχώρησε ο Σιντιμπέ), ο Ματίας Αλμέιδα ήταν κατηγορηματικός. Ήθελε να συνεχίσει με πρώτο τον Λάζαρο Ρότα στην ιεραρχία και πάνω σ' αυτό το δεδομένο να κινηθεί η ομάδα στην αγορά. Εξ ου και προέκυψε η μεταγραφή του Μόουζες Οντουμπάτζο.

Ο Ριμπάλτα είχε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα συνεργασία με Αλμέιδα και ετοιμάζει και σειρά από τετ α τετ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:38 - 10.10.2024

Ο Ριμπάλτα είχε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα συνεργασία με Αλμέιδα και ετοιμάζει και σειρά από τετ α τετ

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ο Ριμπάλτα βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ μαζί με τον Μάριο Ηλιόπουλο και υπήρξε ξανά συνάντηση με τον Αλμέιδα ενώ στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ανοίξει κύκλος προσωπικών επαφών με ποδοσφαιριστές και στελέχη

Χωρίς φυσικά να αποκλείεται κάποια στιγμή ο Άγγλος μπακ να κερδίσει την θέση του βασικού με την εικόνα, ουσιαστικά ο Ρότα πήρε μήνυμα στήριξης από τον Αλμέιδα. Και το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την δουλειά που έχει κάνει αυτά τα δυο χρόνια ο διεθνής μπακ με τον Αργεντινό τεχνικό, έχουν φέρει το αποτέλεσμα και την εικόνα που όλοι είδαν χθες στο Γουέμπλεϊ στο ματς της εθνικής. Μια τοπ εμφάνιση, απέναντι σε παίκτες χρηματιστηριακής αξίας πολλών εκατομμυρίων.

Η αγωνιστική εικόνα πάντως που έδειξε ο Ρότα στο Λονδίνο απέναντι στην Αγγλία, δεν είναι πολύ διαφορετική απ' αυτή με την ΑΕΚ στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Ο διεθνής μπακ κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις. Ενώ μετρά ήδη και δυο ασίστ. Συμπτωματικά και οι δυο στο κεφάλι του Πιερό. Αλλά τον ίδιο αριθμό ασίστ, είχε πέρυσι σ' ολόκληρη την σεζόν. Κάτι που επίσης δείχνει πόσο πολύ έχει δουλέψει ο Ρότα αλλά και την πρόοδο που έχει κάνει.

Φυσικά υπάρχει και μια ακόμα παράμετρος. Ήδη από το καλοκαίρι ο Ρότα έχει κινήσει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων. Μια εμφάνιση σαν την χθεσινή μέσα στο Λονδίνο απέναντι στην εθνική Αγγλίας, προφανώς και έριξε μπόλικο νερό στον μύλο του ενδιαφέροντος για τον μπακ της ΑΕΚ. Το ίδιο και γενικώς τα ματς που κάνει μέχρι τώρα και με την Ένωση. Επομένως αν συνεχίσει έτσι, ακόμα και ο Γενάρης μπορεί να είναι "καυτός" για τον Ρότα.