O Σέζνι και άλλοι έξι παίκτες που γύρισαν από τη σύνταξη
i

©imago

O Σέζνι και άλλοι έξι παίκτες που γύρισαν από τη σύνταξη

Νεφέλη Μπισμπίκη 15:06 - 26.09.2024 / Ανανεώθηκε: 15:06 - 26.09.2024

Η Μπαρτσελόνα έμεινε χωρίς τερματοφύλακα και ο Βόιτσεχ Σέζνι θα είναι εκτός απροόπτου ο αντικαταστάτης του Τερ Στέγκεν, μόνο που πριν κλείσει την συμφωνία με τους Καταλανούς, είχε βγει στη... σύνταξη.

Το 7/7 έκανε η Μπαρτσελόνα κόντρα στη Χετάφε το βράδυ της Τετάρτης στην La Liga. Ο τραυματισμός του Τερ Στέγκεν είναι κάτι που της έχει κοστίσει, καθώς θέλει έναν έμπειρο τερματοφύλακα, με τον Ινιάκι Πένια να είναι καλός μεν κάτω από τα δοκάρια, αλλά όχι και το τέλειο. Αυτό που είχαν οι Καταλανοί ήταν να αναζητήσουν έναν τερματοφύλακα με την ανάλογη εμπειρία του Τερ Στέγκεν. Βρήκαν λοιπόν τον Βόιτσεχ Σέζνι.

Ο Πολωνός πρώην τερματοφύλακας της Γιουβέντους, είχε ανακοινώσει στα τέλη Αυγούστου, πως θα κρεμάσει τα γάντια του. Φαίνεται όμως πως πήρε πίσω την απόφασή του, γιατί άραγε ποιος μπορεί να αντισταθεί στην αήττητη, πλήρως ανανεωμένη Μπαρτσελόνα του Χάνσι Φλικ; Ο Σέζνι σίγουρα όχι, γι' αυτό άλλωστε ανακάλεσε τη σύνταξή του και θα τον δούμε σύντομα να φυλάει την εστία των «μπλαουγκράνα».

Με αφορμή την αναβολή της απόσυρσης του Σέζνι, παρουσιάζουμε τους έξι παίκτες οι οποίοι αποφάσισαν να επιστρέψουν στην ενεργώ δράση μετά την σύνταξη.

Γιόχαν Κρόιφ

Δεν θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε από τον Γιόχαν Κρόϊφ. Ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ο οποίος πέρασε από ομάδες όπως ο Άγιαξ , η Μπαρτσελόνα και η Λεβάντε, αποφάσισε να αποχωρήσει σε ηλικία 31 ετών, το 1978. Αυτό όμως δεν κράτησε για πολύ. Ο «ιπτάμενος Ολλανδός», ουσιαστικά αναγκάστηκε να φορέσει ξανά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, εξαιτίας της τεράστιας απώλειας χρημάτων. Έτσι, ξεκίνησε να αγωνίζεται στην Λος Άντζελες Άζτεκς, στην Αμερική, όπου και είχε μετακομίσει. Έπειτα ακολούθησαν οι Ουάσιγκτον Ντίπλοματς, ένα μικρό διάστημα η Λεβάντε, η επιστροφή στον Άγιαξ και τέλος η Φέγενορντ.

Γιόχαν Κρόιφ

Άριεν Ρόμπεν

Ένας ακόμα Ολλανδός και όχι οποιοσδήποτε. Ο Άριεν Ρόμπεν, έχει μία λαμπρή καριέρα σε Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου. Τίτλους τέλους έβαλε το 2019, ωστόσο έναν χρόνο αργότερα, επέστρεψε για να αγωνιστεί στην πατρίδα του και την Γκρόνινγκεν.

Άριεν Ρόμπεν
Ο Σέζνι ανακάλεσε την απόσυρσή του και υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τη Μπαρτσελόνα
LA LIGA

08:30 - 26.09.2024

Ο Σέζνι ανακάλεσε την απόσυρσή του και υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τη Μπαρτσελόνα

Ο Βόιτσεχ Σέζνι αποφάσισε να ανακαλέσει την απόφασή του σχετικά με την απόσυρση από την ενεργό δράση και να υπογράψει στην Μπαρτσελόνα, προκειμένου να αντικαταστήσει το κενό του Μαρκ Τερ Στέγκεν, κάτω από τα γκολπόστ.

Γενς Λέμαν

Τι σύμπτωση, που ο Γενς Λέμαν, ήταν ως αντικαταστάτης του Σέζνι όταν τραυματίστηκε στην Άρσεναλ. Ο Γερμανός τερματοφύλακας αγωνιζόταν στη Στουτγάρδη όταν αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του, το 2011. Η ζωή όμως είχε άλλα σχέδια για τον Λέμαν, με την Άρσεναλ να μην έχει κανέναν τερματοφύλακα στην διάθεσή της, παρά μόνο τον Μανουέλ Αλμούνια, καθώς είχαν τραυματιστεί όλοι. Ο Λεμάν είχε μετακομίσει στο Λονδίνο, αλλά για να κάτσει μόνο στον πάγκο, όταν ξαφνικά τραυματίστηκε σε έναν αγώνα της Premier League και ο Αλμούνια. Έτσι τον αντικατέστησε σε ηλικία 41 ετών, κάνοντας όμως μόνο μία εμφάνιση, αφού στο τέλος, αποσύρθηκε και πάλι.

Γενς Λέμαν

Λάντον Ντόνοβαν

Ο Λάντον Ντόνοβαν είναι ένας από τους καλύτερους Αμερικανούς παίκτες. Αποφάσισε να σταματήσει την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής το 2014, όταν έπαιζε για την LA Galaxy. Mετά από αυτή του την απόφαση, εργαζόταν εκεί ως αναλυτής στο γήπεδο. Έπειτα όμως από έναν τριπλό τραυματισμό του Στίβεν Τζέραντ και άλλων δύο παικτών, του ζητήθηκε να επιστρέψει για να αγωνιστεί στην αγαπημένη του ομάδα. Έτσι και έγινε, με τον Ντόνοβαν να εμφανίζεται στα υπόλοιπα έξι παιχνίδια της σεζόν, μέχρι να υπογράψει συμβόλαιο με την Μεξικάνικη Λεόν, απ' όπου τελείωσε και την καριέρα του.

Λάντον Ντόνοβαν

Μαρκ Όβερμαρς

Ο πρώην εξτρέμ της Άρσεναλ και της Μπαρτσελόνα, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει σε ηλικία 31 ετών, εξαιτίας ενός τραυματισμού. Τo 2008 όμως, υπέγραψε με την Go Ahead Eagles, στην οποία συμμετείχε 24 φορές, με τον τραυματισμό στο γόνατο να μην τον ξεχνά και να τον αναγκάζει να αποχωρήσει και πάλι.

Μαρκ Όβερμαρς

Πολ Σκόουλς

Ο Πολ Σκόουλς, είχε αποφασίσει να βάλει τέλος στην καριέρα του ως παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το 2012 όμως, ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης, σε ένα ντέρμπι του Μάντσεστερ, τον είδαν όλοι να κάθεται στον πάγκο ξανά. Έπειτα, συνέχισε να εμφανίζεται σε 21 αγώνες εκείνης της σεζόν και την επόμενη χρονιά, κέρδισε τον τίτλο της Premier League μαζί με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, με τον οποίο αποχώρησαν οριστικά ταυτόχρονα.

Πολ Σκόουλς