Ο Σπαλέτι κατά της απεργίας ποδοσφαιριστών: «Δεν παίζεις πολύ, πρέπει να έχεις κουράγιο για να παίξουν όλοι»

Λουτσιάνο Σπαλέτι

i

PrtScr

Ο Σπαλέτι κατά της απεργίας ποδοσφαιριστών: «Δεν παίζεις πολύ, πρέπει να έχεις κουράγιο για να παίξουν όλοι»

Κώστας Τόπας 10:02 - 09.10.2024

Ο προπονητής της εθνικής Ιταλίας, Λουτσιάνο Σπαλέτι θέλησε να εκφράσει την άποψή του για την ενδεχόμενη απεργία ποδοσφαιριστών εξαιτίας του φετινού μεγάλου προγράμματος αγώνων.

Ο προπονητής της εθνικής Ιταλίας, Λουτσιάνο Σπαλέτι, διαβεβαίωσε ότι δεν πιστεύει ότι υπάρχει πρόβλημα με το καλεντάρι και ότι οι ομάδες, με 25 παίκτες, καταφεύγουν στη διαχείριση των παικτών τους κάτω από αυτό το «άλλοθι» του κορεσμού των αγώνων.

«Υπάρχουν ομάδες με μικρά ρόστερ και εκεί θα μπορούσε να γίνει συζήτηση. Υπάρχουν όμως και άλλες με 25 παίκτες που μπορούν να παίζουν πιο συχνά. Οι ομιλίες στο τέλος καταλήγουν πάντα στο ίδιο πράγμα, δηλαδή λένε ότι οι αναπληρωματικοί δεν κατάφεραν να αγωνιστούν, Δεν πρέπει να δημιουργούμε άλλοθι», είπε ο προπονητής σε συνέντευξη Τύπου.

Η Ίντερ, η Γιουβέντους ή η Μίλαν έχουν παίκτες διαθέσιμους για να παίξουν περισσότερα παιχνίδια. Για μένα δεν παίζουμε πολύ, πρέπει να έχεις το θάρρος να αφήσεις όλους να παίξουν, κάνοντας αυτούς που θεωρούνται αναπληρωματικοί», πρόσθεσε.

Ο προπονητής, Σπαλέτι που προετοιμάζει την Ιταλία για τις αναμετρήσεις με Βέλγιο και Ισραήλ, στο Nations League, μίλησε και για την διαιτησία, η οποία επικρίθηκε το τελευταίο διάστημα για τα τρία πέναλτι που επιβλήθηκαν στο Φιορεντίνα - Μίλαν και αυτό που δεν καταδικάστηκε υπέρ της Ρόμα στο ματς κόντρα στη Μόντσα.

«Μου αρέσει η συνέχεια στο ποδόσφαιρο. Οι "γκρίζες" καταστάσεις δεν είναι εύκολο να διαχειριστούν. Θα ήταν περίεργο να είμαι διαιτητής, θα άφηνα πολλά πράγματα να συμβούν γιατί μετά έχω την ευκαιρία να πάω να αναθεωρήσω», είπε. «Θα μπορούσε να είναι πίεση, λάθος ή ακόμα και το γεγονός ότι είναι δύσκολο για τους διαιτητές στο ποδόσφαιρό μας σήμερα», είπε.