Ο σπουδαίος Μίροσλαβ Οκόνσκι επισκέφτηκε το μουσείο της ΑΕΚ και... λύγισε

Ο σπουδαίος Μίροσλαβ Οκόνσκι επισκέφτηκε το μουσείο της ΑΕΚ και... λύγισε

Κώστας Τσίλης 16:49 - 13.10.2024 / Ανανεώθηκε: 16:49 - 13.10.2024

Ο Οκόνσκι βρίσκεται ξανά στην Αθήνα καλεσμένος των οπαδών της ΑΕΚ για να βραβευτεί, επισκέφτηκε το Μουσείο Ιστορίας της ομάδας και βούρκωσε

Μπορεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1989 από την ΑΕΚ, να μοιάζει πλέον μακρινή. Όμως εκείνος ο τίτλος ήταν ένας από τους πιο σημαδιακούς στην ιστορία της ομάδας. Και μια ανεξίτηλη μνήμη για όσους το έζησαν. Καθοριστικός παράγοντας της κατάκτησης εκείνου του πρωταθλήματος, ήταν ο Μίροσλαβ Οκόνσκι.

Τεράστια ποδοσφαιρική προσωπικότητα, που ήρθε στην ΑΕΚ από την Μπουντεσλίγκα, συνέβαλε τα μέγιστα σ' εκείνον τον τίτλο. Οι οπαδοί της Ένωσης τον λάτρεψαν. Εξ ου και 35 χρόνια μετά από την κατάκτηση εκείνου του πρωταθλήματος, τον κάλεσαν στην Αθήνα από την Πολωνία για να το τιμήσουν.

Ο Οκόνσκι έχει φτάσει ήδη από χθες το βράδυ στην Αθήνα και μάλιστα συναντήθηκε με συμπαίκτες του στην ΑΕΚ εκείνης της εποχής όπως ο Στέλιος Μανωλάς, ο Χρήστος Βασιλόπουλος, ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος. Ενώ σήμερα επισκέφτηκε το μουσείο ιστορίας της ΑΕΚ, όπου όταν έφτασε μπροστά στα αναμνηστικά από εκείνο το πρωτάθλημα, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυα του. Ο Οκόνσκι θα τιμηθεί το απόγευμα, από τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Tags: