Ο Σταύρος Παναγιώτου στο sportal.gr: «Έχουμε χάσει παιχνίδια από λεπτομέρειες»
i

© Intime

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ο Σταύρος Παναγιώτου στο sportal.gr: «Έχουμε χάσει παιχνίδια από λεπτομέρειες»

Γιάννης Κελέρμενος • 14:15 - 09.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:15 - 20.08.2024

Ο αμυντικός του Λεβαδειακού Σταύρος Παναγιώτου μιλά στο sportal.gr για τη συνέχεια του Λεβαδειακού στο πρωτάθλημα, τους προσωπικούς του στόχους, ενώ προβλέπει πως η Βραζιλία θα κατακτήσει το Μουντιάλ.

Ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύεται τη διακοπή του πρωταθλήματος για να παρουσιαστεί όσο το δυνατό πιο έτοιμος στην επανέναρξη και να κερδίσει τη δύσκολη μάχη της παραμονής στην κατηγορία. Ο αριστερός μπακ της ομάδας, Σταύρος Παναγιώτου μιλά στο sportal.gr για την προσπάθεια της ομάδας να σωθεί, την εμπειρία του στη στη «μεγάλη» κατηγορία, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες που έχει σαν ποδοσφαιριστής.

- Ποιός πιστεύεις ότι θα το πάρει; 

«Η Βραζιλία, έχει μια ομάδα η οποία είναι πολύ δυνατή. Είναι μια ομάδα πλήρης, με βάθος στο ρόστερ. Έχει πολλούς καλούς παίκτες και μπορεί να διαχειριστεί τα παιχνίδια».

Ο Λεβαδειακός, είναι χαμηλά στην κατηγορία. Σε ανησυχεί αυτό; 

«Μας ανησυχεί που η ομάδα είναι χαμηλά στην κατηγορία. Όπως είναι γνωστό, για να μπορέσεις να σωθείς στη superleague 1 Χρειάζεσαι βαθμούς. Και είναι δύσκολο σε αυτή την κατηγορία να τους πάρεις, αλλά έχουμε δείξει ότι μπορούμε να κερδίσουμε πόντους. Έχουμε χάσει παιχνίδια από λεπτομέρειες και δικά μας λάθη. Πιστεύω πως θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιους βαθμούς παραπάνω στον πρώτο γύρο. Αλλά δεν είμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι σε κάποια παιχνίδια που προηγηθήκαμε στο σκορ και δεν κρατήσαμε το προβάδισμα για να πετύχουμε τη νίκη».

Πως αντιμετωπίζετε ως ομάδα το ότι έχετε χάσει πολύτιμους βαθμούς στις λεπτομέρειες; Τα συζητάτε και μεταξύ σας; 

«Ναι είναι κάποια πράγματα που τα λέμε και μεταξύ μας. Αλλά προσπαθούμε μέσα από την καθημερινή δουλειά να βρούμε λύσεις σε αυτά. Σίγουρα είναι δύσκολο γιατί αντιμετωπίζεις δυνατές ομάδες, και δεν είναι εύκολο, όταν δέχεσαι πίεση από καλές ομάδες να μπορείς να διαχειριστείς τα παιχνίδια. Αλλά θεωρώ ότι κάνουμε μεγάλη προσπάθεια στην προπόνηση προκειμένου να βρούμε τι φταίει και δε κρατάμε το σκορ κάποιες φορές που προηγούμαστε, και τί φταίει όταν κάποιες φορές που κυνηγάμε το σκορ, δε μπορούμε να πετύχουμε γκολ».

Πιστεύεις ότι στο δεύτερο γύρο και με δεδομένο ότι λόγω της διακοπής μπορείτε να δουλέψετε κάποια πράγματα, θα καταφέρετε να απομακρυνθείτε από τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας;

«Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία μας για το δεύτερο γύρο εκμεταλλευόμενοι τη διακοπή για το Μουντιάλ, είμαστε αρκετά αισιόδοξοι. Βλέπω κάθε μέρα στην προπόνηση ότι ο κάθε παίκτης προσπαθεί να βελτιωθεί και να δώσει το 100% ώστε να μην κάνουμε ξανά τα ίδια λάθη. Για να μπορέσουμε μαζί με τον προπονητή, ο οποίος προσπαθεί να μας περάσει αυτό μήνυμα, ότι πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη, για να μπορέσουμε να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε. Από εκεί και πέρα εγώ προσωπικά, είμαι πολύ αισιόδοξος, και πιστεύω στην ομάδα και στους συμπαίκτες μου. Θεωρώ ότι θα πετύχουμε και θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας».

Τι έχει αλλάξει ο κος Βέλιτς από τότε που ήρθε; Τί διαφορετικό κάνετε; Που σας έχει βοηθήσει πέρα από την ψυχολογία, που φαντάζομαι είναι το πρώτο που άλλαξε; 

«Μας έδωσε μια διαφορετική φιλοσοφία, μια διαφορετική νοοτροπία. Μέχρι πρίν έρθει ο κύριος Βέλιτς αγωνιζόμασταν με άλλο στυλ παιχνιδιού. Τώρα έχει αλλάξει ο τρόπος που παίζουμε είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, πιο συγκρατημένοι και προσπαθούμε μέσα από αυτό να είμαστε μια συμπαγής και δυνατή ομάδα για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τα αποτελέσματα, και σε κάποια παιχνίδια το δείξαμε αυτό. Πιστεύω ότι στο δεύτερο γύρο θα το δείξουμε ακόμη περισσότερο με τη δουλειά που κάνουμε».

Βλέπουμε μια δύσκολη μάχη στο πρωτάθλημα για την παραμονή στην κατηγορία. Πιστεύεις ότι Λεβαδειακός, ΟΦΗ, Λαμία, Ιωνικός και ΠΑΣ Γιάννενα θα δώσουν μάχη μέχρι τέλους ή κάποια από αυτές θα ξεχωρίσει και θα σωθεί άνετα στο τέλος;

 «Νομίζω πως αυτές οι πέντε ομάδες θα πάμε σε μια μάχη μέχρι το τέλος».

Σε προσωπικό επίπεδο, το όνειρό σου σαν ποδοσφαιριστής ποιο είναι;

«Σίγουρα πάντα κοιτάμε το καλύτερο. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο Λεβαδειακό, προσπαθώ να πετύχω κάτι ώστε να πω στην καλύτερη ομάδα της χώρας, στις καλύτερες ομάδες, οι οποίες διεκδικούν το πρωτάθλημα. Αυτό είναι νομίζω το λογικό. Όταν αγωνίζεσαι στα χαμηλά στρώματα (της βαθμολογίας) θες να πας και σε μια ομάδα που αγωνίζεται για το πρωτάθλημα».

Ο τωρινός σου στόχος ποιος είναι; 

«Αυτή τη στιγμή προπονούμαι για να μπορέσω να αγωνιστώ σε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορώ με το Λεβαδειακό και να βοηθήσω την ομάδα να μείνει στην κατηγορία».

Θέλω να μου μιλήσεις για το πρωτάθλημα. Τί σου αρέσει στη Superleague 1 και τί δεν σου αρέσει;

«Κοίτα να δεις (χαμογελάει), δε νομίζω να υπάρχει κάτι που δεν μου αρέσει στη Superleague 1. Αν αγωνίζεσαι τόσα χρόνια στη Superleague 2 όπως εγώ, όταν ανεβαίνεις κατηγορία είναι αρκετά διαφορετικό. Δεν είναι το ίδιο, μου αρέσει η συνέπεια, ότι οι ημερομηνίες που λένε τηρούνται, ότι υπάρχουν ομάδες που είναι ομάδες Τσάμπιονς Λίγκ, έχεις να αγωνιστείς με παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λίγκ απέναντι σε πολύ μεγάλες ομάδες. Παίζεις σε πάρα πολύ καλά γήπεδα και να δείξεις πράγματα. Είναι πραγματικά πάρα πολύ ωραία κατηγορία».

«Είναι αλήθεια ότι είμαι ενθουσιασμένος που παίζω στη Superleague 1. Γι' αυτό και κάθε μέρα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό στις προπονήσεις για να μπορώ να αγωνίζομαι».

Που νομίζεις ότι θα κριθεί τελικά η παραμονή σας στην κατηγορία; Ποιο είναι το «μυστικό»; 

«Να δείξουμε χαρακτήρα νικητή. Νομίζω αυτό είναι που θα μας δώσει την παραμονή στην κατηγορία. Να έχουμε χαρακτήρα νικητή και όταν μας δίνεται η ευκαιρία να την εκμεταλλευόμαστε. Εκεί νομίζω θα κάνουμε τη διαφορά και θα καταφέρουμε να πάρουμε τους βαθμούς απέναντι σε άλλες ομάδες».

Δηλαδή αρκεί η καλή ψυχολογία και η αποφασιστικότητα;

«Ναι. Όπως και το να είμαστε 110% συγκεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουμε».

Μουντιάλ παρακολουθείς; Ποιο παιχνίδι σου άρεσε περισσότερο; 

«Ναι παρακολουθώ, μου άρεσε το παιχνίδι της Πορτογαλίας με την Ουρουγουάη, ήταν πολύ ωραίο». ( η συνέντευξη έγινε πριν ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων).

Ποια ομάδα υποστηρίζεις στο Μουντιάλ;

«Την Πορτογαλία, λόγω Κριστιάνο Ρονάλντο».

Ποιός θα ήταν ο ιδανικός τελικός για εσένα; 

«Θα ήταν ένας τελικός ανάμεσα σε Πορτογαλία και Βραζιλία».