Ο «στεγνός» και ορεξάτος Μαρσιάλ πάει να τους «τρελάνει» όλους στην ΑΕΚ

Ο «στεγνός» και ορεξάτος Μαρσιάλ πάει να τους «τρελάνει» όλους στην ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 12:41 - 22.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:42 - 22.09.2024

Το πλάνο που υπήρχε πριν τις πρώτες μετρήσεις και τις πρώτες προπονήσεις του Γάλλου σταρ στα Σπάτα, φαίνεται πως πάει να ανατραπεί

Όταν η ΑΕΚ έκλεινε την τεράστια μεταγραφή του Αντονί Μαρσιάλ, είχε απόλυτη συναίσθηση της παραμέτρου της αγωνιστικής ανετοιμότητας. Άλλωστε υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα δεδομένα, για έναν ποδοσφαιριστή που έχει δέκα μήνες να παίξει επίσημο παιχνίδι και που δεν έχει κάνει καλοκαιρινή προετοιμασία. Και πάνω σ' αυτά τα δεδομένα, είχε μπει ένα πρώτο πλάνο, για τον χρόνο που θα χρειαστεί ο Γάλλος σούπερ σταρ, για να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.

Σύμφωνα μ' αυτό το πλάνο, θα χρειαζόταν να περάσει η διακοπή του Οκτωβρίου για τις εθνικές ομάδες, με δουλειά όλο αυτό το διάστημα, προκειμένου να μπει στην συζήτηση ο βαθμός ετοιμότητας του Μαρσιάλ για επίσημα ματς της ΑΕΚ. Παρόλα αυτά, μετά από τις μετρήσεις που έχουν γίνει στον Γάλλο επιθετικό, αλλά και την εικόνα του στις δυο πρώτες προπονήσεις, το πλάνο αυτό φαίνεται να ανατρέπεται πλήρως. Κάτι που φάνηκε και από τις δηλώσεις που έκανε ο Ματίας Αλμέιδα.

Ο Μαρσιάλ εμφανίστηκε "στεγνός". Σε εξαιρετικά καλή σωματική κατάσταση. Με πολύ καλές σχεδόν όλες τις μετρήσεις του. Κάτι που του επέτρεψε από την δεύτερη μόλις προπόνηση, να ακολουθήσει το κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης. Δεν συμμετείχε μόνο στο κομμάτι της δουλειάς στις στατικές φάσεις. Στην τακτική δηλαδή, που αφορούσε το αποψινό ματς με την Καλλιθέα. Κάτι λογικό καθώς ο Μαρσιάλ δεν είναι στην αποστολή για το αποψινό ματς.

Όμως η εικόνα του Γάλλου σούπερ σταρ αλλά και όρεξη που βγάζει στις προπονήσεις, ανατρέπουν πλήρως το χρονοδιάγραμμα για δουλειάς ενός μηνός μέχρι να είναι σε θέση να μπει στην αγωνιστική δράση. Ο Αλμέιδα προανήγγειλε πως μέσα στην εβδομάδα μπορεί να ακολουθήσει ο Μαρσιάλ κανονικά πρόγραμμα δουλειάς με τους συμπαίκτες του. Αυτό δεν αποκλείει καν το ενδεχόμενο, να βρίσκεται στην αποστολή ακόμα και για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Που δεν είναι καν το τελευταία ματς πριν την διακοπή.

Βεβαίως είναι δεδομένο πως ο Μαρσιάλ έχει ανάγκη από αγωνιστικό ρυθμό. Εκεί είναι πολύ πίσω, καθότι έχει παίξει το τελευταίο του παιχνίδι τον περασμένο Δεκέμβρη. Και πάνω σ' αυτό θα χρειαστεί χρόνο. Όμως από την στιγμή που δείχνει καλά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, ο αγωνιστικός ρυθμός μπορεί να προκύψει και μέσα από τα παιχνίδια. Έστω και αν δεν είναι από την θέση του βασικού. Τουλάχιστον όχι τόσο νωρίς.