O Tάισον... αφηνιάζει στα ντεμπούτα του (pic)
i

Τάισον / © Intime

O Tάισον... αφηνιάζει στα ντεμπούτα του (pic)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:05 - 18.01.2023 / Ανανεώθηκε: 10:32 - 20.08.2024

Μέσα σε μόλις τέσσερα λεπτά ο Τάισον πέτυχε γκολ στο ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ και έδωσε συνέχεια σε ένα απίθανο στατιστικό.

Ο Τάισον «ξέρανε» τον Παναθηναϊκό και έβαλε «φωτιά» στη Τούμπα, αφού με δικό του γκολ ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-0 και έθεσε... γερές βάσεις για πρόκριση του «Δικεφάλου» στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου να τον περάσει στο ματς ήταν μάλλον η καλύτερη, αφού μέσα σε τέσσερα λεπτά ο Βραζιλιάνος έβαλε στο ντεμπούτο του το πρώτο τέρμα με τους «ασπρόμαυρους». Ωστόσο ο Τάισον είναι συνηθισμένος να σκοράρει με το... καλημέρα.

Με το γκολ που πέτυχε στην Τούμπα κατάφερε για έκτη φορά στη καριέρα του να σκοράρει στο παρθενικό του παιχνίδι. Πιο αναλυτικά, τρεις φορές σκόραρε στο ντεμπούτο του όσον αφορά εγχώριες διοργανώσεις και άλλες δύο όσον αφορά Ευρώπη. 

Παρθενικά γκολ Τάισον / © PrntScrn

Σημαντικότερο από αυτά τα τέρματα είναι σίγουρα εκείνο κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Σαχτάρ Ντόνετσκ. Ο - τότε - 25χρονος έκανε το 1-1 για τους Ουκρανούς, κλέβοντας σημαντικό πόντο από την μετέπειτα αντίπαλο του Ολυμπιακού στους «16» του Champions League. 

Για την ιστορία, σε εκείνο το ματς ο Τάισον πέρασε αργότερα εκτός ως αλλαγή, με τον αντικαταστάτη του να αποτελεί έναν παίκτη τον οποίο παραλίγο να αντιμετωπίσει στο ντέρμπι της Τούμπας ως αντίπαλο. Στο 90ο λεπτό ο Μπερνάρ πέρασε στη θέση του Βραζιλιάνου και αγωνίστηκε για τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα με τους «Κόκκινους Διαβόλους».