Ο θρύλος της Ίντερ Λουίς Σουάρεθ απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών - Ο μοναδικός Ισπανός που κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα

Λουίς Σουάρεθ

i

©printscreen

Ο θρύλος της Ίντερ Λουίς Σουάρεθ απεβίωσε σε ηλικία 88 ετών - Ο μοναδικός Ισπανός που κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:44 - 09.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:01 - 14.08.2024

Ο Λουίς Σουάρεθ ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες στην ιστορία της Ίντερ, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών.

Ο Λουίς Σουάρεθ Μιραμόντες, θρύλος του ποδοσφαίρου και ο πρώτος Ισπανός που κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα το 1960, πέθανε σε ηλικία 88 ετών στο Μιλάνο. Το έχει επιβεβαιώσει στην Ίντερ, όπου πέρασε μεγάλο μέρος της καριέρας του. 

Μάλιστα ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα, μετά τους Στάνλεϊ Μάθιους, Αλφρέδο Ντι Στέφανο και Ραϊμόν Κοπά, ο οποίος  πέτυχε σπουδαία επιτεύγματα τόσο με την Ίντερ, όσο και με την Εθνική ομάδα της Ισπανίας. 

«Ένα μοναδικό ταλέντο και ένας μεγάλος οπαδός της Ίντερ. Το νούμερο 10 της Ίντερ που πήρε τα χρώματά μας στη στέγη της Ιταλίας, της Ευρώπης και του κόσμου. Αν δεν ξέρεις τι να κάνεις, δώσε την μπάλα στον Σουάρες. Αντίο Λουιζίτο», ανέφερε η ανάρτηση των «νερατζούρι». 

Ο Ισπανός, που έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στη Ντεπορτίβο ντε Λα Κορούνια, ήταν ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα για επτά σεζόν στις οποίες κέρδισε δύο πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα Ισπανίας και τη Χρυσή Μπάλα (1960), κερδίζοντας τον Φέρενκ Πούσκας στην ψηφοφορία. 

Έπαιξε επίσης στην Ιταλία μεταξύ 1961 και 1973, όπου αγωνίστηκε με την Ίντερ και τη Σαμπντόρια. Με την ομάδα των «νερατζούρι»  κέρδισε τρία πρωταθλήματα Ιταλίας και δύο Κύπελλα Ευρώπης. 

Στη Σαμπντόρια έκλεισε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, πριν ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα. Σε επίπεδο εθνικής ομάδας, ήταν πρωταθλητής Ευρώπης με την Ισπανία το 1964. Συμμετείχε 32 φορές, σημειώνοντας 13 γκολ.  

Tags: