Ο Χάμες Ροντρίγκες ταξίδεψε όλο τον κόσμο... παίζοντας ποδόσφαιρο

Χάμες Ροντρίγκες

i

Χάμες Ροντρίγκες/ ©Intime

Ο Χάμες Ροντρίγκες ταξίδεψε όλο τον κόσμο... παίζοντας ποδόσφαιρο

Νεφέλη Μπισμπίκη 21:43 - 03.09.2024

Ο Χάμες Ροντρίγκες, βρίσκεται ξανά στην Μαδρίτη, αυτή τη φορά για την Ράγιο Βαγιεκάνο και με αυτή τη νέα του μεταγραφή φαίνεται πως έχει γυρίσει όλο τον κόσμο με το ποδόσφαιρο.

Η επιθυμία του Χάμες Ροντρίγκες να επιστρέψει στην La Liga, έγινε πραγματικότητα . Ο 33χρονος Κολομβιανός, μετά την αποχή, περίπου ενάμισι χρόνο από την Ευρώπη, υπέγραψε με την Ράγιο Βαγιεκάνο, αφού πρώτα έλυσε το συμβόλαιό του με τη Σάο Πάουλο. Συνολικά έχει «ταξιδέψει» σε 11 ομάδες και 10 χώρες, με τελευταίο του μάλιστα σταθμό πριν πάει στην Βραζιλία, να είναι η Ελλάδα και ο Ολυμπιακός.

Ο Χάμες ξεκίνησε την καριέρα του στην Ενβιγάδο σε ηλικία 14 ετών, ενώ το 2008 μετακόμισε στην Αργεντινή και την Μπάνφιλντ, κατακτώντας το πρωτάθλημα Αργεντινής. Όπως ήταν φυσικό, οι ευρωπαϊκές ομάδες τον είχαν «μυριστεί» και η μεταγραφή στην Πόρτο για 16 εκατομμύρια ευρώ, ήρθε το 2010, ενώ τρία χρόνια αργότερα, ταξίδεψε στη γείτονα χώρα, Γαλλία. Η Μονακό τον απέκτησε αφού πραγματοποίησε μία από τις ακριβότερες μεταγραφές παγκοσμίως, με 45 εκατομμύρια.

Σταθμός στην καριέρα του, όπως και για πολλούς ποδοσφαιριστές, ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης. Το 2014 υπέγραψε με τους Μαδριλένους εξαετές συμβόλαιο. Εκείνη την περίοδο, ήταν ο τέταρτος πιο ακριβός παίκτης του κόσμου και είχε κλείσει εξαιρετικά την πρώτη του σεζόν. Τα επόμενα δύο χρόνια δεν κύλισαν το ίδιο εύκολα, ειδικά μετά την έλευση του Ζινεντίν Ζιντάν ως προπονητή της Ρεάλ, όπου και ο Χάμες έφυγε με την μορφή δανεικού στην Μπάγερν. Εκεί παρέμεινε δύο χρόνια, αλλά δεν κατάφερε να μείνει στο ίδιο επίπεδο και τις δύο σεζόν. Ειδικά την δεύτερη, με προπονητή τον Νίκο Κόβατς, δεν φάνηκε να ταιριάζουν ιδιαίτερα και έτσι επέστρεψε ξανά στη Μαδρίτη.

Τα πράγματα δεν πήγαν καλύτερα όταν γύρισε πίσω στη Ρεάλ και τίποτα δε θύμιζε την πρώτη του σεζόν εκεί. Υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια για τις εμφανίσεις του, το κλίμα δεν ήταν ευχάριστο και ο Χάμες πήρε τον δρόμο για την Premier League και την Έβερτον. Εκεί είχε ένα δυναμικό ξεκίνημα, το οποίο όμως έληξε άδοξα, καθώς ο Ράφα Μπενίτεθ, ο τότε προπονητής των «ζαχαρωτών» , δεν τον υπολόγιζε στα πλάνα του και έτσι ξεκίνησαν οι συζητήσεις με την Αλ Ραγιάν. Έτσι αλλάζει για ακόμα μία φορά ομάδα, αλλά και ήπειρο, στην οποία και πάλι δεν θα κάτσει για πολύ.

Και εκεί είναι που σκάει η «βόμβα» και τον Σεπτέμβρη του 2022, ο Κολομβιανός ανακοινώνεται από τον Ολυμπιακό. Αγωνίζεται σε 23 αγώνες, πετυχαίνοντας πέντε γκολ και έξι ασίστ, για να αποχωρήσει τελικά τον Απρίλιο του 2023, αφού μάλλον ούτε στον Πειραιά μπόρεσε να προσαρμοστεί. Η επόμενη του κίνηση ήταν η Σάου Πάολο, στην Βραζιλία. Και μαντέψτε, ούτε εκεί στέριωσε.

Ο Χάμες Ροντρίγκες, άλλαξε μέσα σε τέσσερα περίπου χρόνια ,τέσσερις ομάδες. Η εμφάνιση του όμως στο Κόπα Αμέρικα, θύμισε λίγο τις παλιές καλές εποχές, αφού αναδείχθηκε ο κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης. To στοίχημα είναι τώρα να δούμε πόσο θα κρατήσει η παραμονή του στη Ράγιο Βαγιεκάνο και γενικότερα στα Ευρωπαϊκά γήπεδα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!