Πώς οι Oasis σχεδόν έπεισαν θρύλο του ιταλικού ποδοσφαίρου να πάει στη Μάντσεστερ Σίτι

Πεπ Γκουαρντιόλα & Oasis

Πώς οι Oasis σχεδόν έπεισαν θρύλο του ιταλικού ποδοσφαίρου να πάει στη Μάντσεστερ Σίτι

Κώστας Τόπας 08:47 - 28.08.2024 / Ανανεώθηκε: 08:47 - 28.08.2024

Ένας θρύλος του ιταλικού πρωταθλήματος αποκάλυψε ότι έφτασε απίστευτα κοντά στο να υπογράψει στη Μάντσεστερ Σίτι λόγω της αγάπης του για τους Oasis.

Την Τρίτη (27/06), το εμβληματικό ροκ συγκρότημα Oasis ανακοίνωσε πρόσφατα μια περιοδεία επανασύνδεσης για το 2025, 16 χρόνια μετά τον «χωρισμό» τους.

Όμως, ενώ σίγουρα είχαν τις διαφορές τους, και οι δύο Γκάλαχερ συμφωνούν για το ποιο πράγμα παραμένει μέχρι και σήμερα η μεγάλη αγάπη τους. Η Μάντσεστερ Σίτι.

Και είναι αυτός ο σύνδεσμος μεταξύ του Oasis και της Μάντσεστερ Σίτι που σχεδόν έπεισε έναν θρύλο της Serie A να εγκαταλείψει την παιδική του ομάδα για να ενταχθεί στους Πολίτες. Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι πέρασε απίστευτες 18 σεζόν με τη Ρόμα, κάνοντας το ντεμπούτο του για τον σύλλογο τον Οκτώβριο του 2001 και την τελευταία του εμφάνιση τον Μάιο του 2019, ολοκληρώνοντας τον χρόνο του με τον σύλλογο ως ο δεύτερος παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές όλων των εποχών, μετά τον Φραντσέσκο Τότι.

Όμως, μιλώντας στην ιστοσελίδα της Ρόμα το 2016, αποκάλυψε γιατί σκέφτηκε να μετακομίσει στο «Έτιχαντ» λόγω της αγάπης του για την Oasis.

«Υπήρχαν πολλές συζητήσεις για την μετακίνησή μου στη Μάντσεστερ Σίτι πριν από μερικά χρόνια, αλλά ποτέ δεν ήθελα να φύγω από τη Ρόμα. Αυτό που με ενθουσίασε περισσότερο σε αυτή την προοπτική, ωστόσο, ήταν το γεγονός ότι θα μπορούσα να είχα γνωρίσει τους αδερφούς Γκάλαχερ.

«Μεγάλωσα ακούγοντας τους και ξέρω όλα τα τραγούδια τους απ' έξω», πρόσθεσε ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006. «Μου άρεσαν αυτοί οι τύποι, ήταν πραγματικοί χαρακτήρες. Δεν ήταν πάντα συμβατικοί ή πολύ εύκολα προσιτοί, αλλά μου άρεσε πολύ το στερεότυπο που αντιπροσώπευαν - οι ροκ σταρ από το μυαλό τους».

Στον Ντε Ρόσι φέρεται να προσφέρθηκε συμβόλαιο 130.000 λιρών την εβδομάδα με τη Σίτι, η οποία θα πλήρωνε στη Ρόμα 31 εκατομμύρια λίρες για τον Ιταλό μέσο. Αν είχε ενταχθεί, είναι πολύ πιθανό ότι θα μπορούσε να είχε κανονιστεί μια συνάντηση τους Oasis, λόγω των στενών δεσμών τους με το κλαμπ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!